Ontspannen in het groen

Planten in je badkamer

Heb jij al een plant in je badkamer? Doen hoor, want planten doen veel goeds voor je gezondheid (extra zuurstof!) én voor je psyche. Niet in de laatste plaats vanwege de kleur groen, de kleur voor ontspanning. En daarbij: zo’n plant staat ook nog eens heel erg gezellig!

Niet elke plant is geschikt om in de badkamer te houden, want je badkamer is natuurlijk een van de meest vochtige ruimtes van je huis. En waar de ene plant dat helemaal prima vindt, kan de andere daar absoluut niet tegen. Zonde. Hetzelfde geldt voor licht: niet elke badkamer laat voldoende daglicht binnen voor elke plant. Heb je een écht donkere badkamer, plaats je plant dan direct voor het raam of ga voor een kunstplant. We maakten een top 9 voor je, van planten die het wél leuk vinden in een (relatief lichte) badkamer.

1. Varen

In heel veel verschillende soorten verkrijgbaar en (bijna) allemaal even dol op een hoge luchtvochtigheid. Aan een varen heb je verder ook niet veel onderhoud. Relaxed!

2. Orchidee

Een tropisch plantje bij uitstek. Heeft liever vocht dan direct water en doet het mede daarom prima in je badkamer. Bijkomend voordeel: die prachtige bloemen, daar word je toch blij van?

3. Aloë vera

Doet je vast denken aan vakanties: de aloë vera. Wordt veel verwerkt in beautyproducten, maar ons advies is je badkamerplant gewoon lekker met rust te laten. Heeft niet veel water en ook niet heel veel licht nodig.

Orchidee
Aloe Vera
Diverse planten
Varen

Meer inspiratie? Het Baderie Badkamerhandboek staat boordevol tips en ideeën.

Inspiratiemagazine aanvragen

4. Bromelia

Haar naam klinkt misschien wat brommerig, maar de bromelia is echt een plant om vrolijk van te worden: ze is kleurrijk, ziet er grappig uit en is erg sterk. Heeft maar een beetje water en licht nodig.

5. Lepelplant

De Nederlandse benaming van de spathiphyllum komt van zijn schepvormige bloembladeren. Zuivert de lucht en voelt graag nattigheid aangezien zijn oorsprong in tropische gebieden ligt.

6. Scindapsus

Plaats ’m wat hoger in je badkamer, want deze hangplant kan lekker lang worden. Kan wat vocht verdragen, maar de aarde mag niet echt nat worden. Staat in de top 10 van meest luchtzuiverende planten.

Lepelplant

7. Spriet

Deze plant heet officieel graslelie, maar wordt ook wel spiderplant genoemd. Wij hebben liever een spinnenplant dan een echte spin in huis. Makkelijk in de omgang met weinig voorkeuren qua licht en water.

8. Sierasperge

Het neefje van de asperge, hoewel zijn uiterlijk dat nou niet bepaald verraadt. De asparagus densiflorus is met zijn ‘piekhaar’ een echte hartendief. Wil graag eenmaal per week een dompelbadje, maar heeft verder (ondanks zijn piekhaar) niet veel verzorging nodig.

9. Gatenplant

Geen rhodo- maar een phílodendron, ook wel gatenplant genoemd. Heeft weinig water nodig, maar wil wel graag vaak gesproeid worden. Wees gerust: meenemen onder de douche hoeft niet, want de stoom in je badkamer doet al bijna hetzelfde voor ’m.

Spiderplant
Scindapsus
blad
Green leaf

Wil jij ook meer planten in je badkamer? Onze Badkamermeesters denken graag met je mee.

Afspraak maken
Kun je niet kiezen uit al dit moois? Hoeft ook niet. Je kunt ze allemaal bij elkaar zetten voor een mini-oerwoudeffect. Of verdeel ze juist over de hele badkamer: bij het bad, op het planchet boven het toilet, bovenop een hoge kast en misschien zelfs wel op een speciaal krukje op de vloer. Zo tover je heel eenvoudig dat echte wellnessgevoel naar je badkamer. Het ultieme badkamergeluk!

Gerelateerde artikelen