5 x trendy badkamerstijlen – Woonmaand bij Baderie

baderie badkamer 2024

Het herfstseizoen is begonnen, en wat is er nu fijner dan de tijd thuis doorbrengen? Vooral in deze tijd van het jaar willen we dat ons interieur ons omhult als een warme deken. Een essentieel element om te overwegen is balans! Het is van groot belang om jouw interieurstijl door te trekken naar alle kamers in huis. Op die manier creëer je een gevoel van rust en harmonie in je woning. Om je een duwtje in de juiste richting te geven, presenteren we je hier 5 trendy badkamerstijlen, want het is woonmaand bij Baderie.  

 

Floral Flood

Voor wie houdt van vloeiende lijnen is de trend Floral Flood het helemaal. Zachte tinten en organische vormen voeren de boventoon en zorgen voor een ontspannen badkamerervaring. 

Opvallend en toch subtiel in deze meubelopstelling is het bloempatroon op de grote wandtegels van Del Conca, dat direct zorgt voor een betoverende, natuurlijke sfeer. Harmonieus daarbij aansluitend is het zorgvuldig vormgegeven badkamermeubel van Detremmerie, dat is ontworpen in samenwerking met vtwonen. Met fraaie, afgeronde hoeken en zachte, zandachtige tinten zorgt dit meubel uit de serie Soft voor de ultieme warme sfeer. Uit dezelfde serie komen de riante spiegel en zelfs het rimless wandcloset met soft close. De spiegel is voorzien van een geïntegreerd schap, ook in die prachtige zandtint, en zorgt voor zacht, indirect licht. En dan zijn er in deze badkamer nog allerlei mooie details. Wat dacht je van de strak vormgegeven wastafelkraan Archie, van het vooruitstrevende merk Hotbath? En zie je de bedieningsplaat van Geberit bij het closet? Zowel kraan als drukplaat zijn van geborsteld rvs, wat nét even een pittige toevoeging geeft aan deze badkamer. 

Detremmerie vtwonen meubel
Detremmerie meubel

vtwonen collectie

styling details
Oog voor detail

Gestyled tot in de puntjes

Meubel
Prachtige zandtint

Soft collectie

Geberit
Geberit drukplaat

Sigma 70

Urban Nomad


Deze trend is de meest opvallende van het moment. Bij Urban Nomad worden natuurlijke materialen en kleuren gecombineerd met zwarte, industriële accenten. 

Het houten wastafelmeubel en dan vooral de verticale strepen ervan springen direct in het oog door hun mooie ritme en retro look. Het slanke meubel van LoooX heet Wooden Facet Stripes uit de Furniture collection. Ook van LoooX zijn de wastafelkommen Ceramic Raw in de uitvoering Calacatta. Deze blikvangers zijn kunstwerken op zich: ze zijn elegant en verfijnd en hebben een prachtige marmeradering die perfect kleurt bij het houten meubel. Speelse elementen zijn de wooden shelf boxes, de toogspiegels en de wandlampen in mat zwart, allemaal van LoooX. Ze versterken het behaaglijke gevoel dat je direct krijgt in deze badkamer. Ideaal: de lampen kun je naar elk gewenst punt draaien, zodat je altijd het juiste licht hebt. De finishing touch van deze opstelling is ook mat zwart en komt in de vorm van de Hansgrohe Tecturis S wastafelkraan. Je bedient hem met heel makkelijk met één hand. Het innovatieve AirPower systeem mengt bovendien lucht met water, waardoor het minder spat in de wastafel. In deze badkamer komen esthetiek, functionaliteit, vintage charme en een moderne uitstraling samen. 

Urban Nomad lade open
Urban Nomad 2
Urban Nomad
LoooX box

Solid Ground Luxury 

Benieuwd hoe dé badkamer van 2024 eruit ziet? Deze wordt binnenkort gelanceerd, maar wij hebben alvast een sneakpeek voor je! 

