Wij houden van hout

Baderie - Hout in de badkamer

Styling is het mooiste vak dat er is. Ruimtes mooier maken, zonder uit het oog te verliezen dat het ook functioneel en praktisch moet blijven. Want, wij begrijpen ook wel dat je niet in een showroom kunt wonen. Al zou dat soms wel heel fijn zijn. Dat gevoel wanneer je net hebt opgeruimd, schoongemaakt, nieuwe geurstokjes hebt neergezet en alles staat zoals het ‘goed’ is. Dat gevoel is best lekker, toch? Maar goed. We leven niet in de ideale wereld, maar met styling en de juiste combinaties van producten en materialen kun je er thuis en vooral in de badkamer wel heel dichtbij in de buurt komen. Hoe? Wij gaan je helpen.

Hout in de badkamer

Welke stijl je nu precies in je huis hebt toegepast of nog wilt toe gaan passen, een beetje hout doet het altijd goed. Jazeker. Ook in de badkamer. En nee je hoeft niet per se gelijk voor een compleet houten badkamermeubel of een nieuwe vloer te kiezen, maar ook met badkamer accessoires kun je al een hele mooie sfeer neerzetten. Probeer het maar eens. Zet in je witte badkamer maar eens een grof (Wabi Sabi) houten krukje neer. Of hang een mooie grote ronde spiegel met een fijn licht gekleurde en gefineerde rand (Soft Geometry) op. Je zult direct resultaat zien en een andere sfeer ervaren. Zelfs een houten tandenborstel in je tandenborstelhouder van glas doet al wonderen. En poetst ook nog eens heel fijn. Hout dus.

Baderie - Badkamertrend Wabi Sabi
Baderie - Hout in de badkamer
Baderie - Houten badplank

Stoer Wabi Sabi, hout met een rauw randje

Je hebt er vast wel van gehoord, maar wat is het nu eigenlijk en wat kun jij ermee? Wabi Sabi staat voor een eeuwenoude Japanse kunstvorm en gaat over het vinden van schoonheid in imperfectie. Denk aan spullen die er oud en gebruikt uitzien of net niet helemaal af zijn. Nu snappen wij dat je niet je hele badkamer in deze stijl wilt maken, maar met toepassen van de juiste accessoires kom je al een heel eind. Wat dacht je van een ruwhouten, maar goed afgewerkte badplank (mooi zeepblok uit oma’s tijd erop) en een bijpassend krukje. Of een kek vintage look badkleed en een waskom in de kleur roest. Om evenwicht in de styling te houden vinden wij dat materialen en of kleuren wel altijd in tweevoud terug dienen te komen. Dus, twee houten producten. Een oud keramiek schaaltje en een kommetje (zelfde materialen, maar een andere vorm). Linnen handdoeken. En alles het liefst een beetje in donkere vergrijsde kleuren en natuurlijke materialen.

Wabi Sabi headerbeeld + Zet de toon

Voor iedere woonstijl is er hout

Omdat hout een warm karakter heeft laat het zich makkelijk combineren. Of je nu van pasteltinten, klassieke vormen adoreert of van stoer en industrieel houdt. Bij iedere woonstijl past een houtsoort. Licht hout haalt een fris zacht (bijna aaibaar) woongevoel naar boven, maar vraagt wel om wat sterkere tegenhangers in de vorm van bijvoorbeeld Terrazzo badkamertegels of badkameraccessoires met geometrische vormen in een sterkere kleur als zwart of groen. Maak het niet te braaf, maar koppel grof aan fijn, onbewerkt aan glad en gekleurd aan puur natuurlijk. Welke combinatie je ook maakt, het kan eigenlijk niet misgaan. Al deze aspecten vind je terug in het Baderie trendthema Soft Geometry. Prachtig, poederig en soft, met een sterke uitstraling.

Baderie - Badkamertrend Wabi Sabi
Baderie - hout gecombineerd met terrazzo tegels

Wij houden van hout

Hout is in elke vorm toe te passen. Wil je een statement maken, dan kies je voor een badkamermeubel (Primabad heeft hele mooie varianten) volledig van hout en misschien durf je het wel aan om dan ook de vloer en een wand in dezelfde kleur hout door te trekken? Combineer het hout in de badkamer eens met mat zwarte kranen van Hotbath. Wil je wel de warmte van hout, maar niet de overdaad, dan zijn er genoeg accessoires in hout of houtlook te vinden. Wat dacht je van een mooie opbergplank of planchet om je allermooiste flesjes op te presenteren of een opbergkastje aan de muur? Probeer eens een combinatie van meerdere kastjes aan een wand te maken? Allemaal in dezelfde hout kleur, maar verschillend van formaat.

Baderie - Primabad badkamermeubel
Baderie - Houten badplank
Baderie - Beach Line badkamer met houtlook vloertegels
Baderie - Hotbath wastafelkraan zwart

Nog meer inspiratie nodig? Vraag ons inspiratiemagazine aan!

Gratis inspiratiemagazine

Gerelateerde artikelen