Haal de gezelligheid van de lente naar de badkamer!

Lente styling in de badkamer

De zon laat zich steeds vaker zien, en daar genieten we volop van. Het is hoog tijd om de koude winter dagen achter ons te laten en de vrolijkheid van de lente in huis te halen. Dit geldt zeker ook voor de badkamer! Het vervangen van alleen je badmat en handdoeken kan al een groot verschil maken. Maar we hebben meer tips voor je om je badkamer een vrolijke boost te geven! 

Accessoires in lente kleuren

Haal de lente in je badkamer met frisse lentekleuren. Pasteltinten zoals lichtroze, geel of blauw zijn fijne kleuren die ons helemaal lentekriebels geven. Deze kleuren zorgen direct voor een levendige uitstraling van je badkamer! Denk aan handdoeken en badmatten in een vrolijke kleur of vervang donkere badkameraccessoires door kleurrijke varianten. Wil je permanent genieten van lentesferen in je badkamer? Overweeg dan om je muur te verfraaien met leuke, gekleurde tegeltjes.  

Vrolijke lente accessoires

Fleur je badkamer op met bloemen

Wie de lente écht in de badkamer wil brengen, kan dit doen met geurige, verse bloemen. Er is immers niets dat meer aan de lente doet denken dan bloeiende bloemen. Vele bloemsoorten bloeien uitstekend in de vochtige omgeving van de badkamer. Kies voor bloemen in lentekleuren, zoals blauwe druifjes, narcissen, madeliefjes of tulpen. Of ga voor een geurige hyacint of vetplantjes; dankzij de vochtigheid in de badkamer hebben deze bovendien maar weinig water nodig.  

Gezelligheid in de badkamer met bloemen
Fleur je badkamer op met bloemen
Lente in de badkamer
Plaats bloemen in een nisje

Houd een voorjaarsschoonmaak

Voor velen start de lente pas écht na een grondige voorjaarsschoonmaak. Kijk eens kritisch naar alle accessoires die in de badkamer staan, organiseer je kasten en neem je badkamer eens goed onder handen. Een minder volle ruimte ziet er niet alleen frisser uit, maar is ook eenvoudiger schoon te houden. Zo zal je badkamer schitteren als nooit tevoren.  

Frisse voorjaarsbui

Een frisse voorjaarsbui is kenmerkend voor de lente. De regendouche van Axor kan je het gevoel geven alsof je midden in zo'n bui staat, wat vaak als ontspannend wordt ervaren. Geef je de voorkeur aan ontspannen in bad? Daar is dit duobad van Geberit perfect voor! Plaats leuke vazen met verse bloemen in het nisje naast het bad of strooi verschillende bloemblaadjes in het badwater na het vullen. Zet geurkaarsen neer, pak een glas (alcoholvrije) wijn en gun jezelf echt een moment van ontspanning. 

Regendouche van Axor
Ontspannen in bad
Axor douchekranen

Meer inspiratie nodig?

Met deze tips tover je jouw badkamer om tot een echt lenteparadijs, zodat je de hele dag door kunt genieten van de voorjaarskriebels. Haal de lente naar je badkamer en geniet er volop van. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor je badkamer? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan!  

Gratis inspiratiemagazine ontvangen

Gerelateerde artikelen