Sunshower

Logo

Sunshower lichtdouche helpt je weerstand verbeteren 

Dat zonlicht belangrijk voor je is, weten we allemaal. Het is goed voor zowel je fysieke als mentale weerstand. Maar dat je het positieve effect van de zon ook in je badkamer kunt brengen, is voor velen nog nieuw. Het kan met Sunshower, een douche waarin uv-licht en infrarood op een weldadige manier zorgen voor je lichaam. Hiermee creëer je direct een echte wellness badkamer die zorgt voor ultieme ontspanning, maar dan bij je thuis.

Wat is een sunshower?

De Sunshower is eigenlijk een in de douche geïntegreerde lichtbak. Deze zit op een mooie manier in de wand weggewerkt en is er met een black, white of organic grey omlijsting. Er zijn veel verschillende uitvoeringen, zoals de Sunshower met alleen infrarood of die met infrarood en uv-licht gecombineerd. Je kunt ook kiezen tussen een grote uitvoering, die je hele lichaam bereikt, of juist een kleinere.

Sunshower
Sunshower
Sunshower black
Sunshower

Wil je meer weten over Sunshower?

Maak een afspraak

Douchen met vitamine D

Zonlicht, of eigenlijk uv-licht, heeft een positief effect op de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine verbetert het immuunsysteem en verhoogt het energieniveau. Vandaar dat we ons in de zomer over het algemeen fitter en energieker voelen dan in de winter. Omdat de zon in de winter minder en korter schijnt, is het in veel gevallen raadzaam om op een andere manier aan de dagelijks benodigde hoeveelheid uv-licht te komen. Sunshower biedt uitkomst: bij het gebruik van het laag-gedoseerde uv-licht van de Sunshower wordt in de winter bij zo’n 30 minuten per week een verdubbeling van het vitamine D niveau bereikt.

Sunshower: thuis in de zomerzon

Ook vlak voor de zomer kan de Sunshower van nut zijn: je kunt je op deze manier voorbereiden op de zomerzon. Door de 90% uvb-licht die de Sunshower uitstraalt maakt je huid pigment aan, een natuurlijk beschermingsmechanisme. Door je huid op een verantwoorde manier aan dit soort licht te laten wennen, zal deze minder snel zal verbranden in de zon. Een bijkomstig voordeel: zonlicht zorgt aantoonbaar voor een beter dag- en nachtritme en dus indirect voor een betere nachtrust. Nog zo’n geluk: uv-licht heeft ook nog eens een positief effect op de aanmaak van endorfine, dat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Daar wordt je toch blij van?

Sunshower infrarood

Een andere aangename feature van de Sunshower is de infraroodfunctie. De weldadige warmte die infrarood licht verspreidt, dringt diep door in de huid en werkt ontspannend. Dat is sowieso dus al winst, maar het effect van infrarood gaat verder: je lichaam warmt op, wat niet alleen prettig is, maar ook een heel positief effect heeft. Met de lichte stijging van je lichaamstemperatuur gaat namelijk ook de hartslag omhoog en wordt de bloedsomloop sneller. Al deze factoren samen zorgen weer voor een snellere afvoer van afvalstoffen. Én alsof dat nog niet genoeg is, ontstaat ook nog een hogere aanvoer van bouwstoffen voor je lichaam. Het gevolg is ook dat de spanning in je spieren afneemt en vervolgens eventuele gewrichtspijn of rug-, nek- en reumatische klachten afnemen. Voor sporters is de Sunshower infrarood ook ideaal: het zorgt voor een sneller herstel van de spieren en het lichaam na intensieve inspanning.

Laat je adviseren

Op de vraag ‘is een sunshower gevaarlijk’ luidt het antwoord: ‘in principe niet, maar laat je altijd goed adviseren’. Je Baderie badkamermeester helpt je bovendien graag met het kiezen van de juiste Sunshower die bij jou past.

Vraag hier het gratis Baderie inspiratiemagazine aan.

Infrarood

Over Sunshower

Sunshower maakt onmisbaar zonlicht het hele jaar door toegankelijk tijdens je dagelijkse doucheritueel. Dit komt door de combinatie van infrarood en laag gedoseerd UV-licht. De warmte van infrarood werkt ontspannend en zorgt voor verbetering van de bloedcirculatie. Hierdoor worden eventuele rug, nek- en reumatische klachten en de spierpijn aanzienlijk minder. Het is belangrijk dat mensen goed in hun vel zitten en volledig in balans zijn. Goed voor jezelf en je lichaam zorgen is daarom erg belangrijk. Een ontspannen lichaam creëert een ontspannen geest. 

Sunshower
Sunshower
Deluxe
Sunshower

Wil jij jouw badkamer ook omtoveren tot een wellnessruimte? Lees er meer over in ons magazine.

Inspiratiemagazine aanvragen

Elke dag laag gedoseerd UV-licht

In de wintermaanden is op het noordelijk halfrond te weinig zonlicht om via de huid voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Bij het gebruik van het laag gedoseerde UV-licht van Sunshower wordt in de winter, een verdubbeling van het vitamine D niveau behaald.

Het UV-licht stimuleert de aanpak van vitamine D. Het zorgt voor een verbeterd immuunsysteem en verhoogt je energieniveau. Met andere woorden: je voelt jezelf fitter, vitaler en energieker dankzij Sunshower.

Voorbereiden op de zomerzon

Nog een bijkomend voordeel van de Sunshower? De Sunshower bereidt de huid op een verantwoorde manier voor op de zomerzon. Wanneer de huid in contact komt met UVB-stralen, wordt er pigment geproduceerd. Hierdoor wordt de huid dikker. Het gevolg: de UV-stralen van de zomerzon zullen minder diep de huid in kunnen dringen, waardoor je huid beter wordt beschermd tegen de zon.

Het UV-licht van Sunshower® bestaat uit twee golflengtes, namelijk UVA en UVB. Sunshower straalt 90% UVB-licht en 10% UVA-licht. Wanneer de huid in contact komt met UVB-stralen, wordt pigment geproduceerd. Als vervolgens de huid buiten in contact komt met de zomerzon, zal dit pigment worden omgezet in een bruine kleur. Hierdoor krijgt je huid een gezonde teint en houdt je bovendien je zomerse teint een stuk langer vast.

Infrarood tijdens het douchen

De korte golf infrarood van Sunshower dringt diep door in de huid, waardoor het lichaam opwarmt op diverse plekken op het lichaam. Dit heeft een positief effect, want door de warmte stijgt de lichaamstemperatuur, de hartslag en de bloedsomloop. Het infrarood stimuleert de stofwisseling wat zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen en een verhoging van de aanvoer van zuur- en bouwstoffen. Hierdoor neemt de spierspanning af, waardoor gewrichtspijn afneemt. 

 

Sunshower
Sunshower
Sunshower combi

Infrarode straling voor een sporter

Ben je helemaal gek van sporten, maar ben je de spierpijn een dag na een intensieve inspanning ook zo zat? Infrarood kan een uitkomst bieden voor een fanatieke sporter. De infrarood dringt diep door in de huid waardoor het lichaam wordt opgewarmd. Niet alleen de afvalstoffen worden sneller afgevoerd, maar ook de voedings- en bouwstoffen worden sneller aangevoerd. Hierdoor kan het lichaam sneller herstellen na een intensieve workout. Dankzij Sunshower kun je weer snel je sportoutfit aandoen.

Wil je Sunshower in het echt zien?

Infrarood