De badkamerkraan als trendcatcher

Gelukvergroters #5
Baderie gelukvergroters

Elk jaar komt er een moment dat bijna alle bladen over de nieuwste interieurtrends gaan schrijven. We zien de mooiste sfeerimpressies, nieuwe trendkleuren, materialen en technische snufjes de revue passeren. In de glossy magazines verschijnen interviews met trendwatchers en inspirators, die met rijke woorden als sustainable, innovaties, trendforecasts en vol passie, hun waarnemingen delen. Allemaal mooie en inspirerende verhalen, maar wat kunnen wij ermee? Wanneer past een product in een trend? Wij namen de productgroep kranen onder de loep, selecteerden binnen elke Baderie badkamertrend een paar, wat ons betreft, echte uitblinkers.

Trends 2019/2020

Badkamers zijn tegenwoordig meer dan alleen een functionele ruimte. Deze ruimte wordt steeds meer als onderdeel van het hele huis gezien, waardoor er ook steeds meer aandacht aan wordt gegeven. En. Budget voor vrij wordt gemaakt. Er wordt niet alleen meer gekeken naar de functionaliteit en een slimme indeling, maar er is ook veel aandacht voor de aankleding en inrichting. We vinden het belangrijk dat de ruimte aansluit bij onze persoonlijke stijl, maar ook de look en feel krijgt veel meer focus. Vanuit de woontrends hebben wij een doorvertaling gemaakt naar 5 badkamertrends welke in grote of kleine elementen omgezet kunnen worden naar sanitair ruimtes.

Baderie - Hansgrohe wastafelkraan
Baderie - Wabi Sabi trend
Baderie
Baderie

Alle badkamertrends van '19/'20 op een rij? Vraag de gratis Trendkrant aan!

Trendkrant aanvragen

Baderie badkamertrend ‘Soft Geometry’

Dit trendthema is gebaseerd op invloeden uit de jaren ’80, in vorm en materiaal met een knipoog naar de ons welbekende Scandinavische woonstijl. Afgeronde vormen en zachte kleuren voeren de boventoon en gladde materialen maken het trendplaatje helemaal af.

Baderie - Badkamertrend Soft Geometry
Baderie - Hotbath wastafelkraan
Baderie - Primabad badkamermeubel

Baderie badkamertrend ‘Hotel Chic’

Deze trend ademt dé sfeer van een luxe internationaal hotel. De lobby, de receptie, luxe materialen, diepe donkere kleuren en rijke materialen, waarbij glans, goud en gekleurd glas gewoon mogen.

Baderie - Keuco zwarte wastafelkraan
Baderie - Wastafelkraan

Baderie badkamertrend ‘Wabi Sabi’

In dit trendthema ligt de focus op de kunst van imperfectie. Een ware tegenhanger van de gestileerde vorige thema’s. Niets is perfect van vorm of afwerking. Karakter door de tijd en schoonheid door veroudering, dat is waar het in de trend Wabi Sabi om draait. Er wordt veel gebruik gemaakt van aardse kleuren in combinatie met (steen)roze, matgoud en materialen met een rauw randje als: onbewerkt hout, beton, zwart staal- en vlechtwerk.

Baderie - LoooX
Baderie - LoooX
Baderie - Detremmerie

Baderie badkamertrend ‘Silent Dream’

Het vierde stijlthema is een wat kleiner thema en bevat matte natuurlijke materialen, bewerkt en onbewerkt hout en is meer introvert dan alle andere trendthema’s. Ondanks het  kleine formaat is dit wel een hele fijne en goed toepasbare trend. Zachte kleuren en natuurlijke materialen overheersen.

Baderie - Grohe wastafelkraan
Baderie - Hotbath witte wastafelkraan
Baderie - Grohe wastafelkraan

Baderie badkamertrend ‘Playful Energy’

In dit trendthema vinden we hoge contrasten met invloeden uit de jaren ’80. De inspiratie komt voor een groot deel uit de modewereld, zowel in prints als vormen. Combinaties van glanzende of juist matte materialen mogen en rijke primaire kleuren voeren de boventoon. Vormen zijn in basis abstract van aard, waarbij er niet teveel wordt nagedacht over hoe en wat je met elkaar combineert. Lekker combineren en niet te veel nadenken is de boodschap.

Baderie - Hansgrohe kleurrijke kraan
Baderie
Baderie - Bette

Gerelateerde artikelen