Wandafwerking

Naast de wandafwerking door middel van tegels zijn er ook nog een aantal andere materialen te vinden. Daarbij kun je denken aan eenvoudig stucwerk, natuursteen of kunststof wandpanelen. Jouw Baderie-adviseur weet welke wandafwerking het juiste is voor jouw badkamer.

 

HSK - douchewanden

Stucwerk

Door middel van stucwerk kun je de badkamermuur ook goed waterdicht maken. Het is een perfect materiaal om een betonlook te creëren. Bovendien is stucmortel in verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor je altijd wel een geschikte wandafwerking kunt creëren. Door het aanbrengen van een patroon in het pleisterwerk, kun je op eenvoudige manier een saai ogende afwerking omtoveren tot een stijlvolle wand.

Wil je meer inspiratie voor wandafwerking in je badkamer?

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Watervast behang

Behang in de douche? Dat klinkt als een tegenstrijdig iets, maar de delen van de badkamer die zich niet in de natte zone bevinden, kun je eenvoudig afwerken met een vochtbestendig behang met een leuke print. Het keuze in designs is ontzettend groot. Dit type behang is ontwikkeld met een waterafstotende laag. Let er wel op dat de badkamer goed geventileerd is, zodat het waterafstotend behang in goede staat blijft. 

 

Houtstrips

Het is ook mogelijk om de wanden van de badkamer met echt hout af te werken. Er zijn verschillende houtsoorten die uitstekend in de badkamer gebruikt kunnen worden, vooral tropische hardhoutsoorten zoals teak. Deze teakhouten strips zijn gemonteerd op een kunststof laag, waardoor deze niet kom zal trekken. Op deze manier zijn deze houtstrips zeer eenvoudig te plaatsen en geven een sfeervol accent aan de badkamer.

 

Wandplaten

De badkamer afwerken met wandplaten is een opkomende trend. Deze platen bestaan uit waterkerende materialen, waardoor ze perfect waterdicht zijn.

  • Acrylplaten
    Platen van acryl zijn het meest voorkomend; deze zijn naast waterwerend, kleurvast en bestand tegen krassen en chemische middelen. Naast dat de acrylplaten in verschillende kleuren geleverd kunnen worden, zijn er ook wandplaten in verschillende structuren verkrijgbaar.
  • Solid surface platen
    Wanneer je kiest voor wandplaten van solid surface, dan ben je verzekerd van een badkamer met een extra luxueuze uitstraling. Door de samenstelling van het materiaal -een duurzaam mengsel van natuurlijke mineralen en polyesterhars- kan er een plaat uit één geheel gemaakt worden. De platen hebben een fraaie matte afwerking met een steenachtige uitstraling met een hoge mate van bestendigheid.

Door de afwezigheid van voegen is het schoonhouden van de wandpanelen een erg eenvoudige klus. Bovendien blijft er op de gladde platen weinig bacteriën en kalk achter, waardoor het een hygiënische vorm van wandafwerking is.

 

Vraag het jouw Badkamermeester

Jouw Baderie-adviseur maakt alleen gebruik van de beste kwaliteit tegels. Bijvoorbeeld tegels uit het Villeroy & Boch-, Sphinx- of ons eigen Baderie-assortiment. De Badkamermeester kan je optimaal informeren over alle mogelijkheden voor de wandtegels in de badkamer. Samen komen jullie tot de beste oplossing voor de situatie in jouw badkamer.

 

Ron - Badkamermeester Baderie Woerden

Maak een afspraak

Formulier aan het laden...