Maak je badkamer hygiënischer dan ooit

Een corona-proof badkamer inrichten
De no touch-sensorkraan

Hygiëne is altijd al heel belangrijk geweest in de sanitaire ruimtes. Maar tegenwoordig kijken we -nog meer dan anders- naar hoe we het toilet zo schoon mogelijk kunnen houden. De verschillende manieren om hem zo ‘contactloos’ mogelijk in te richten is één van de grote uitdagingen van dit moment. Want om het verspreiden van bacteriën en virussen tegen te gaan is het, juist in het toilet, belangrijk om niets meer onnodig aan te raken.

En wij zouden Baderie niet zijn als we graag met je meedenken over hoe we deze aanpassingen samen kunnen creëren. We geven tips over hoe je met relatief kleine wijzigingen een nagenoeg contactloos toilet (en dus een corona-proof toilet) kunt maken. Want deze nieuwe realiteit vraagt om dit soort slimme en hygiënische oplossingen. En laten wij daar nou thuis in zijn.

Onze 6 tips voor een comfortabel en hygiënisch toilet:

Automatische lichtknop of lichtschakelaar op sensor

Wanneer je gaat verbouwen is het verstandig om ook aan automatische lichtknoppen te denken. Dit wordt nog vaak vergeten maar tegenwoordig is het heel wenselijk dat de verlichting middels sensoren aan- en uitgaan. Mocht je dit nog niet hebben, dan is er goed nieuws! Je kunt dit vrij gemakkelijk later toevoegen aan je toilet of badkamer. Want naast de inbouwvarianten (zoals van Gira, ABB en Busch Jaeger) bestaan er ook lichtschakelaars die werken op een batterij. Met een automatische lichtschakelaar is eigenlijk de eerste stap naar een nagenoeg contactloos toiletbezoek gemaakt. Maar we hebben natuurlijk nog meer tips.

Op zoek naar een lichtschakelaar met een sensor? Dit zijn onze favorieten: Gira en Busch Jaeger

Baderie - Gira Sensotec
Gira Sensotec

De contactloze bedieningsplaat

De contactloze bedieningsplaat is een volledig op sensor werkende bedieningsplaat voor het toilet, die automatisch doorspoelt. Het enige wat je hoeft te doen is je hand richting de sensor bewegen! Een erg hygiënische oplossing zodat de bedieningsplaat nu niet meer aangeraakt hoeft te worden. Want hoe goed je ook schoonmaakt, er zitten binnen no-time weer vieze vingers en bacteriën op. Naast dat deze ‘no touch’ bedieningsplaten erg hygiënisch en functioneel zijn, zijn ze ook nog eens mooi vormgegeven. Een must have voor ieder toilet.

Opzoek naar merken met touchless bedieningspanelen in het assortiment? Geberit en TECE hebben wat jij zoekt!

Baderie - TECE
TECE

TECElux mini

Baderie - AquaClean Sela
Geberit

De douchewc

Wij zijn sowieso enthousiast over het douchetoilet! En het past ook perfect bij het creëren van een hygiënische toiletruimte. Door de reiniging met water is het niet meer nodig om toiletpapier te gebruiken. En zelfs (af)drogen hoeft bij een aantal merken douchewc’s niet meer, dankzij de slimme föhn-stand die erin verwerkt is. Dit toilet is ook verkrijgbaar met andere touchless kenmerken: een sensor die ervoor zorgt dat het toiletdeksel vanzelf opengaat wanneer je de toiletruimte binnenkomt. En wanneer het donker is gaat de verlichting aan zodra je in de buurt van het toilet komt. Een schoolvoorbeeld van optimaal gebruikscomfort! Bovendien zijn er zelfs varianten te koop die je kunt bedienen via een app op jouw telefoon. Hierdoor wordt het contact met andere oppervlakten enorm geminimaliseerd. Dat is toch om enthousiast van te worden?

Deze merken hebben een douchewc in hun assortiment: Geberit, Duravit en Villeroy & Boch.

Baderie - Duravit douchewc
Duravit
Baderie - Geberit douchewc
Geberit
Baderie - Villeroy & Boch douchewc
Villeroy & Boch
Baderie - Villeroy & Boch

Meer weten over douchewc's of hoe je jouw badkamer of toilet contactloos kan maken? Onze badkamermeesters vertellen je er graag meer over.

Maak een afspraak

De no touch-sensorkraan

In de horecagelegenheden zie je ze steeds vaker voorbijkomen en dat vinden wij heel logisch. Met een sensorkraan hoeft namelijk niemand meer met vieze handen aan de kraan te zitten. Hiermee verklein je de kans op ongewenste bacteriën op de kraan. Daarnaast kun je nooit vergeten de kraan dicht te draaien, en voorkom je dus waterverspilling. In veel opzichten is dit een product wat in ieder toilet (of badkamer) een goede toevoeging zou zijn. En wist je dat je niet per se een elektra aansluiting nodig hebt om een sensorkraan te installeren? Tegenwoordig zijn er ook merken die kranen met een batterij aanbieden. Ideaal!

Interesse in een no touch-sensor kraan? Kijk eens naar: Grohe (batterij of bedraad), Hansgrohe (batterij of bedraad).

Baderie - Grohe no touch kraan
GROHE

Automatische zeep- of desinfectiepompje


Vaak is het zeeppompje niet het schoonste element in het toilet. Naast het feit dat er vaak zeepresten op zitten, is een zeeppompje ook niet erg hygiënisch. Jij -en je voorgangers- moeten met ongewassen handen aan de bovenkant van de zeeppomp zitten om het pompje te bedienen. Dit kan slimmer en schoner! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor automatische zeeppompjes, welke zeep of schuim afgeven zonder dat je er met de handen aan hoeft te zitten. Zo worden je handen dus écht goed schoon tijdens het wassen.

De touch free-afvalbak

Na het wassen van je handen droog je jouw handen af met een papiertje, want afdrogen met een handdoek past niet bij het idee van een hygiënisch toilet. Maar waar gooi je het papiertje in als je klaar bent? Natuurlijk in onze laatste touchless tip; de afvalbak met voetbediening. Zo hoef je ook bij het afdrogen van je handen nergens met je vingers aan te zitten.

Deze merken bevelen wij aan: Geesa, Emco en Keuco.    

Baderie - Emco pedaalemmer
Emco

Pedaalemmer

Baderie - Geesa pedaalemmer
Geesa

Pedaalemmer

Nog meer tips als deze?

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om je sanitaire ruimte hygiënisch in te richten, maar we wilden je deze tips in ieder geval niet onthouden. Heb je nou zelf ideeën of plannen om jouw toilet of badkamer aan te pakken? Of wil je meer van dit soort tips? Ga dan eens langs bij een van onze showrooms en maak kennis met onze Badkamermeesters. Zij zijn niet alleen op de hoogte van de nieuwste innovaties, maar hebben ook veel ervaring in het ontwerpen en installeren van jouw ideale toilet of badkamer. Zien we je binnenkort?

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen