High-tech in je wandcloset

Geniaal Genieten #8
Villeroy & Boch - high-tech in je wandcloset

Hoe ontwikkel je het meest hygiënische en duurzame wandcloset ter wereld? Na jaren van research & development zijn de technologen van Villeroy & Boch erin geslaagd. Ze ontwikkelden maar liefst vier nieuwe, innovatieve technieken met als resultaat: 99,9% minder bacteriegroei en ruim 60% minder waterverbruik. In mijn blog waar Geniaal Genieten centraal staat, willen we daar natuurlijk het fijne van weten!

DirectFlush: duurzaam met water

Elke dag gebruiken we gemiddeld zo’n 120 liter water per persoon. Wist je dat we daarvan bijna 30% door het toilet spoelen? Daar liggen mogelijkheden voor waterbesparing, dachten ze bij Villeroy & Boch. Zo is DirectFlush ontstaan: een spoelrandloos closet waarmee de gehele binnenkant grondig en tot bovenaan wordt schoongespoeld met slechts 3 of 4,5 liter water. Dat is een enorme verbetering ten opzichte van traditionele stortbakken die wel 10 liter per spoelbeurt gebruiken.

 

Villeroy & Boch Subway
Villeroy & Boch Subway DirectFlush
Villeroy & Boch - DirectFlush
Villeroy & Boch - DirectFlush

Meer weten over de wandclosets van Villeroy & Boch? Maak een afspraak bij je dichtstbijzijnde showroom.

Maak een afspraak

AntiBac: bacteriën maken geen kans

Van zilver is bekend dat het een antibacteriële werking heeft. Villeroy & Boch heeft een manier gevonden om minuscule zilverbestanddeeltjes in de keramische toplaag van het closet en de toiletzitting te verwerken. Deze zilverionen remmen de celdeling van bacteriën en voorkomen zo dat ze zich vermenigvuldigen. Uit onafhankelijke tests blijkt dat de bacteriegroei hierdoor met meer dan 99,9% wordt verminderd. Bijkomend voordeel: je hoeft minder chemische reinigingsmiddelen te gebruiken voor maximale hygiëne op het toilet. Het milieu profiteert dus mee.

Villeroy & Boch - Avento

CeramicPlus: vuilafstotende toplaag

De innovatieve oppervlaktetechnologie van Antibac werkt alleen als het oppervlak schoon is. Om daarvoor te zorgen is CeramicPlus ontwikkeld. Dankzij deze innovatieve toplaag hechten vuil en kalk zich amper aan de oppervlakte. De waterdruppels op het oppervlak vormen direct parels met daarin opgesloten vuil en kalk dat  eenvoudig kan worden weggespoeld.  CeramicPlus is een duurzame veredeling van het keramische oppervlak, krasvast en ongevoelig voor zure en basische stoffen.

Villeroy & Boch - CeramicPlus
CeramicPlus
Villeroy & Boch - CeramicPlus
Zonder CeramicPlus
Villeroy & Boch - CeramicPlus
Met CeramicPlus

ViFresh

In zo’n hightech en duurzaam wandcloset wil je geen lelijke plastic toiletblokhouder hangen, ook dat hebben ze goed begrepen bij Villeroy & Boch. In de nieuwste generatie wandclosets is ViFresh geïntegreerd. Dit is een houder voor het toiletblokje die in het keramiek is geïntegreerd. Onzichtbaar achter de toiletzitting zit een klepje waaronder je het toiletblokje plaatst. Bij elke spoeling komt het water erlangs en dat zorgt voor een frisse geur en hygiënische reiniging.

VIlleroy & Boch ViFresh
VIlleroy & Boch Subway
VIlleroy & Boch Finion

Quick Release

Villeroy & Boch voegt tot slot nog een slimmigheidje aan haar wandclosets toe: Quick Release. Daarmee trek je de toiletzitting eenvoudig los om het toilet sneller, gemakkelijker en beter schoon te maken.

Villeroy & Boch - high-tech in je wandcloset
Villeroy & Boch Legato

De kracht van de combinatie

Hoe geniaal sommige van deze innovaties ook zijn, de ware kracht zit in de combinatie. Samen zorgen deze technieken ze ervoor dat je toilet hygiënisch schoon blijft en toch aanzienlijk minder water gebruikt.

Villeroy & Boch Venticello

Maak een afspraak bij je dichtstbijzijnde showroom en ontdek alles over de wandclosets van Villeroy & Boch en de nieuwe innovatieve technieken.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen