Alles wat je wilt weten over de regendouche!

Baderie - Hotbath Cobber

Een regendouche is niet zomaar een douche. De naam zegt het eigenlijk al, een regendouche is een douche die voelt als een warme zomerse regenbui die over je heen valt. Je wordt compleet in water gehuld waardoor je lichaam lekker warm wordt, of juist afkoelt. Dit komt allemaal voort uit de grote douchekop die bij een regendouche hoort. Binnen deze soort douches zijn er natuurlijk verschillende varianten verkrijgbaar. We zetten ze voor je op een rijtje.

  • De Showerpipe. De showerpipe is een complete doucheset die meestal bestaat uit een showerpipe mét vaste douchekop. In sommige gevallen in de douchekop in hoogte verstelbaar. Verder heeft hij een aparte handdouche met doucheslang en een thermostaatkraan met omstelknop.
  • De inbouwdouche. De inbouwdouche heeft geen showerpipe, maar bestaat uit (de naam zegt het al) een inbouw hoofddouche. Deze is geïnstalleerd in het plafond of komt met een wandarm uit de douchewand. Verder heeft deze douche een inbouwthermostaat en een inbouwhanddouche.
  • Combinatie van een opbouw- en inbouwregendouche. Een inbouw hoofddouche met een inbouwthermostaat gecombineerd met een losse glijstang voor je handdouche.
Baderie - Hansgrohe Crometta
Hansgrohe
Baderie - Hotbath douche
Hotbath
Baderie - Hotbath
Hotbath

Wat zijn de voordelen van een regendouche?

We schreven het natuurlijk al in het begin. De regendouche voelt als een heerlijke zomerse bui die over je heen valt en dat geeft je een compleet relaxt gevoel. Maar wat zijn nou de echte voordelen van een regendouche?

1. Bij een aantal regendouches kun je wisselen van straalsoort. Hierdoor kun je de straal wat harder zetten als je bijvoorbeeld je haren uit wilt spoelen, of je zet hem in de zachte stand als je gewoon even wilt genieten van de warme stralen. Daarnaast heeft Hansgrohe een regendouches met een speciale Powderrain technologie. Hierbij zijn de waterdruppeltjes nog zachter waardoor ze helemaal om je lichaam vallen.

Baderie - Hansgrohe Select PowderRain
Hansgrohe

PowderRain

Baderie - Grohe regendouche
GROHE
Baderie - Hansgrohe regendouche
Hansgrohe

2. Wanneer je een regendouche als inbouwvariant kiest of met een vaste showerpipe hoef je nooit meer de hoogte van de douchekop aan te passen. Aangezien deze vast zit aan de plafond of muur zit hij altijd goed! Daarnaast ziet een inbouwvariant er ook gewoon lekker strak uit. Dat zijn weer extra stijlpunten voor je badkamer.

3. Een regendouche is altijd te combineren met een handdouche. Handig voor wanneer je een stevigere straal wilt hebben voor het uitspoelen van je haar. Overigens kun je bij een sommige regendouches ook de straalsoort instellen. Hierdoor kun je de regenbui vervangen voor een hardere straal, zachtere straal of in sommige gevallen zelfs een watervalstraal.

4. Wanneer je kiest voor een showerpipe of inbouwvariant heb je geen doucheslang nodig. Dit is esthetisch niet alleen mooier maar scheelt ook nog eens veel schoonmaakwerk. Bij de showerpipe loop het water door een buis in de opbouw. Bij een inbouwvariant is deze buis in de muur verwerkt. Een kleine kanttekening bij dit voordeel, wanneer je kiest voor een handdouche naast je regendouche moet er wel een doucheslang bij gemonteerd worden.

Baderie - Hotbath douche
Hotbath
Baderie - Hotbath
Hotbath
Baderie - Hotbath regendouche
Hotbath

5. En wist je dat je bij een inbouwregendouche ervoor kunt kiezen om de bediening op een andere plek te plaatsen dan recht onder/achter de douchekop? Ideaal wanneer je de douche vast op wilt warmen voordat je eronder gaat. En natuurlijk wanneer de douche gebruikt wordt in een mantelzorgwoning of voor jonge kinderen. Zo kun je de douche bedienen zonder zelf nat te worden. Heel praktisch dus!


6. Als laatste voordeel willen de enorme mogelijkheden in vorm en kleur benoemen. Waar je voorheen nog alleen de standaard regendouches kon krijgen is er tegenwoordig een breed scala aan kleuren en varianten te verkrijgen. Van strakke platen in het plafond tot luxe showerpipes en hippe wandarmen. Zo weet je zeker dat je een regendouche kunt kiezen die volledig bij de stijl van jouw badkamer past!

Baderie - Hotbath Cobber
Hotbath
Baderie - Hansgrohe
Hansgrohe
Baderie - Hansgrohe Croma E
Hansgrohe
Baderie - ShowerCollection

Meer lezen over regendouches? Vraag het Baderie inspiratiemagazine aan.

Vraag inspiratiemagazine aan

Waar moet je op letten?

Natuurlijk heeft een regendouche niet alleen maar voordelen. Er zijn zeker ook punten waar je rekening mee moet houden wanneer je een regendouche aanschaft. Ook deze hebben we op een rijtje gezet zodat je goed voorbereid kunt overgaan op de aanschaf van een regendouche.

 

  • Een regendouche verbruikt gemiddeld genomen meer water dan een reguliere douchekop. Ter vergelijking; een handdouche verbruikt gemiddeld 11 liter per minuut en sommige regendouches wel 25 liter per minuut. Hansgrohe heeft wel een regendouche in het assortiment waarbij water en lucht worden gecombineerd! Hierdoor verbruik je minder water.
  • Wanneer je kiest voor een regendouche met waterbesparende functie controleer dan altijd of dit niet ten koste gaat van de kracht achter de straal. Anders voelt die warme zomerse bui eerder aan als een laf en koud lentebuitje.
  • Controleer altijd de cv-ketel en waterdruk voordat je overgaat op een regendouche. Er moet echt voldoende waterdruk zijn als je optimaal van je regendouche wilt kunnen genieten. Onze Badkamermeesters kunnen je hiermee helpen of win advies in bij je eigen installateur.
  • Een tip voor wanneer je een inbouwvariant in het plafond overweegt. En deze tip is eigenlijk ook handig voor de opbouwvarianten met vaste douchekop. Zorg ervoor dat je plafond hoog genoeg is om voor een inbouw- of vaste douchekop te gaan. In de ideale situatie zit er ongeveer 30 centimeter tussen de douche en je lichaam. Houd hier dus rekening mee!

 

Baderie - Hansgrohe Rainmaker Select Showerpipe Ambience

Wil je nog meer tips over een regendouche of wil je zeker weten of een regendouche in jouw badkamer haalbaar is? Neem dan gerust contact op met onze Badkamermeesters. Zij helpen je graag verder.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen