Sunshower

Logo

Sunshower lichtdouche helpt je weerstand verbeteren 

Dat zonlicht belangrijk voor je is, weten we allemaal. Het is goed voor zowel je fysieke als mentale weerstand. Maar dat je het positieve effect van de zon ook in je badkamer kunt brengen, is voor velen nog nieuw. Het kan met Sunshower, een douche waarin uv-licht en infrarood op een weldadige manier zorgen voor je lichaam. Hiermee creëer je direct een echte wellness badkamer die zorgt voor ultieme ontspanning, maar dan bij je thuis.

 

Wat is een sunshower?

De Sunshower is eigenlijk een in de douche geïntegreerde lichtbak. Deze zit op een mooie manier in de wand weggewerkt en is er met een black, white of organic grey omlijsting. Er zijn veel verschillende uitvoeringen, zoals de Sunshower met alleen infrarood of die met infrarood en uv-licht gecombineerd. Je kunt ook kiezen tussen een grote uitvoering, die je hele lichaam bereikt, of juist een kleinere.

 

Sunshower
Sunshower
Sunshower black
Sunshower

Wil je meer weten over Sunshower?

Maak een afspraak

Douchen met vitamine D

Zonlicht, of eigenlijk uv-licht, heeft een positief effect op de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine verbetert het immuunsysteem en verhoogt het energieniveau. Vandaar dat we ons in de zomer over het algemeen fitter en energieker voelen dan in de winter. Omdat de zon in de winter minder en korter schijnt, is het in veel gevallen raadzaam om op een andere manier aan de dagelijks benodigde hoeveelheid uv-licht te komen. Sunshower biedt uitkomst: bij het gebruik van het laag-gedoseerde uv-licht van de Sunshower wordt in de winter bij zo’n 30 minuten per week een verdubbeling van het vitamine D niveau bereikt.

 

Sunshower: thuis in de zomerzon

Ook vlak voor de zomer kan de Sunshower van nut zijn: je kunt je op deze manier voorbereiden op de zomerzon. Door de 90% uvb-licht die de Sunshower uitstraalt maakt je huid pigment aan, een natuurlijk beschermingsmechanisme. Door je huid op een verantwoorde manier aan dit soort licht te laten wennen, zal deze minder snel zal verbranden in de zon. Een bijkomstig voordeel: zonlicht zorgt aantoonbaar voor een beter dag- en nachtritme en dus indirect voor een betere nachtrust. Nog zo’n geluk: uv-licht heeft ook nog eens een positief effect op de aanmaak van endorfine, dat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Daar wordt je toch blij van?

 

Sunshower infrarood

Een andere aangename feature van de Sunshower is de infraroodfunctie. De weldadige warmte die infrarood licht verspreidt, dringt diep door in de huid en werkt ontspannend. Dat is sowieso dus al winst, maar het effect van infrarood gaat verder: je lichaam warmt op, wat niet alleen prettig is, maar ook een heel positief effect heeft. Met de lichte stijging van je lichaamstemperatuur gaat namelijk ook de hartslag omhoog en wordt de bloedsomloop sneller. Al deze factoren samen zorgen weer voor een snellere afvoer van afvalstoffen. Én alsof dat nog niet genoeg is, ontstaat ook nog een hogere aanvoer van bouwstoffen voor je lichaam. Het gevolg is ook dat de spanning in je spieren afneemt en vervolgens eventuele gewrichtspijn of rug-, nek- en reumatische klachten afnemen. Voor sporters is de Sunshower infrarood ook ideaal: het zorgt voor een sneller herstel van de spieren en het lichaam na intensieve inspanning.

 

Laat je adviseren

Op de vraag ‘is een sunshower gevaarlijk’ luidt het antwoord: ‘in principe niet, maar laat je altijd goed adviseren’. Je Baderie badkamermeester helpt je bovendien graag met het kiezen van de juiste Sunshower die bij jou past.

 

 

Vraag hier het gratis Baderie inspiratiemagazine aan.

Infrarood