Tijd voor een verandering? Bekijk hier de badkamertrends van 2024!

Detremmerie

Van ingetogen tot gewaagde kleuren: de badkamertrends van 2024 zijn er weer! Ook in de badkamer krijgt jouw persoonlijke stijl alle ruime en past daarom perfect bij de rest van je interieur. Ontdek hoe stoere elementen samenkomen met fijne details en maak van je badkamer een ultieme ontspanningsplek. Welke trend verovert jouw hart? 

Solid Earth

Voel je thuis en laat je omarmen door aardse kleuren, warme materialen en optimale elegantie volgens de badkamertrend van 2024; Solid Earth. Deze trend is en ode aan de natuur en omarmt aardse kleuren zoals bruin, beige, terracotta, roestig oranje en warm groen. Ook natuurlijke texturen en materialen zoals hout, betonlook, marmer en travertin zijn essentieel in deze stijl. Van organisch tafelblad tot travertin waskommen. Het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen voegt warmte en karakter toe aan iedere ruimte. Hierdoor wordt je huis een plek waar je écht graag wilt zijn. Durf te mixen met aardse kleurtonen en verschillende houtsoorten en structuren. Juist die combinatie vormt de perfecte basis voor een warm thuis.

Slaapkamer in earthy elegance stijl
Woonkamer in earth elegance sferen

Curved Lines

Gebogen lijnen zijn een opvallende trend die vaak comfort, zachtheid en een organische uitstraling met zich meebrengt. Hoewel we deze trend de afgelopen jaren al hebben gezien, krijgt deze in 2024 meer kracht, waarbij strakke lijnen plaats maken voor zachte, gebogen vormen. Denk aan organische vormen in bouwontwerpen en meubels met afgeronde elementen, zoals banken, eettafels, stoelen en verlichting met vloeiende lijnen.  

Woontrends in de badkamer

Organische vormen in de badkamer, hoe?!

We beperken dit niet tot de woonkamer of keuken want organische lijnen zijn in 2024 ook een populaire badkamertrend. Om je interieur meer diepte te geven, kun je diverse materialen gebruiken, zoals hout, travertin, linnen en fluweel. Combineer ronde vormen met rechte vormen voor een speels effect. Zoals dit wastafelmeubel met ronde hoeken van Detremmerie met een rechthoekig vloerkleed. Wij zijn fan van deze badkamertrend!

Stijlvolle wastafel
Stijlvolle wastafel

Stijlvolle wastafel

Dit wastafelmeubel van Detremmie is met haar afgeronde hoeken helemaal in dé stijl van 2024. Combineer de ronde vormen met strakke lijnen voor een speels effect.

Traditioneel wit wastafelmeubel
Traditioneel wit wastafelmeubel

Traditioneel wit

Wit zien we al jaren veel terug in de badkamer. Een logische keuze, het schept namelijk een gevoel van ruimtelijkheid in de badkamer.

Alles gestyld tot in de puntjes
Alles gestyld tot in de puntjes

Oog voor detail

Stijl je badkamer tot in de puntjes door gebruik te maken van unieke accessoires, zoals bakjes in organische vormen en kleine planten.

Genoeg opbergruimte voor iedereen
Genoeg opbergruimte voor iedereen

Opruimen maar

Door gebruik te maken van vakken in je wastafelmeubel is er genoeg opbergruimte voor iedereen!

Modern Simplicity 

Comfort speelt een belangrijke rol in onze interieurs, en de eenvoudige stijl maakt in 2024 een comeback. Van woonkamer tot eethoek, met deze trend kom je in iedere ruimte helemaal tot rust. In deze badkamertrend worden natuurlijke kleuren zoals grijs, wit en beige gebruikt. Je voegt extra gezelligheid toe met cocooning-textiel zoals teddy, linnen en wol. Natuurlijk materialen zoals natuursteen en hout zien we ook veel terug in deze trend, zoals in deze prachtige wastafelmeubel van LoooX.  

De badkamertrend van 2023 zien we ook nu weer terug! 

Houten latjes in de badkamer
Badkamertrend 2024 houten latjes
Modern simplicity in de badkamer van 2024
Detail foto badkamer trend curved lines

Breng het buiten naar binnen, een trend die we al in 2023 zagen. Houten latjes werden regelmatig op muren geplaatst om meer diepte te creëren. Of de houten latjes nu horizontaal, verticaal of in 3D zijn, ze voegen een leuk accent toe aan de ruimte. Denk aan een houten dressoir in visgraatpatroon of wandplanken in houtlook. In de badkamer kun je gebruik maken van houtlook shelf boxes of een wastafelmeubel met latjes. De speelse, maar strakke lijnen zorgen voor een gevoel van moderne eenvoud.

Meer inspiratie?

Classic Color Chique

In 2024 kun je niet genoeg kleur geven aan je interieur. Of het nu gaat om meubels, decoratie of muren; kleur maakt een volledige comeback! Neutrale kleuren gebruiken we steeds vaker als basis, waarop we vervolgens kleur toevoegen. Diepe kleuren dragen bij aan een chique en klassieke sfeer in huis. Durf te kiezen voor kleuren zoals diepblauw, smaragdgroen, bordeauxrood, donkerpaars en andere gedempte tonen. Het mag allemaal! Combineer je groene bank met een geel vloerkleed en voeg opvallende accessoires toe om de ruimte tot leven te brengen. In de badkamer kun je neutrale tinten doorbreken met een gekleurd meubel of gekleurde tegeltjes. Waar je ze ook plaatst; de badkamer, keuken of woonkamer, het mag allemaal in 2024!  

Woonkamer in blauwe sferen
Kleurrijke woonkamer
Donkergroene woonkamer

Ton-sur-ton is ook helemaal hip dit jaar! 

Kleurrijke accessoires, maar ook tegels of waskommen in dezelfde kleur zijn dé finishing touch in jouw badkamer. Zo wordt het een ruimte die jouw persoonlijkheid en smaak krachtig tot uitdrukking brengt.  

Ton-sur-ton in de badkamer

Kortom: in 2024 zal jouw badkamer een weerspiegeling zijn van jouw eigen unieke stijl. Stel je eigen mix samen en ontdek welke badkamertrend perfect bij jouw huis past. Ontwerp jouw ideale badkamer met de hulp van Baderie. Bezoek een van onze showrooms en laat onze enthousiaste adviseurs je begeleiden bij het creëren van de perfecte badkamer voor jou.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen