Tijdloos en stijlvol marmer

De kameleon onder de trends
Baderie - Instamat radiatoren

De wereld is op het moment ontzettend aan het veranderen op het gebied van trends. Met name vanwege de digitalisering, de technologische ontwikkelingen én de snel veranderende samenleving waarin we ons bevinden. Volgens trendwatchers en ontwerpers hebben we als consument in grove lijnen behoefte aan een bewust leven, aandacht voor onze mentale gezondheid en duurzaamheid in het leven. Uiteraard is dit meer van toepassing op de ene persoon dan op de andere. Bij veel fabrikanten en merken ligt de focus wel op deze 3 elementen. Ik sluit me hier graag bij aan op mijn eigen manier en in mijn eigen tempo.

Als we kijken naar deze drie elementen dan past het materiaal marmer hier naadloos in. Een natuurlijk materiaal, een duurzaam materiaal én een materiaal dat een rustgevende uitstraling heeft. Marmer is nooit echt uit het interieurbeeld verdwenen. Het is net als de goudtrend een ‘kameleon’ onder de materialen. Een materiaal dat zich elke keer weer slim weet aan te passen aan de hedendaagse trends.

 

Marmer met structuur
Marmer glad

Marmer in de badkamer

Marmer is een materiaal dat zich goed laat toepassen in verschillende woonstijlen. Een modern interieur combineer je mooi met een witte marmersoort. Wanneer je meer van stoer en robuust houdt dan kies je voor een groene of zelfs zwart geaderde marmersoort. De kleuren van marmer zijn vaak rustig en subtiel waardoor het in ieder interieur zijn plekje vindt en goed te combineren is met een kleur naar wens. Ik laat je graag zien hoe marmer in een badkamer toegepast kan worden.

Badkamertrend 1: Marmer & Calm Luxury

Er passen veel soorten marmer in de badkamertrend Calm Luxury. Zowel de warme als de koude marmerkleuren passen hier perfect. De kleur van marmer heeft een rustige basis waardoor het makkelijk te combineren is met iedere gewenste kleur. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van een poederig ‘Parijs stad van de liefde’ sfeer? Kies dan voor roze tinten, rosé kleurige kranen en accessoires. Gecombineerd met fris wit marmer met een vleugje goud. Roze, rosé en goud zijn dé combinatie om een badkamer sfeervol te maken en net dat beetje extra luxe te geven. Ben je geen liefhebber van poedertinten? Vervang dan de rosé kranen door zwarte kranen in combinatie met zwart marmer en houten accessoires. Warm met een chique touch.

Elegantie in de badkamer met marmer
Baderie - roze beton
Baderie - badkamerinspiratie
Baderie - badkamerinspiratie

Benieuwd hoe je trends naar de badkamer kan vertalen? Vraag dan onze digitale Trendkrant aan. Boordevol tips, inspiratie en voorbeelden.

Inspiratiemagazine aanvragen

Badkamertrend 2: Marmer & Retro Revival

Eigenlijk wordt marmer met de jaren alleen maar mooier. En daarom mag dit materiaal niet ontbreken in de badkamertrend Retro Revival. De combinatie van de overstijgende kwaliteit van stijlvol en duurzaam marmer, gecombineerd met een vintagelook meubel en smaragdgroene glanzende tegels zorgt voor die retro sfeer. Ook in deze tijdloze stijl vindt marmer zijn weg.

Baderie - badkamerinspiratie
Baderie - badkamerinspiratie - borden
Baderie - trendy muurkleur
Baderie - gele mozaiektegels
Baderie - marmer in je badkamer
Baderie - Villeroy & Boch badkamermeubel

Badkamertrend 3: Marmer & Modern Industrial

Marmer is ook heel mooi te combineren in een authentiek, modern interieur. In deze stijl komt fris wit marmer het beste tot zijn recht. Een frisse kleur in combinatie met de strakke, gladde textuur draagt bij aan de moderne sfeer van modern industrieel. Wanneer je op zoek bent naar een rauwer randje dan is het spelen met verschillende soorten marmer ook erg fraai. Er is namelijk variatie genoeg: marmer met aders, zonder aders, met structuur of juist mat of glanzend. Wil je in je industriële badkamerstijl variëren met kleur? Blijf dan in de koele tinten en stijl het geheel af met contrasterende materialen zoals hout, goud en koper.

Baderie - zwart badkamermeubel
Baderie - zwart marmer
Baderie - badkamerinspiratie
Baderie - betonlook badkamer
Baderie - marmer in je badkamer
Baderie - badkamerinspiratie

Gerelateerde artikelen