In 10 tips naar de mooiste badkamer!

Header

Wil je een nieuwe badkamer? Leuk! Maar ook spannend, want waar begin je in het grote woud van mogelijkheden? Van wat je niet mag vergeten tot goed bewaarde geheimen: hier vind je de 10 leukste tips om tot jouw droombadkamer te komen.

TIP #1: Ruimte voor je voeten met een teruggeplaatste plint

Je kent het wel: je wil even iets pakken bij het bad, maar moet je in een vreemde houding wurmen om erbij te kunnen. Met een teruggeplaatste plint is dat verleden tijd! Het werkt zo: de plint rondom het bad ligt zo’n 10 centimeter verder naar binnen dan de rand van het bad zelf. Net als in de keuken eigenlijk. En die paar centimeter maakt precies het verschil tussen lekker bewegen of niet. Ook héél erg fijn als je je kind in bad doet. Nog leuker: plak een stripje met ledverlichting onder de rand, ziet er gezellig uit en je hebt meteen een nachtlampje.

Badkamer zonder licht
Badkamer met licht
Badkamer

TIP #2: Een goed design begint bij het afvoerputje

Vaak is de afvoer van de douche ook zo’n beetje het afvoerputje van het badkamerbudget. Zonde. Want ook - of misschien júist - zo’n afvoer kan een beeldbepalend detail zijn. Gelukkig zijn er bijzonder veel bijzonder mooie opties. Zo zijn er putjes en drains. De eerste categorie is er onder meer in het vierkant, rond en ruitvormig en in allerlei materialen. Ze zijn er zelfs van glas! Ook elegant: de drain, een langwerpige afvoersleuf. Drains zijn er in verschillende vormen, maten, kleuren en materialen waaronder een sprankelende diamantvorm. Je kunt zo’n drain dus afstemmen op de kleur van je kranen of juist (bijna) onzichtbaar verwerken in de vloer.

Easy Drain Square-mahonie-close-up
Easydrain Z2 chrome zwart glas
afvoerputje

TIP #3: Mooie voegen voor een spannend lijnenspel

Die zag je vast niet aankomen: een tip over de voegen van je badkamer. Mooie tegels, ja, maar voegen? Vraag eens naar de mogelijkheden bij je Badkameradviseur. Want niet alleen kan een voeg breed of smal zijn, je kunt aan voegen ook een kleurtje geven. Tot pimpelpaars of goud aan toe, net wat jij wil. Of kies voor een dikkere voeg in plaats van smal. Zo kun je met verschillende voegen aan dezelfde tegel een heel andere uitstraling geven. Een voeg… is niet alleen noodzakelijk, het is ook typisch zo’n detail dat je badkamer helemaal áf maakt!

Voegkleur licht
Voegkleur donker
Voegkleur heel donker

TIP #4: Een douchekop maakt het verschil

Douchen doe je onder de douche. Punt. Maar wat je misschien nog niet wist is dat er echt veel verschillende douchekoppen zijn. Een regendouche, een regendouche gecombineerd met een losse handdouche (en die zijn er allebei in heel veel verschillende vormen en maten) een watervaldouche… Je kunt het zo gek niet bedenken. Belangrijk: zorg dat je douche verschillende standen heeft. Zo kun je én genieten van zachte druppels én je haren snel uitspoelen én kan iedereen zijn eigen favoriete straal instellen.

Douchekop
Douchen
hotbath Ambiente

TIP #5: Extra privacy? Muurtje naast het toilet!

Vaak niet zo’n heel grote bouwkundige ingreep, maar als je de ruimte hebt wel een aanrader: laat een muurtje naast het toilet plaatsen. Het scheelt veel privacy, vooral als je in een huishouding woont waar iedereen zomaar de badkamer kan binnenlopen. En dat is niet het enige: doordat zo’n muurtje meestal de hoogte van het inbouwreservoir van het toilet heeft, creëer je een planchet waarop je leuke stylingproducten kunt plaatsen. Er is vaak aan beide zijden van het wandje ruimte voor inbouwopties of een nisje voor mooie accessoires.

