Je eigen badkamer als luxe spa

Baderie - Hansgrohe douche

Je badkamer is de ultieme ruimte om heerlijk in te ontspannen. Een ligbad vol zachte bubbels, de milde stralen van een warme douche… geven je al snel dat zalige gevoel van luxe en geluk. Maar er is meer! Van whirlpool tot sauna en van massagestralen tot regendouche, er zijn tig manieren om van jouw badkamer een spa te maken.

Regendouche, massagedouche of stoomdouche

Fantastisch is natuurlijk de regendouche, met zijn grote hoeveelheid zachte druppeltjes die aanvoelen als een zomerse regenbui. Houd je van massages? Dan is een douche met massagestralen een idee. Bij een massagedouche komen er op drie tot zes punten massagestralen uit de muur. De kracht en richting van de stralen is aanpasbaar, zodat iedereen in huis zijn eigen favoriet kan instellen. Combineer je een massagedouche met een hoofddouche die meerdere standen heeft (denk watervaldouche!), dan krijg je helemaal het echte wellnessgevoel. Genieten!

Baderie - Hansgrohe douche
Baderie - douchesysteem
Baderie - Regendouche
Baderie - Regendouche

Meer douche inspiratie? Vraag ons inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen

Douche met UV- en infraroodfunctie: verkwikkend licht

Heel fijn is ook de douche met UV- en infraroodfunctie. Hierbij wordt een soort zonnebank in of op een van de muren van je douchehoek geplaatst. Een douche met UV kan vaak ook in de bestaande situatie worden aangebracht. Door te ‘zondouchen’ wordt je lichaam door een lage dosis UV-licht gestimuleerd om vitamine D aan te maken. Je voelt je daardoor energieker én krijgt een beetje een kleurtje. Er is ook een optie waarbij je gebruik kunt maken van infrarood lampen, die een diepe werking hebben op spieren en gewrichten.

Baderie - Zondouchen
Infraroodfunctie
Baderie - zondouchen
UV-licht

Stoom en aromatherapie

En dan zijn er stoomdouches, waarbij een afgesloten ruimte wordt gevuld met stoom. Het voordeel? De warme stoom activeert onder meer de bloeddoorstroming, opent je luchtwegen én zorgt voor een optimale zuivering van je huid . Wie wil dat nou niet? Aan een stoomdouche kunnen bovendien vaak geurende oliën worden toegevoegd: aromatherapie aan huis. Een stoomdouche heeft wel zijn eigen elektravoorziening nodig, laat daarom jouw situatie van tevoren goed controleren. Je Badkamermeester adviseert je natuurlijk graag hierover.

Baderie - Stoomdouche
Baderie - Stoomcabine
Baderie - Stoomdouche

Bubbelbad in je badkuip

De klassieke manier om te ontspannen is… het ligbad. De overtreffende trap daarvan is natuurlijk het bubbelbad! Ze zijn er in veel soorten, maten en prijsklasses. Zo zijn er baden met een spa-systeem, met een hydrosysteem en met een combinatie van beide. Bij de eerste wordt lucht van buiten het bad door een klein gaatje in het badwater geperst. Deze lucht is altijd wat kouder, wat een verfrissend gevoel geeft. Bij het hydrosysteem wordt water uit het bad zelf gehaald en door een pomp als (eventueel extra verwarmde) waterbubbel weer teruggeperst. Er zijn nog veel meer opties beschikbaar. Wil je vier stralen bij je voeten? Dat kan! Liever twee bij je hals? Kan ook. Je Badkamermeester weet alles over bubbelbaden en vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn.

 

Baderie - bubbelbad
Baderie - Bubbelbad
Baderie - Bubbelbad

Sauna en infrarood

De optimale spa-beleving haal je in huis met een sauna, net als de stoomdouche goed voor onder meer de bloeddoorstroming, luchtwegen en huidzuivering. Er zijn ook infraroodsauna’s, waarbij de warmte van infraroodstralen komt. Een sauna kan in een aparte ruimte, maar ook in een grotere badkamer worden ingebouwd en is dus jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Ben jij in de gelukkige situatie dat het wel kan? Combineer dan een gewone sauna met infrarood, zo heb je beide wellnessopties binnen handbereik! Laat je altijd goed adviseren voordat je kiest. Er kan misschien wel meer dan je denkt.

Baderie - Sauna en infrarood
Baderie - Sauna en infrarood

Accessorize!

Ook met styling kun je veel doen. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels (saunalook!), investeer in luxe accessoires en kies voor handdoeken van zware kwaliteit. Want geluk zit immers in details. Wat je ook kiest, in jouw ideale badkamer kun je de drukte van de dag van je af laten glijden en volledig ontspannen.

Baderie - Badkameraccessoires
Baderie - Badkameraccessoires
Baderie - Badkameraccessoires
Baderie - Badkameraccessoires

Ook je eigen badkamer als luxe spa? Onze Badkamermeesters denken graag met je mee.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen