Vandaag is wit

De perfecte basiskleur van jouw badkamer
Beeld 1 Blog Wit

Het uitzoeken van een complete badkamer is niet gemakkelijk. Om je heen zie je de mooiste badkamer ontwerpen, inspirerende producten en slimme en milieuverantwoorde oplossingen. Op internet en in de bladen zie je de mooiste opstellingen, baden van grof geaderd marmer, kranen in verschillende kleuren en metalen, behang met de meest wilde patronen en alles tot in de puntjes gestyled met design look accessoires in precies de juiste kleur. Maar, wat is er mis met wit? Helemaal niets vinden wij. Lees je mee?

 

De perfecte basiskleur

Een witte basis is wat ons betreft de perfecte basis voor een badkamer. In de wereld van interieur is wit de belangrijkste basiskleur. Wit zorgt voor een frisse uitstraling, geeft net dat beetje extra cachet, zorgt voor een ruimtelijk sfeer en is door het minimale contrast (zoals het Baderie trendthema Silent Dream) bijna dromerig rustgevend. Hiermee ontkrachten we gelijk dat wit saai is, want zonder wit kom je eigenlijk nergens. De truc zit hem in het persoonlijk maken van de badkamer door verzorgingsproducten, een plant, goede badkameraccessoires en bijvoorbeeld een speciale kraan.

Baderie - Badkamertrend Playful Energy
Baderie - Badkamertrend Silent Dream
Baderie - koperen badkamerkraan

Sfeer en karakter

Als je op zoek gaat naar producten voor een witte badkamer ontdek je al snel dat het aanbod in wit gigantisch is en het ene wit zeker de andere niet is. Voor een beetje extra stijl en sfeer kies je voor aaibare zachte producten, natuurlijke materialen, tegels met reliëf en accessoires met een beetje structuur. Door het combineren van witten in verschillende soorten materialen, structuren en mat of glans breng je extra sfeer en karakter aan. Met wit kun je alle kanten op en eindeloos variëren. Probeer voor een extra trendy look eens een lambrisering in een ribbelstructuur met Terazzo motief (in basis wit) op de vloer. In het Baderie trendthema Soft Geometry vind je veel wit, off white, soft tones en terrazzo prints om mee te combineren.

 

Baderie - Badkamertrend Playful Energy
Wit met accentkleur
Baderie - Badkamertrend Soft Geometry
Wit.. met wit!
Koper of goud combineert erg goed met marmer
Of wit marmer

Een eyecatcher doet wonderen

In een witte ruimte kunnen een of meerdere eyecatchers een enorm effect hebben. Wat dacht je van een plant van formaat (er bestaan tegenwoordige speciale badkamerplanten)? Of kies voor mat zwarte kranen (hansgrohe heeft mooie exemplaren) voor een extra stoere sfeer. Of een wand met een opvallend en voor vochtige ruimten geschikt behang. Een kleine verandering zorgt voor een groots effect. En, genoemde voorbeelden zijn eenvoudig te vervangen. Ben je het zat, dan pas je alleen de eyecatcher aan. Zo blijf je qua trends altijd up-to-date, zonder een grote verbouwing. Maar, de basis is en blijft wit. Wit is geweldig, zo blijkt maar weer.

Baderie - Badkamertrend Silent Dream
Baderie - Badkamertrend Soft Geometry
Baderie - witte badkamerspiegel
Baderie - Badkamerkraan koper

Een witte badkamer saai? Zeker niet!

Gratis inspiratiemagazine

Urban Jungle

De regel bij het creëren van een Urban Jungle in je badkamer is: more is more. Dus verzamel al je planten in huis en breng deze naar de badkamer. Van een beetje groen wordt tenslotte iedereen blij. Varieer met witte potten in verschillende structuren, maar ook met natuurlijke materialen als een bamboe krukje, een rotan bijzettafeltje of een plantenhanger van Sisal. De basis van de badkamer is en blijft wit. De planten doen de rest. Niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook je gemoedstoestand.

 

Silent Dream tbv blog wit

Gerelateerde artikelen