Van kraan tot stijlelement

Baderie - Hotbath badkraan

In een badkamer gebruik je water en water komt uit een kraan. Simpel, zou je denken, maar een kraan is natuurlijk véél meer dan alleen maar een watertoevoer. Met een bijzondere kraan kun je een statement maken. Ga je voor iets subtieler, dan kan een kraan ook nét dat detail zijn dat jouw badkamer helemaal afmaakt. Hier lees je alles over kranen.

Voor elke toepassing een kraan

De wereld van de kranen is groot. De belangrijkste soorten zijn wastafel-, bad- en natuurlijk douchekranen. Verder is er de zogeheten thermostaatkraan. En heb je een apart toilet, dan is er nog de fonteinkraan. Deze is meestal wat kleiner dan een wastafelkraan en vaak alleen geschikt voor koud water.

Hansgrohe douchepaneel
Baderie - Keuco kraan
Beeld 1 Blog Wit
Baderie - Gouden Axor wastafelkraan
Baderie - Keuco kraan
Baderie - Hansgrohe thermostaatkraan

Inbouwkraan of opbouwkraan

Een belangrijke, eerste keuze die je mag maken is die tussen inbouw- en opbouwkranen. Populair is de eerste categorie, waarbij al het leidingwerk en dergelijke netjes is weggewerkt in de muur. Naast luxe looks heeft een inbouwkraan als voordelen dat hij makkelijk schoon te maken is en dat je op je wastafel ruimte overhoudt voor fijne accessoires. Ook opbouwkranen kunnen prachtige stijlelementen zijn in je nieuwe badkamer. Het grote voordeel van de opbouwkraan is de eenvoudigere montage en daarmee de lagere installatiekosten. In de meeste collecties die Baderie aanbiedt, zijn zowel opbouw- als inbouwkranen verkrijgbaar.

Baderie - wastafel opbouwkraan
Baderie - wastafel inbouwkraan
Baderie - wastafel opbouwkraan
Baderie - wastafel opbouwkraan

Meer kranen inspiratie? Vraag ons inspiratiemagazine aan!

Inspiratiemagazine aanvragen

Eén of twee grepen?

Naast de keuze uit in- en opbouw, kun je ook nog kiezen voor verschillende bedieningsmogelijkheden. Ga je voor een traditioneel model met aparte grepen voor warm en koud? Of kies je een wat strakker exemplaar met één menghendel? Bij de kranen met bedieningshendel is er vervolgens nog verschil tussen kranen met een hendel aan de bovenkant en kranen met een hendel aan de zijkant. Los van wat je mooi vindt, kan de plaats van de kraan hierbij soms de doorslag geven. Staat de kraan dichtbij bijvoorbeeld een wand, dan is een bovenhendel natuurlijk veel fijner.

Baderie - zwarte wastafelkraan met kruisgrepen
Baderie - Wastafelkraan
Baderie - Wastafelkraan

Veiligheid voorop

In de douche en bij het bad is een thermostaatkraan een mogelijkheid. Hiermee kun je heel precies de juiste temperatuur instellen. Hoe fijn is dat? Een thermostaatkraan is weliswaar wat kostbaarder dan een gewone mengkraan, maar het extra comfort maakt dat ruimschoots goed. En niet geheel onbelangrijk: een thermostaatkraan is voorzien van een praktische stop bij 38ºC, handig en wel zo veilig, vooral als er kleine kinderen in huis zijn. Een vaak vergeten kraan, maar zeker een om te noemen is de CoolContact. Een thermostaatkraan, waarbij de thermostaat niet warm wordt. Heb je gekozen voor een regendouche, dan zit er op het kraangedeelte een makkelijke schakelaar om snel te kunnen overschakelen tussen regen- en handdouche.

Baderie - Hansgrohe thermostaatkraan
CoolContact kraan, veilig om aan te raken.

De mooiste kraan voor jou

Tot slot mag je een stijl kiezen. Wordt het klassiek, strak, rond, vierkant, glanzend of mat? Het is er allemaal. Heel populair zijn zwarte kranen, mooi als pittig accent. Helemaal leuk zijn ook de witte kranen, vriendelijk en fris om te zien en allesbehalve saai. En dan zijn er nog allerlei varianten als (rosé)goudkleur, koper, brons of de opkomende trend van dit moment: verouderd ijzer, ook wel black iron genoemd. Je Badkamermeester is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan je hier alles over vertellen. Zo komen we samen tot jouw ideale badkamer, waarin de details het verschil maken.

Baderie - Axor kraan goud
Baderie - Hotbath kraan wit
Baderie - Hotbath kraan koper
Baderie - Axor kraan

Welke kraan past het best in jouw (nieuwe) badkamer? Maak een afspraak met één van onze Badkamermeesters. Zij denken graag met je mee.

Afspraak maken

Pssst... wist je dat?
Er ook vrijstaande badkranen bestaan? Een vrijstaande badkraan is dé eyecatcher van je badkamer vanwege de hoge uitloop. Een vrijstaande kraan wordt op de vloer bevestigd naast het bad en geeft je net dat beetje extra luxe gevoel.

Baderie - Hotbath vrijstaande badkraan
Baderie - Hotbath vrijstaande badkraan

Wil je meer weten over kranen?

Maak een afspraak bij een Baderie-vestiging

Gerelateerde artikelen