De slimme en toekomstbestendige badkamer

features, functies en mogelijkheid tot realisatie van een future-proof badkamer
Baderie - De slimme en toekomstbestendige badkamer

Huizen worden tegenwoordig steeds slimmer en toekomstbestendiger gebouwd. Zo komen er meer apparaten in huis die met bewegingssensoren werken of die met een app te besturen zijn. En ook de badkamer wordt daarbij niet vergeten. 

Want zodra je serieus gaat verbouwen komt er tegenwoordig een punt waarbij je na gaat denken over domotica en andere hightech gadgets in je huis. Zo ook in de badkamer. Want wat is er nou fijner dan ontspannen in een badkamer waar aan alles gedacht is? Van een energiezuinig manier om warm water te krijgen tot de slimme verlichting die aangaat door bewegingssensoren. Wij zetten een aantal mogelijkheden op rijtje!

Altijd licht dankzij een bewegingssensor voor je badkamer

Wanneer je overschakelt naar een slimmere woning, mag dit innovatieve product niet ontbreken. Je kunt kiezen voor de ‘eenvoudige’ bewegingsmelder. Zo springt de lamp aan wanneer je ’s avonds de badkamer in komt lopen of wanneer je in de nacht naar het toilet gaat. Wil je een stapje verder gaan dan heeft Busch-Jaeger een slimme oplossing bedacht. Een schakelaar die reageert op gebaren, net zoals bij spelcomputers. Met een actieve infraroodtechnologie kun je de schakelaar contactloos bedienen. Niet alleen heel innovatief maar ook nog eens extra hygiënisch.

Baderie - Altijd licht dankzij een bewegingsmelder
Busch-Jaeger

Nooit meer een beslagen badkamerspiegel

Je kent het wel, je komt de douche uitlopen en je wilt jezelf klaar maken voor de dag. Je kijkt in de spiegel, maar je ziet niks door condens wat erop zit. Wanner je hem vervolgens met je handdoek schoonveegt werkt het vaak maar voor even én blijven er altijd vieze strepen zichtbaar. De verwarmingsfolie van MAGNUM verhelpt dit probleem direct. Deze innovatie is een zelfklevend verwarmingsfolie-element dat rechtstreeks aan de achterzijde van de spiegel kan worden aangebracht. Het element wordt aangesloten op het lichtnet en werkt eenvoudig via een schakelaar. Zo heb je nooit meer last van een beslagen spiegel en je badkamer is weer een stukje slimmer en comfortabeler.

Magnum spiegelverwarming
MAGNUM

Jouw badkamer voorbereiden voor de toekomst

Een badkamer kun je op meerdere manieren toekomstbestendig maken. Je kunt het zoeken in slimme gadgets of je kunt gaan voor aanpassingen gericht op comfortabel ouder worden. Linido heeft producten in het assortiment die de zelfredzaamheid van mensen met een functiebeperking en ouderen vergroot. En dat zelfredzame producten echt niet saai hoeven te zijn zie je terug in het assortiment. Past wit niet bij jouw badkamerinterieur? Dan kun je ook gaan voor stijlvolle antraciete producten of de RVS-varianten. Zo is jouw badkamer klaar voor de toekomst op een stijlvolle manier.

Baderie - Handicare
Linido

Optimale badkamer klimaatbeheersing

Dat een gezond binnenklimaat belangrijk is in een woning lijkt logisch, maar toch wordt dit vaak vergeten. In een ruimte zoals de badkamer kun je zonder goede ventilatie al snel last krijgen van schimmel of zilvervisjes én het is niet bevorderlijk voor de levensduur van je badkamermeubelen. Voorkomen is in dit geval dus beter dan genezen! Bij Itho Daalderop weten ze hoe je het binnenklimaat zo optimaal mogelijk houdt. Variërend van losse badkamerventilatoren tot gehele installaties die door middel van sensoren weten waar, en wanneer, ze extra moeten ventileren. Super slim, gezond voor jou én voor de levensduur van je badkamer.

Baderie - Itho Daalderop
Itho Daalderop

Energiezuinig je water verwarmen voor douchen en in bad

Een warme douche of warm bad is voor veel mensen het toppunt van lekker ontspannen. En als dit op een energiezuinige manier kan is dit niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu. Je kunt je water gewoon opwarmen via een cv-ketel maar er zijn tegenwoordig veel energiezuinigere oplossingen in de markt. Zo kun je jouw huis en het tapwater bijvoorbeeld verwarmen met een warmtepomp. Die haalt warmte uit de lucht of grond waardoor je geen gas hoeft te gebruiken. Maar je douchewater verwarmen met zonne-energie is natuurlijk ook een slimme manier! En ook op bewolkte dagen kun je met alleen daglicht al meer dan je denkt. Met de energiezuinige producten van Nefit kun je absoluut verantwoord genieten van warm water in je badkamer.

Baderie - Nefit energiezuinig je water verwarmen
Nefit Collector
Baderie - Nefit energiezuinig je water verwarmen
In pannendak
Baderie - Nefit energiezuinig je water verwarmen
Op pannendak
Adviesgesprek

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw slimme en toekomstbestendige badkamer? Maak een afspraak met één van onze badkamermeesters.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen