De beste voorbeelden met een schuin dak voor je badkamer

Het perfecte ontwerp voor een badkamer met schuin dak
Raalte

Bevindt jouw badkamer zich in een ruimte met een schuin dak? Dan ben je niet de enige! In heel veel huizen in Nederland is dit het geval. Of wil je een badkamer op zolder? Niet getreurd, er zijn heel veel slimme - en vooral supermooie - oplossingen voor dergelijke ruimtes.

Extra speelruimte creëren in je badkamer?

Bij de meeste huizen is de borstwering (waar de knik in het dak zit) zo’n 80 tot 100 centimeter hoog en bedraagt de dakhelling circa 45º. Dit betekent dat er op badkamergebied veel kan in de ruimte onder het schuine deel van het dak. Het is ook mogelijk om het knieschot - zeg maar de binnenwand van de ruimte - iets verder naar voren te plaatsen, waardoor je meer hoogte creëert. Uiteraard gaat dit wel wat ten koste van het vloeroppervlak, maar het voordeel is dat je veel meer speelruimte krijgt op het gebied van indelingsmogelijkheden.

Schuin dak badkamer
Schuin dak badkamer
Schuin dak badkamer
Schuin dak badkamer

Vraag het inspiratiemagazine aan voor nóg meer ideeën.

Magazine aanvragen

Plaats de douche in de hoek van je badkamer

In elke badkamer heb je een douchehoek en een wastafel met spiegel(kast) erboven nodig. Omdat beide best hoog zijn, is het handig om deze te plaatsen aan de hoge kant van je badkamer. Lukt dat niet in jouw ruimte? Dan kun je kiezen ervoor kiezen om een van de douchewanden schuin op maat aan te laten snijden. Ook een spiegel kun je aansnijden of je kunt kiezen voor een kleinere, ronde of ovale spiegel. Zo kun je de wastafelunit of douchehoek toch een heel eind in de (schuine) hoek plaatsen. Douchen doe je immers in het midden van de douchehoek en ook bij een spiegel gebruik je de uiterste hoekjes nooit.

Douche in de hoek

Plaatsing van het ligbad of closet

Onder het schuine deel van het dak kun je een ligbad plaatsen, afhankelijk van de instaphoogte. Een ligbad is meestal zo’n 60 centimeter hoog, daar komt nog een kraan bij van circa 30 centimeter, dus dat past meestal prima. Moet je alleen kijken of je kunt in- en uitstappen zonder je hoofd te stoten. Ook een closet kan prima worden geplaatst onder het schuine deel. De meeste inbouwreservoirs zijn 120 centimeter hoog, maar er zijn ook verlaagde modellen. Ook hier geldt dat wegstappen ‘van de schuinte’ het makkelijkst is, daar houden wij rekening mee met het bepalen van de zitrichting van het closet.

Badkamer met licht
closet
badkamermeubel
details

Advies nodig? Maak vrijblijvend een afspraak. We helpen je graag.

Afspraak maken

Veel opbergruimte en warmte

Een andere mooie en erg praktische oplossing is om onder de volledige breedte van het schuine dakdeel een lage kastenwand te plaatsen. Deze zijn er in verschillende hoogtes en dieptes en zelfs volledig op maat verkrijgbaar. Perfecter passend krijg je het niet! Kies niet voor een té diep meubel, want dan kun je niet goed bij je spullen. Onmisbaar in een comfortabele badkamer is de verwarming. Als je kiest voor een (design)radiator in plaats van vloerverwarming is het een idee om deze tegen de wand onder het schuine dak te plaatsen, niet in de laatste plaats omdat zich in dat deel van het dak vaak het raam bevindt.

Instamat Tubone H

Stijlvolle radiator van Instamat.

Thebalux You

Efficiënt opberggemak met Thebalux.

Instamat Teso

Instamat designradiator, staand of liggend.

Allerlei mogelijkheden

Zo zie je maar weer dat ook in een badkamer met een schuin dak de mogelijkheden legio zijn. Je Badkamermeester helpt je graag verder met het indelen en ontwerpen van jouw ideale badkamer.

Gerelateerde artikelen