Nordic Line
Badkamer
Riverdale
Inspiratiemagazine_spread

Zoveel te kiezen bij een nieuwe badkamer, dat begrijpen we maar al te goed. In één magazine antwoord op al jouw vragen. En meer! Boordevol inspiratie, tips en innovaties.

Inspiratiemagazine aanvragen

TIP #6: Meer ruimte door een wegklapbare wand

Ideaal voor de kleine badkamer: de wegklapbare douchewand. Zodra je klaar bent met douchen klap je de wand om en heb je (bijna) geen douche meer. Dat betekent meer beweegruimte tijdens de rest van je badkamerbezoek. Heel praktisch is de douchewand die een vast gedeelte van ongeveer 15 centimeter heeft. Hierdoor klapt de wand vóór de kraan langs, zodat deze niet meer schuin in de ruimte hangt, maar netjes evenwijdig aan de muur. Ook ideaal in huishoudens met rolstoel- of rollatorgebruik. Extra ruimte in optima forma!

Comfort line / Sealskin

TIP #7: Verlichting is meer dan een lichtpuntje

Misschien niet het eerste waaraan je denkt, maar wel een heel belangrijke: de verlichting in je badkamer. Uiteraard moet deze tegen water kunnen, maar hierbij is er wel verschil tussen spatwaterdicht en vochtbestendig. Je Badkamermeester van Baderie kan je alles vertellen over de technische aspecten rondom verlichting in de badkamer. Zelf kun je alvast gaan nadenken over of je warm- of koudgekleurd (led)licht wilt, of een combinatie van allebei. Want dat is ook mogelijk. Dimbaar licht is natuurlijk een fijne optie, net als ingebouwde spotjes. En als je je opmaakt, is licht van voren prettiger dan licht dat van bovenaf komt. Spiegelverlichting is dan een uitkomst.

Badkamer
black_line_round_01
Spiegel met lamp

TIP #8: Meer wasbak, minder filedruk!

Heb je ’s ochtends altijd haast? En staat er dan vaak een huisgenoot in de weg op de badkamer als jij nog even snel je tanden wil poetsen? Ga voor een dubbele wasbak! Dan heb je je eigen kraan en je eigen wasbak. Voor een dubbele wasbak heb je een ruimte nodig van ongeveer 1.20 meter, maar dat is in veel situaties geen enkel probleem. Een dubbele wasbak creëer je met twee losse opzetkommen of met een blad uit één stuk met twee geïntegreerde wasbakken. Een andere optie is een grote, brede wastafel met een dubbele kraan, hiervoor heb je maar 90 centimeter nodig.

Duravit
Thebalux
House Line

TIP #9: Extra lades boordevol badkamergeluk

Superhandig zijn lades in je wastafelmeubel. Je hebt van bovenaf altijd een perfect overzicht over je spullen. Sta je vaak met zijn tweeën tegelijk aan de wastafel, dan is het slim om te kiezen voor twee lades naast elkaar. Waarom? Omdat je dan ‘jouw’ lade kunt openen zonder je badkamergenoot lastig te vallen. En vice versa natuurlijk! Wil je extra opbergruimte, dan kun je kiezen voor twee lades onder elkaar. Twee keer twee dus. Groot gezin? Veel merken bieden modules aan waarbij je het aantal lades zelf kunt samenstellen: ieder zijn eigen lade.

Badkamermeubel
detremmerie Compo roze
Badkamermeubel

TIP #10: Nooit meer koude voeten: go vloerverwarming!

Een koude badkamer vindt niemand echt prettig, een badkamer met een koude vloer is dat al helemaal niet. Vooral ’s nachts: ben je direct wakker als je er even uit moet. Vloerverwarming is de oplossing. Naast dat vloerverwarming een heel comfortabele warmte geeft, al dan niet in combinatie met een designradiator, is elektrische vloerverwarming tegenwoordig al mogelijk vanaf 1,5 m2. Geschikt voor elke situatie dus!

Ron - Badkamermeester Baderie Woerden

Maak een afspraak met één van onze Badkamermeesters. We denken graag met je mee over jouw ideale badkamer.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen