Stijlvolle, bijzondere en tijdloze materialen

Binnenkijken bij de familie Binkhorst-De Jong
Binnenkijken bij Theo en Marga

Na 22 jaar was het voor Marga en Theo tijd om de badkamer volledig te vernieuwen. Een zoektocht naar de juiste partij om dit voor hen te verzorgen eindigde bij Baderie Wormer. Daar werden al hun badkamerwensen werkelijkheid.

Marga de Jong en Theo Binkhorst wonen in Assendelft aan de rand van een woonwijk, vanwege de landelijke plek met veel uitzicht en de ruimte in het huis. Ze wonen er met zijn tweeën. “De kinderen hebben inmiddels hun eigen plekje gevonden. Het was tijd voor een renovatie van de badkamer en de separate douche, zowel qua inrichting als qua tegelwerk”, aldus Marga en Theo.

Zoektocht

“Het bad werd zelfs al geruime tijd niet meer gebruikt. We waren op zoek naar een mooie combinatie van tegels, een walk-in doucheruimte met zitje en een hangend wasmeubel. En we wilden graag een wat landelijke verlichting, dus niet het stylistische wat je vandaag veel ziet. Een lange zoektocht op het internet en langs diverse badkamer-, doe-het-zelf- en verlichtingszaken volgde. “We wilden de inkoop, organisatorische en technische begeleiding bij één firma houden. Daardoor vielen veel zaken af, omdat zij bijvoorbeeld alleen materiaal konden leveren en geen installatie konden verzorgen. Baderie had de volledige badkamer van buren gerealiseerd en via andere buren werd Baderie ook getipt. Direct al vanaf de plezierige en vriendelijke ontvangst straalde Baderie een en al orde én liefde voor het vak uit. Voor ons is dat vaak de sleutel voor een deal.”

Binnenkijken bij Theo en Marga

Stijlvol

“We wisten wat we wilden, hoewel ons dat niet zo makkelijk te realiseren leek. Zo vinden we bijvoorbeeld cortenstaal en terrazzo heel mooi, maar hoe vertaal je dat naar een badkamer? Bovendien zijn er veel trends die niet de onze zijn. Samen met onze badkameradviseur hebben we gekeken naar wat er wel en niet kan.” De wandtegels in de kleur Copper doen denken aan cortenstaal. Hetzelfde geldt voor de kranen en accessoires van Hotbath in geborsteld messing, dat lijkt op goud en daarom een pittig accent oplevert. En het kleurenpalet van deze badkamer komt overeen met dat van terrazzo.

Badmeubel met gouden accenten

Landelijk en warm

Het gefreesde eiken front van het badkamermeubel past er perfect bij én heeft een natuurlijke, landelijke en warme uitstraling. Hetzelfde geldt voor de verlichting. Marga en Theo: “Verlichting kiezen was niet eenvoudig, gezien onze voorkeur voor landelijk en niet te strak. Het afscheid nemen van ons vorige wastafelmeubeltje met spiegel en lampjes ging ons ook wel een beetje aan het hart. Ook hiervoor hebben we met Baderie een oplossing gevonden.” De verlichting bij het nieuwe wastafelmeubel is geïnspireerd op de voormalige verlichting en wordt aangevuld met sfeervolle spots in het spanplafond.

Vakkundig en met humor

Voor de basisindeling hebben Marga en Theo zich - ook weer - laten inspireren door de buren. “Bij Baderie is er gebruik gemaakt van virtual reality zodat we konden zien hoe het eruit kwam te zien. En voor het totale proces heeft Baderie een uitmuntend stel mensen ingezet. Plezierig, vakkundig en met humor ingeënt. Het resultaat is echt een ‘Joemie se’ badkamer. Joemie is een verbastering van you and me. We gebruiken dit al sinds het begin van onze verkering 15 jaar geleden als uitdrukking voor alles wat van ons samen is.” 

Douche opstelling Assendelft
Douche opstelling binnenkijker
Douche opstelling
Gouden kranen

Meer badkamer inspiratie?

Vraag ons gratis magazine aan!

Gerelateerde artikelen