In dé badkamer van 2024 krijgen luxe en verfijning een solide basis. Een statement zijn de grof geaderde marmeren tegels, zowel de Golden Onyx Satin op de wanden als de Golden Strut op de vloeren, beide van Floorgres. Dit is luxury ten top, maar er is nog meer! De stalen designradiator Maan, ontworpen door designer Peter Rankin, heeft een bolvormig oppervlak dat het licht in de ruimte reflecteert. Het effect is naast warm uniek en kunstzinnig. Heel speciaal is de donkerbruine, haast koperachtige kleur van de douchewanden van Van Rijn Products, die prachtig combineert met de rainshower en de kranen van Grohe in de hele badkamer, in de kleur geborsteld warm sunset. Ook uniek: de vorm van zowel het bad als de opzet wastafels van Duravit zijn geïnspireerd op de traditionele Japanse bentoboxen. Ze zijn voorzien van aparte compartimenten om je spullen georganiseerd te houden. Een ultiem voorbeeld van een fraaie nieuwe badkamertrend

De badkamer van 2024

Rough Nature 

Het klinkt misschien tegenstrijdig, rough en nature, maar niets is minder waar. Door natuurlijke of op de natuur geïnspireerde materialen te gebruiken ontstaat een tijdloze elegantie.  

Op de vloer van dit toilet ligt de tegel Magnum van Douglas & Jones met een stijlvolle donkere houtprint. De vloertegels zijn meer dan een vierkante meter groot, wat zorgt voor rust. Op de wanden sluit de bruine marmeren tegel Magnum Mount Peak (ook van Douglas & Jones) daar perfect bij aan, zowel qua warme kleur als qua rustieke stijl. Door de grove adering geeft het marmer de ruimte karakter en een luxe uitstraling. De goudkleurige, zeshoekige tegels Materis van Dune boven het planchet zijn een gewaagde, maar geslaagde aanvulling hierop. Als tegenhanger van al deze karaktervolle elementen is er bij het fonteintje gekozen voor fris en glanzend wit. Maar dan wel in een heel bijzondere uitvoering: de ovale kom van deze Nice Day fontein uit de serie INK van Sanibell is een echte eyecatcher. Deze fontein is een mooi voorbeeld van een slim ontwerp dat optimaal gebruikmaakt van de ruimte zonder concessies te doen aan het design. De fonteinkraan Gal van Hotbath in de kleur geborsteld gunmetal maakt het af. Hij is verfijnd en stoer tegelijk en daarmee nét even dat detail dat de perfectie compleet maakt.  

Rough Nature
Sanibell INK

Nice day fontein

Rough Nature
Hotbath Gal

Kraan

Hint of Mint

Rustgevend en mystiek tegelijk, dat is de badkamertrend Hint of Mint. Centraal staan hier zachtgroene, mintgroene tinten, aangevuld met luxe, gouden accenten.  

Groen is een rustgevende kleur en dat geldt al helemaal voor zachtgroen. Ideaal dus als basiskleur voor een badkamer! De gouden details die het kleurenpalet aanvullen zorgen voor een glamoureuze en zelfs een beetje exotische feel. De saliegroene wandtegels Sage Brillo van Jazba hebben een glazuur dat het omgevingslicht reflecteert. Dit geeft de wanden meer ruimte en diepte. Door de kleurnuancering in deze tegels en door ze rechtop te plaatsen wordt dit speelse effect versterkt. Het pronkstuk van deze doucheopstelling is de Regn Nature inloopdouche met een houtlook die zorgt voor een natuurlijke sfeer. De thermostatische regendouche van Regn heeft de kleur, je raadt het al, geborsteld goud. Heel mooi bij Regn is dat alle producten, van doucheslang tot douchekop, écht precies dezelfde kleur hebben. Onafhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Dat geeft nog meer eenheid en rust in je badkamer. Met de Sunshower kun je ‘zondouchen’ met een lage dosis UV-licht of de infraroodfunctie aanzetten voor een diepe werking op je spieren en gewrichten. Last but not least: de afvoer van deze opstelling is een strakke douchegoot R-line van Easy Drain in de kleur brushed brass. Het past perfect in het kleurenpalet van mintgroen, goud en hout.  

Regn douche
Sunshower
Regn douche
Regn nature

Wil je nog meer inspiratie ontvangen? Vraag dan ons inspiratiemagazine aan.

Aanvragen

Gerelateerde artikelen