Het badkamerontwerp; klein detail, groot effect

Tegels zijn sfeerbepalend in je badkamer

Bij Baderie zijn we altijd tot in detail op de hoogte van de nieuwste trends, producten en ontwikkelingen. Bovendien weten we als geen ander hoe belangrijk details zijn. Wist je dat een heel kleine wijziging in je badkamerontwerp een heel groot effect kan hebben? Om je te inspireren laten we je een paar sprekende voorbeelden zien aan de hand van enkele 3D-ontwerptekeningen

Stel, je hebt de indeling van je badkamer al in grote lijnen bepaald. Dan kun je overgaan tot het maken van materiaalkeuzes. En dat is niet altijd even makkelijk, want er is zoveel moois! Hoe weet je nu welke items bij elkaar passen en wat het effect van bijvoorbeeld een bepaalde tegel is? Simpel: met de 3D-ontwerptekeningen die jouw vaste Baderie Badkamermeester voor je maakt, zie je het al helemaal voor je.

Baderie - Vintage Line 2
Back to wall bad
Baderie - Vintage line 3

Wil je ook een passend badkamerontwerp?

Onze badkamermeesters helpen je graag en kunnen je aan de hand van een 3D ontwerp verschillende mogelijkheden laten zien. Maak afspraak.

Afspraak maken

Tegels bepalen de look

Kijk bijvoorbeeld eens wat een verandering in de bekleding van een wand voor effect heeft, zonder direct de hele badkamerstijl te veranderen. Met een lichtblauwe tegel krijg je een extra frisse uitstraling, terwijl een tegel van keramisch hout juist wat meer warmte geeft. Terrazzo is in het andere voorbeeld hier heel mooi, omdat het doorloopt vanaf de vloer. En met zachtgroene, geometrisch geplaatste tegels krijg je weer een totaal ander, maar minstens zo mooi beeld.

Baderie - Vintage line 3
Baderie - Vintage line 5

Ruime keuze in wastafelmeubels

Ook het wastafelmeubel is natuurlijk een beeldbepalende factor. In de ‘blauwe’ badkamer zie je een zogeheten C-bonded meubel, waarbij de ronde hoeken van het kastgedeelte perfect overlopen in de ronde hoeken van het wastafelblad. Bij de ‘houten’ badkamer hebben we gekozen voor een ultrastrak, wit meubel, dat mooi afsteekt bij de warme tegels van keramisch hout op de wand. En bij de terrazzo en groene badkamer is juist het meubel van hout. Het hout van de schappen bij het toilet en de badplank komt in alle badkamers zo op een andere manier terug. Voor de oplettende kijker: het halfvrijstaande bad is er trouwens ook in een vrijstaande variant.

Grote ronde of rechthoekige spiegel

Iets waar je elke dag naar kijkt, of in ieder geval in kijkt, is natuurlijk de spiegel. Dus die moet ook helemaal naar wens zijn! Heel mooi zijn de geweldig grote, ronde spiegels, zoals je die in onze terrazzo en groene badkamer ziet. De ronde vormen contrasteren met het strakke meubel, maar komen terug in de waskommen. Je kunt er ook voor kiezen het strakke van het meubel terug te laten komen in de spiegel en gaan voor een rechthoekige spiegel die even breed is als het meubel. Hierdoor krijgen andere details, zoals de houten wand, weer iets meer aandacht.

Virtueel je badkamer bekijken

Belangrijk vinden we bij Baderie dat je een heel goed beeld krijgt van hoe jouw nieuwe badkamer eruit gaat zien. Daarbij helpen natuurlijk onze 3D-tekeningen, maar we werken ook met virtual reality. Hiermee kun je (bijna) echt in je nieuwe badkamer stappen. En materialen en kleuren, die laten we je natuurlijk zien in de showroom, want soms moet je een tegel, kraan of waskom gewoon even voelen. Op die manier volgen we onze vaste vijf stappen; inspireren, kiezen, ontwerpen, realiseren en… genieten.

Baderie - VR
Baderie - Belevenis

Realisatie zonder zorgen

Dat realiseren, dat doen wij natuurlijk voor je en daarbij gaan we niet over een nacht ijs. We zorgen ervoor dat je altijd maar een contactpersoon hebt. Die regelt, bestelt en verzamelt alles. Voordat we starten met de daadwerkelijke (ver)bouw plakken we bovendien alles af zodat je zeker bent dat de rest van je huis stofvrij blijft. En pas als het allerlaatste kitrandje perfect is aangebracht door onze vakmensen zijn we tevreden. Daarom krijg je ook vijf jaar garantie op de materialen en installatie. En dan is het aan jou om zelf de vijfde stap van het proces aan te gaan: genieten!

Gerelateerde artikelen