De douchewc, hoe zit dat nou echt?

Geniaal Genieten #5
Baderie - Geberit AquaClean Sela

Als je denkt aan innovatie in huis, denk je niet meteen aan het toilet. Toch vinden ook hier volop nieuwe ontwikkelingen plaats. Zoals de Geberit AquaClean douchewc die water gebruikt om je te reinigen en zo wc-papier overbodig maakt. Sinds de introductie is de douchewc doorontwikkeld tot een hightech toilet en hebben, dankzij de perfecte interactie van design en technologie, Geberit douchewc’s niet meer ruimte nodig dan conventionele wc’s. Zoals je van ons gewend bent, kijken wij in deze blog naar de techniek achter het comfort.

Waarom een Geberit AquaClean douchewc?

Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig. Persoonlijke hygiëne. Water is essentieel voor de dagelijkse lichaamsverzorging. Het reinigt. Verfrist en geeft een uniek gevoel van welzijn. Daarom zijn steeds meer mensen enthousiast over de natuurlijke en zachte reiniging met water. Geberit AquaClean biedt dit gevoel van welzijn met één druk op de knop. Er zijn meerdere modellen verkrijgbaar binnen de AquaClean serie.

Baderie - Geberit AquaClean
Baderie - Geberit AquaClean
Baderie - Geberit AquaClean

Douchewc Geberit: verborgen techniek

Het principe lijkt heel eenvoudig: een waterstraal spoelt je schoon, zodat je geen papier meer hoeft te gebruiken. Maar waar komt dat water vandaan en hoe komt het op de juiste plek? Dat is de eerste ingenieuze oplossing van de nieuwste generatie AquaClean douchewc’s: ze hebben een douchearm die verborgen zit in het keramiek. Met één druk op de knop komt de verborgen douchearm tevoorschijn en reinigt uw onderlichaam met een aangenaam warme douchestraal. De douchekop wordt elke keer voor en na het douchen automatisch met schoon water gereinigd. Zo blijft deze altijd schoon.

Met een druk op de knop

De AquaClean Mera Comfort is voorzien van nog een extra leuk stukje techniek. Dankzij een naderingssensor worden functies zoals de bediening van de deksel, verwarming van de toiletzitting of oriëntatielicht automatisch gestart. Via een afstandsbediening kunnen er persoonlijke welzijnsprogramma’s worden ingesteld en met een druk op de knop kunnen deze persoonlijke instellingen worden opgeroepen. Overigens zijn bijna alle AquaClean douchewc’s met een app op je mobiele telefoon te bedienen.

Baderie - Geberit AquaClean
Baderie - Geberit AquaClean
Met een app op je mobiele telefoon te bedienen.

Gepatenteerde watertechnologie

Geberit heeft voor de douchewc de WhirlSpray douchetechnologie ontwikkeld. Deze gepatenteerde techniek zorgt voor een roterende straal waar lucht aan wordt toegevoegd. Duizenden luchtbellen garanderen een optimale reiniging, die ook nog eens heel zacht aanvoelt.  

Baderie - Geberit AquaClean WhirlSpray
WhirlSpray met verstelbare waterstraalsterktes
Baderie - Geberit AquaClean Lady Shower
Zachtreinigende ladydouche
Baderie - Geberit AquaClean
Warme luchtföhn

Automatisch ontkalkingsprogramma

Geberit heeft geen compromissen gesloten in de ontwikkeling van de AquaClean douchewc’s, wanneer het op hygiëne aankomt. De geavanceerde technologie maakt een vrijwel volledige zelfreiniging van de douchewc mogelijk. Om verkalking te voorkomen, heeft Geberit een automatisch ontkalkingsprogramma ontwikkeld dat de prestaties van de douchewc's - ook op langere termijn - garandeert.

Past in elke badkamer

Christoph Behling zegt het volgende over de Mera douchewc. ”De AquaClean Mera is een technisch meesterwerk, en voor mij is het de beste douchewc ter wereld. We hebben het kleinst mogelijke volume ontworpen en door een afdekking van chroom losgekoppeld van de muur. Ik wilde dat de AquaClean Mera lijkt te zweven in de ruimte en als lichtgewicht wordt ervaren.”

Ga voor het volledige interview met de ontwerper naar: www.geberit-aquaclean.nl/interview

Baderie - Geberit AquaClean Mera - chroom
Baderie - Geberit AquaClean Mera - Chroom
Baderie - Geberit AquaClean Mera - wit
Baderie - Geberit AquaClean Mera - wit

Douchewc kopen? Doen, want dit type toilet is echt de wc van de toekomst. Duurzaam én comfortabel.

Afspraak maken
AquaClean Mera
AquaClean Sela

Gerelateerde artikelen