Next level toiletbezoek

Baderie - Next level toiletbezoek

Het kleinste kamertje in huis wordt bij een verbouwing vaak overgeslagen. En zeker als het gaat om sfeer en styling, maar ook op gebied van technologie laten we het meestal een klein beetje liggen. Waarom? Geen idee, want juist op dit meestal kleine oppervlak kun je zoveel mooie dingen doen. Met verschillende materialen, accessoires, technische snufjes, verlichting en tegels bijvoorbeeld. Het mag dan wel een kleine ruimte zijn, maar het bezoeken ervan kan als heel groot en rijk aanvoelen. Een beetje zoals het vaak in hotels voelt. Hoe kun je dit doen? Wij geven je graag een aantal tips.

Optisch vergrotend

Grote tegels, kleine tegels, mat, glans, tegels met een print, met of zonder reliëf …. Het aanbod is enorm. Wat je ook kiest, het heeft allemaal te maken met smaak. Om het kiezen iets makkelijker te maken kun je eens nadenken over bijvoorbeeld: het formaat van de tegel. Een grote tegel (in het badkamerontwerp pasten wij 40 x 120 cm toe) zorgt een optisch vergrotend effect en heeft minder voegen, waardoor het schoonmaken makkelijker is. Of. Het combineren van glanzende tegels aan de wand in combinatie met een matte vloertegel (zie je minder vuil op). Contrast doet wonderen. En zeker in een kleine ruimte. In dit toiletontwerp is er gekozen voor de Villeroy & Boch tegels ‘Marmochic’ in de kleur Deep Pearl op de vloer en een glans wand- en mozaiek tegel. En niet te vergeten een Geberit Acanto toilet.

Baderie - Villery & Boch Marmo Chic
Baderie - Villery & Boch Marmo Chic
Sphinx Acanto

Materialen mix

In een kleinere ruimte is het verstandig om niet al teveel verschillende materialen en kleuren met elkaar te combineren. Waarom niet? Omdat er dan al snel een onrustig beeld ontstaat. Ook hier valt of staat alles met smaak. Met natuurlijke materialen die binnen één kleur pallet passen, ben je verzekerd van een stijlvolle basis. Een mooi uitgangspunt, waarmee je op ieder gewenst moment alle kanten op kunt. Heb je zin in extra kleur, pas dan de accessoires aan. Of vervang de traditionele fontein eens voor een wastafelblad van hout met een waskom van keramiek. Een functioneel product, maar dan net even anders en direct een sfeerbepaler. Ben je op zoek naar nog meer functionele, maar stylish verantwoorde producten? Wat dacht je van de prachtige nieuwe bedieningsplaat van Geberit in heus leisteen? Of de sifon met bijpassende kraan in de kleur steel of gun metal?

Baderie - Toiletruimte met marmer
Baderie - toiletruimte met marmer
Baderie - Geberit bedieningspaneel leisteen
Baderie - toiletruimte met marmer

Is jouw toiletruimte ook toe aan een renovatie? Onze badkamermeesters helpen je graag met een ontwerp op maat.

Afspraak maken

Een nis en accessoires als eyecatcher


Ook in een kleine ruimte is er altijd plek voor een eyecatcher. Dit kan in de vorm van stijlvolle verlichting, een bijzondere spiegel, maar ook in de vorm van strakke accessoires of een plant in een gekleurde pot zijn. Het zijn de kleine dingen die net even het verschil kunnen maken. In ons badkamerontwerp maakten we ruimte voor een nis. Op deze manier ontstaat er extra ruimte om mooie (of functionele) spullen te plaatsen, lijkt de ruimte groter én heb je een mooie (eyecatcher) ruimte om met wandbekleding te spelen. Omdat wij voor een rustige opstelling kozen plaatsten wij in hetzelfde materiaal als de grote tegels een mozaïek variant. Verder stylden we de ruimte af met accessoires van Geesa in de kleur steel uit de Nemox collectie. Alle losse elementen sluiten zo perfect op elkaar aan en zorgen voor een mooi plaatje met een hotel chique uitstraling.

Baderie - Geesa toiletrolhouder
Toiletrolhouder
Baderie - Geesa toiletborstel
Toiletborstel
Baderie - Geesa reserverolhouder
Reserverolhouder

Gerelateerde artikelen