Glamour Metallics: met goud in de hoofdrol

Baderie - Gouden Axor wastafelkraan

De kleuren zwart en goud zijn al een paar jaar populair in interieurs. Zeker de metallic goud trend blijft ook in 2019 nog steeds erg geliefd. Deze warme metallic tint speelt een belangrijke hoofdrol in de uitstraling van een interieur. Gecombineerd met andere metallic tinten zorgt goud voor een chique look. De hoeveelheid goud die je toepast bepaal je uiteraard zelf. Creëer een warm, sfeervol en luxe uitstraling in jouw interieur door eenvoudig enkele gouden elementen toe te voegen.

De volgende mood boards laten heel duidelijk zien hoe je goud eenvoudig combineert. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van goud met diverse kleur paletten of andere materialen in een badkamer.

Goud in een natuurlijke uitstraling

De warme gloed van de kleur goud is te versterken door er een natuurlijk sfeer of materiaal tegenover te zetten. De kleur groen leent zich hiervoor erg goed en zorgt dat goud nog meer naar voren treedt. De combinatie van natuurlijke materialen en structuren, groen en goud zorgen samen voor een levendige stijl.

Baderie - de kleuren goud en groen zorgen voor een levendige stijl
Baderie - Goud in de hoofdrol
Baderie - Globo toilet
Baderie - badkamerinspiratie doe je overal op!

Heb je inspiratie nodig voor je badkamer?

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Goud in een retro stijl

Goud is ook een ideaal materiaal en kleur om te gebruiken in een retro badkamerstijl. De typerende warme kleuren die we telkens terug zien in retro interieurs passen erg mooi bij goud. De warme uitstralingen versterken elkaar nog meer en zorgen voor een gemoedelijke sfeer. Combineer een gouden detail of element met ronde vormen voor een retro look.

Baderie - Detremmerie roze badkamermeubel
Baderie - Warme kleuren passen goed bij goud
Baderie - Goud is ideaal te gebruiken in een retro badkamerstijl
Baderie - ronde vormen voor een retro look
Baderie - Combineer een gouden detail met ronde vormen voor een retro look
Baderie - Roze en gouden elementen

Goud voor een chique sfeer

Goud geeft zelfs de ruwste interieurs nog een chique sfeer. Daarom is het vrij eenvoudig om met subtiele gouden elementen en details een luxueuze stijl te creëren. Combineer de warmte van het goud met materialen zoals beton of marmer voor een stoere, chique look in huis.

Baderie - goud in de badkamer
Baderie - Marmer met goud in de badkamer
Baderie - gouden details voor een chique badkamer
Baderie - gouden details in de badkamer
Baderie - gouden kraan badkamer
Baderie - gouden details voor de badkamer

Zwart & Goud: een combinatie met lef

Zwart is een contrasterende kleur die opvalt tussen andere kleurtinten. Zwart maakt direct een statement in een interieur en zorgt samen met goud voor een unieke uitstraling. Het goud is als een eyecatcher in de ruimte tussen de zwarte details.

Baderie - Axor gouden kraan
Baderie - zwart en goud in de badkamer
Baderie - goud met zwart in de badkamer
Baderie - zwart met goud badkamertrend
Baderie - gouden en zwarte details in de badkamer
Baderie - zwart in de badkamer

Goud, bling bling en glamour niet jouw ding?

Wanneer goud niet helemaal jouw smaak is dan vervang je de kleur of het materiaal heel gemakkelijk door messing. Messing is een materiaal met een subtiele uitstraling en stijlvolle look. Wanneer je eenmaal messing of goud toevoegt aan het interieur, merk je direct dat het uitnodigt om nóg meer details in deze tinten toe te voegen.

Tip: Start met een aantal kleine accessoires in het goud of messing. Denk bijvoorbeeld eens aan goudkleurige handdoekhaakjes om uit te proberen of het helemaal jouw smaak is.

Baderie - gouden toiletborstel
Baderie - gouden vrijstaande badkraan
Baderie - handdoek ring

Pas goud toe in diverse interieurstijlen

Goud is een perfecte kleur om te combineren met andere kleuren en materialen. Hierdoor is deze interieurtrend in elke interieurstijl toe te passen. Er zijn diverse interieurstijlen die zich het beste uiten met gouden toevoegingen. Creëer zelf een sfeervolle balans tussen goud en de huidige interieurstijl. Een klassiek interieur met rijke kleuren, zoals zwart aubergine, vergrijsde blauwtinten en diepe okertinten is een goede basis voor het toevoegen van goud. Velours, sierlijke vormen en mooie grote spiegels vormen samen met goud een unieke warme sfeer.

Ben je meer een liefhebber van een modern en minimalistisch interieur? Dan adviseren wij om de basis rustig te houden. Voeg goud toe als bijvoorbeeld een gouden bijzettafel aan een modern interieur. Het contrast tussen het moderne en het gouden maakt het verschil direct. Daarnaast creëert het ook een bijzondere uitstraling met een luxe tintje.

Wanneer jouw interieur meer naar de landelijke stijl neigt dan is het verstandig om goud te vervangen door koper. Koper is een prachtig materiaal gecombineerd met houten producten, lederen accessoires en helder glas.

Baderie - waskom koper
Baderie - sierlijke vormen, ronde spiegels
Baderie - gouden waskom

Een huis met een gouden randje

Tenslotte is goud ook een materiaal en kleur wat zorgt voor net even dat beetje extra. Het is gemakkelijk te combineren met andere materialen en kleuren in een interieur. Vandaar dat we goud ook wel de kameleon onder de kleur- en interieurtrends noemen. De hoeveelheid en de manier waarop je het toepast in huis bepaal je helemaal zelf. De truc is om vooral dichtbij jezelf te blijven. Laat je inspireren door deze trend: ga voor een huis met gouden randje.

Trends naar jouw badkamer vertalen?

Maak een afspraak met één van onze badkamermeesters om te kijken hoe je jouw favoriete trend naar je badkamer kunt vertalen!

Baderie - badkamertrends

Weet je niet welke stijl bij je past? Vraag onze badkamermeesters advies.

Afspraak maken

Gerelateerde artikelen