Een nieuwe badkamer: zo doe je dat

De ultieme checklist – in vijf stappen naar jouw complete badkamer
In vijf stappen naar jouw complete badkamer

Als je je badkamer wilt verbouwen komt er een hoop op je af. Waar begin je? Wat mag je absoluut niet vergeten? En hoe lang duurt zo’n verbouwing eigenlijk? Bij een nieuwe badkamer moeten drie aspecten naadloos in elkaar grijpen: de looks, de technische kant en het budget. Zo ontstaat jouw ideale badkamer. We zetten de vijf belangrijkste stappen voor je op een rij.

Badkamer inspiratie

Belangrijk is dat jij je prettig voelt in je badkamer en daarvoor moet je allereerst bepalen wat jij mooi vindt. Verzamel voorbeelden en foto’s van kleuren, materialen, tegels, interieurstijlen, sanitair en accessoires. Gooi na een tijdje de 50% minst aansprekende beelden weg en geef de overgebleven items een rapportcijfer. Zo krijg je helder wat jouw stijl is én heb je een handig praatstuk in gesprekken met je badkameradviseur. Ook slim: bekijk de voorbeeldbadkamers in een Baderie showroom of bekijk hier de allernieuwste trends.

Baderie - Badkamertrends 2020
Wabi Sabi headerbeeld + Zet de toon
Baderie - Trend Retro Revival
Baderie - badkamertrend Calm Luxury

Meer badkamer inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen

Kiezen

Een lastige, maar vooral erg leuke stap in het proces naar jouw ideale badkamer: keuzes maken! Ga je voor kleur of houd je het ingetogen? Welke wastafelkom wordt het? Neem je een vrijstaande badkuip als eye catcher, plaats je opvallende designkranen of doe je gewoon allebei? Er zijn oneindig veel mogelijkheden, dus kun je het zo gek (of bescheiden) maken als je zelf wilt. Zelfs de voegen kun je een tint geven. Denk in deze fase ook aan de kosten voor arbeid en eventuele demontage. Minder leuk om over na te denken, maar het hoort er wel bij. Een Badkamermeester kan je helpen de juiste keuzes te maken én je verrassen met opties waaraan je misschien zelf nog niet had gedacht.

Marmer in je badkamer
Exterieur Baderie Horst
Baderie - badkamertegels kiezen

Ontwerpen

Belangrijk bij het ontwerpen van je badkamer is bepalen of alles wat je wilt ook in de ruimte past. Teken op (ruitjes)papier de afmetingen van de ruimte en de deuren en ramen in. Daarna kun je kijken hoe groot je inloopdouche kan worden, of er dan ook nog een dubbele wastafel inpast en ga zo maar door. Handig is het ook als je foto’s maakt van de huidige situatie. Dan krijg je een completer beeld en kan de Badkamermeester met je mee gaan denken om tot het ontwerp van jouw dromen te komen. Het definitieve 3D-ontwerp maakt je Badkamermeester ook voor je, nadat iemand bij jou thuis is komen kijken en alles voor je nameet. Zo weet je precies hoe alles straks samenkomt.

Baderie - badkamerontwerp op maat
Baderie - Bekijk uw badkamerontwerp in 3D

Realiseren

Eindelijk, je nieuwe badkamer begint vorm te krijgen. Tijdens het (ver)bouwen kun je natuurlijk even niet in je badkamer terecht. Tandenpoetsen kan wel even in de keuken, maar douchen? Ook daarvoor is een handige oplossing: een mobiele douchecabine met een boiler, die kan worden aangesloten op de bestaande waterleiding en afvoer. Baderie regelt het voor je. Een complete badkamerverbouwing duurt meestal tussen de twee en vier weken. Misschien een wat rommelige periode, maar met het prachtige eindresultaat voor ogen vliegt de tijd zo om!

Vakman detail
Vakman_details

Genieten

‘Na gedane arbeid is het goed rusten’, luidt het gezegde en dat geldt zeker bij een badkamerverbouwing. Jouw prachtige, nieuwe badkamer is af en dat betekent: zalig en welverdiend ontspannen. De badkamer wordt opgeleverd met het Baderie Garantie Certificaat. Naast afbouwgarantie krijg je ook vijf jaar volledige garantie op de complete badkamer, inclusief installatie. Laat dat mooie bad vollopen met weelderig schuim, speel een fijn muziekje af via je nieuwe inbouwspeakers, wentel jezelf in de warme stralen van je prachtige douche en… geniet van elk detail!

Ron - Badkamermeester Baderie Woerden

Ervaar het Baderie Comfort. Maak een afspraak met één van onze Badkamermeesters.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen