Stoer badkamerontwerp

Baderie - stoer badkamerontwerp

Toen wordt nu, oud is hip. Veel producten worden onder de noemer vintage of retro weer in een nieuw jasje gestoken en zijn zo helemaal van nu. Zo ook de terrazzo vloertegel in deze badkamer. De Terrazzo- of granitovloer ken je misschien nog uit de keuken van je opa of oma? De huidige terrazzo- of granitovloer hoeft niet langer gegoten te worden maar kan eenvoudig als een tegelvloer worden gelegd. Hoe fijn!

Bij een terrazzo-look denk je al snel aan een romantische of klassieke badkamer. In deze badkamerschets laat ik je zien dat je de terrazzo-tegel (van Sphinx) ook heel goed in een moderne geometrische badkamer kunt gebruiken. Het houten meubel (van LoooX) maakt het koele zwart warmer en is een mooie eyecatcher in de badkamer. Met, niet onbelangrijk, lekker veel opbergruimte. De ronde waskom maakt het geheel vriendelijker en zachter.

Baderie - stoer badkamerontwerp
Baderie - inbouwbox badkamer
Baderie - witte waskom badkamer
Baderie - badkamerontwerp stoer

Tegels zijn sfeerbepalend in de badkamer. Wil je meer tegelinspiratie? Vraag het Baderie badkamerhandboek aan met volop tips, inspiratie én informatie.

Inspiratiemagazine aanvragen

Ik adviseer je om goed na te denken over de verlichting in je badkamer zodat je voldoende licht creëert, zowel functioneel licht - om je makkelijk te scheren of op te maken - als sfeerverlichting om ontspannen te douchen. Functioneel licht creëer je bijvoorbeeld door goede spiegelverlichting en (dimbare) spots in het plafond. En heel mooi; voeg hanglampjes toe, bijvoorbeeld deze sierlijke lichtkokers van LoooX. Het zijn mooie stijlelementen en geven je badkamer net dat beetje extra karakter.

Baderie - LoooX RVS badkamerlamp
Baderie - LoooX witte badkamerlamp
Baderie - LoooX zwarte badkamerlamp

De douchewand in mijn ontwerp heb ik zo onopvallend mogelijk gehouden door te kiezen voor een douchewand met een zwart profiel (van Baderie). Deze valt nu mooi weg tegen de achterwand. Als je in je badkamerontwerp voor de subtiele oplossing kiest, zet dit dan door in de drain van je douche. Kies bijvoorbeeld een tegeldrain, hierdoor loopt de drain letterlijk door in je vloertegel en wordt de drain bijna onzichtbaar. Dit zorgt voor een extra ruimtelijk effect in je doucheruimte.

Baderie - terrazzo vloer badkamer
Baderie - Easy Drain tegeldrain
Baderie - Easy Drain tegeldrain, bijna onzichtbaar

Of houd het geheel rustig en werk met gelijksoortige kleuren en kies bijvoorbeeld een zwarte drain. Easy Drain heeft altijd een kleur die in jouw badkamerontwerp past. De Easy Drain Diamant is ook een hele mooie oplossing; een subtiel juweel in je doucheruimte, heel bijzonder!

Baderie - Easy Drain zwart
Baderie - Easy Drain is in vele kleuren beschikbaar
Baderie - Easy Drain diamond

In dit badkamerontwerp heb ik gekozen voor een modern tegelplan zonder plint. Maar ben je op zoek naar een jaren ’30-look in je badkamer dan kun je van dezelfde tegel ook een plint tegen de muur plaatsen. Hierdoor krijg je die échte sfeer van toen.

Baderie - terrazzo vloer badkamer
Tegelvloer zonder plint.
Baderie - terrazzo vloer badkamer met plint
Tegelvloer met plint.

Om deze look helemaal compleet te maken combineer je met kruisgreep kranen - in de douche en boven de wastafel – en een klassieke metro tegel op de wand. Eventueel plaats je een wandje met betonstuc om het geheel af te maken. Bij mij kriebelt het alweer om een nieuwe schets te maken!

Gerelateerde artikelen