Felle kleuren en zachte pastellen

Baderie - felle kleuren en zachte pastellen

Speelse en humoristische vormgeving. Geïnspireerd op de modewereld en design uit de jaren ’80. Rijke, primaire kleuren en abstracte vormen worden gecombineerd met glanzende of juiste matte materialen. Langzaam druppelt deze trend nu door naar het interieur. Met aaibare stoffen als fluweel, licht gelakt en donker hout. Ronde vormen, marmer, keramiek… het houdt maar niet op. Een beetje art deco met een knipoog naar het heden. Kleuren van toen worden samengebracht met trendkleuren (fluor, pastellen) van nu. Alles mag. Alles kan. Extravert met een rijk gevoel.

Kleur op kleur

Je moet het durven. Je moet ervan houden en durven spelen met kleuren. Nu begrijpen wij dat je misschien niet over de top wilt gaan met het toepassen van kleur in de badkamer, maar misschien kun je de trend op een kleinschalige manier verwerken. Verf eens een wand pastelroze (badkamertegeltjes in roze hoogglans kan natuurlijk ook) en kies voor knalrode handdoeken, oranje stukken zeep, een houten badkamermeubelblad en een tandenborstelbeker van zwart gerookt glas of zeeppompje? Met deze combinatie zit je midden in de trend Playful Energy van Baderie. Word het je te druk, dan verwissel je gewoon de handdoeken weer. De trend Playful Energy kun je zo klein of groot toepassen als je wilt.

Baderie - gekleurd badkamermeubel
Baderie - Primabad Coast groen badkamermeubel
Baderie - Spits badkameraccessoires

Heb je een zwak voor een meer blauw-met-groenenpalet, dan kom je weer dichterbij de trend Wabi Sabi uit en kun je meer met materialen gaan spelen. Wat we hiermee willen zeggen? Pak elementen uit een trend die jou aanspreken (meerdere trends combineren kan ook) en combineer erop los. Er is geen goed of fout. Als jij je goed voelt bij de gemaakte keuzes is het project geslaagd. Kleur mag dus weer. En best wel heftig ook!

Baderie - badkamermeubel groen met donker hout
Baderie - Groen en blauwe tinten in de badkamer
Baderie - waskom

Rustig met kleur

Houd je wel van kleur, maar houd je het graag rustig? Kies dan kleurcombinaties uit kleurfamilies (varianten binnen eenzelfde kleurlijn) of lichte kleuren. Ook hier kun je natuurlijk net een beetje meer contrast toevoegen in de vorm van een fluor (tandenborstel, tubetje handcrème) element. Alles draait om contrasten. Jij bepaalt hoe ver je daarin wilt gaan. Maar weet dat pastellen met meer te combineren zijn dan je in eerste instantie denkt.

Baderie - Duravit Happy D2
Baderie - Rustig met kleur
Baderie - Vasco Niva radiator
Baderie - Pastelkleurige handdoeken

Hoe pak je dat aan, kleur in de badkamer? Onze badkamermeesters denken graag met je mee!

Afspraak maken

Stoer pastel

Waarbij veel mensen dachten nooit iets in de kleur roze aan te schaffen, en al helemaal niet in het interieur, weet ik zeker dat op dit moment bijna iedereen wel iets in deze kleur in huis heeft. We moesten er allemaal gewoon even aan wennen. Nu zijn we toe aan het combineren van deze pastelkleur. Het toch een tikje stoerder willen maken. Wat dacht je van een appelgroene handdoek, met een roze handzeeppompje, mintgroene gastendoekjes en een houten met zwart ijzer afgewerkt badkamermeubel? Hoezo pasteltinten zijn zoet? Superstoer zijn ze. En zo fijn te combineren.  

Baderie - Bette
Baderie - Stoer pastel

Voor lefhebbers

Houd je wel van een uitdaging, kies dan voor multicolour. Kies handdoeken in vijf verschillende kleuren. Kies voor een gekleurd badkamermeubelblad. Of maak een groepje met waxinelichtjeshouders. Allemaal in een andere kleur, liefst op een donkere ondergrond. Hiermee maak je het een beetje duister, maar houd je het stijlvol. Wel allemaal in eenzelfde vorm (rond) en in verschillende formaten. Groot. Ronde vormen. Goud. Een beetje over de top. Lekker opvallend. Hoge contrasten. Gekkigheid. Even weg van het dagelijkse. En dan net het randje van durf ik het wel of niet opzoeken.

Baderie - Multicolour vloer
Baderie - Roze badkamer

Kleur en kunststof zijn terug

Niet één kleur. Niet één sfeer. Maar een ware kleurexplosie dat is wat we op de beurzen zien. Ontwerpers verwerken het liefst zoveel mogelijk kleuren in hun ontwerpen. Vooral vrolijke kleuren en producten van hoogwaardige kunststoffen. Dit zien we terug in vloeren, lampen, glanzende deklagen met wilde prints. In badkamerontwerpen zien we de vertaling van kleur vooral terug in accessoires, Terazzo vloeren, badkamertegels met patronen, badkamermeubelbladen en frivool behang. Een fijne vertaling voor iedereen. Van catwalk naar badkamer. We love colours.

Baderie - Badkamertrend Playful Energy

Gerelateerde artikelen