Voordelen en vooroordelen over de douchewc

Intro afbeelding

Waar in verschillende landen de douchewc al bijna vanzelfsprekend is, begint deze in Nederland nu ook populair te worden. Dit komt voornamelijk door de extra persoonlijke hygiëne die de douchewc met zich meebrengt. De douchewc reinigt het onderlichaam na elke toiletbeurt met lauwwarm water en droogt met warme lucht. Daarnaast zijn er nog vele bijkomende functies. Uit onderzoek van Geberit blijkt dat er toch ook verschillende vooroordelen zijn over de douchewc. Samen met Geberit brengen we deze voor je in kaart, om de laatste twijfels bij je weg te nemen.

Twijfels bij de keuze voor een douchewc

De voornaamste reden om te kiezen voor een douchewc is persoonlijke hygiëne. Daarnaast zijn er ook heel veel bijkomende comfortfuncties in het toilet verwerkt, zoals geurzuivering, een softclose zitting met deksel en een föhn. Omdat de douchewc voor veel mensen nieuw is, kunnen er in eerste instantie verschillende twijfels zijn bij de aanschaf van een douchewc. Dit kan gaan om bijvoorbeeld de hygiëne, het comfort, de veiligheid of de kosten.

Comfortabel douchetoilet

Het eerste gebruik van een douchewc kan onwennig aanvoelen. Dit wordt na de eerste ervaring, snel comfortabeler. Bij Baderie hebben we in het gastentoilet een douchewc, zo kun je ongestoord dit type toilet vrijblijvend proberen. De douchewc beschikt over verschillende technologieën, waardoor deze instelbaar is naar jouw wensen. Zo kan bijvoorbeeld de sproeiarm positie, intensiteit én de warmte van de waterstraal individueel ingesteld worden. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de straal te hard is, deze beschikt namelijk over duizenden luchtbelletjes waardoor deze erg zacht aanvoelt maar wel goed reinigt. Zo ervaar je optimale hygiëne en een fris gevoel.

afbeelding 1

Veiligheid en hygiëne tijdens je toiletbezoek

Je hoeft niet bang te zijn dat andere delen van het lichaam nat worden tijdens je toiletbezoek. Om dit soort ongelukjes te voorkomen is er namelijk een gewichtssensor in de douchewc ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat de sproeifunctie niet per ongeluk geactiveerd wordt. Zodra er geen gewicht meer op de wc-bril aanwezig is, stopt de douchefunctie dan ook direct. Sommige mensen vinden het idee van een sproeiarm minder hygiënisch, maar de sproeiarm komt niet in contact met het lichaam en wordt voor en na elk toiletbezoek automatisch gereinigd. Kortom, hygiëne ten top.

2-1-2
2-2-2

Kosten douchewc

Tegenwoordig is de douchewc niet langer een onbetaalbaar luxeproduct, waardoor de kosten van de douchewc geen drempel meer hoeven te zijn. Zo is de prijs van bijvoorbeeld het Geberit AquaClean basismodel ongeveer gelijk aan die van een smartphone. En dat terwijl je de douchewc voor vele jaren elke dag gebruikt en deze een belangrijke bijdrage levert aan hygiënische en comfortabele lichaamsverzorging. 

 

Douchewc installeren

Zie je op tegen de installatie van de douchewc? Dit hoeft geen drempel te zijn. In principe is dit binnen enkele uren gerealiseerd. De benodigde water- en elektra- aansluitingen zijn standaard in de toiletruimte aanwezig. Het installatieteam van Baderie zorgt dat jouw douchewc perfect wordt geïnstalleerd.

 

Waterverbruik

Veel mensen denken dat een douchewc veel water verbruikt. In werkelijkheid valt dit mee, een reinigingsbeurt duurt maar ongeveer 30 seconden. Het water wordt met lucht gemengd, waardoor er minder water nodig is. Bovendien hoeft de grote spoeling minder vaak gebruikt te worden, omdat er geen of veel minder wc-papier gebruikt wordt. De waterkosten zijn voor een vierpersoonshuishouden te vergelijken met de prijs van een enkele kop koffie per dag. De besparing van wc-papier heeft ook een positief effect op het budget en is ook een stuk beter voor het milieu.

 

4-3-4
4-4-4
4-1-4
4-2-4

Kom langs in onze showroom en laat je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Voordelen van de douchewc

Om kosten te besparen kiezen sommige mensen voor een goedkopere optie, namelijk het bidet. Een nadeel van het bidet is dat je meer ruimte nodig hebt in de badkamer of toiletruimte, omdat je plaats moet maken voor een toilet én een bidet. Het voordeel van een douchewc is dat je geen extra ruimte nodig hebt, omdat beide functies gecombineerd worden.

Andere voordelen van de douchewc zijn alle luxe functies en opties waar je voor kunt kiezen. Zoals een verwarmde toiletbril, waardoor het toilet een stuk comfortabeler zit. Een warme lucht föhn met instelbare temperatuur voor het drogen van het onderlichaam. Gebruikersprofielen, zodat de persoonlijke voorkeuren van meerdere gezinsleden opgeslagen kunnen worden. Een afstandsbediening voor comfortabele bediening. Een ladydouche, speciaal op maat gemaakt voor de intieme zone van de vrouw. Automatische inschuivende, anti-bacteriële en zelfreinigende sproeikop. Verlichting voor ‘s nachts, zodat je ook in het donker het toilet gemakkelijk kunt vinden. De Geberit WhirlSpray roterende waterstraal waar lucht aan toegevoegd wordt, voor een optimale en tijdelijk zachte reiniging. Geïntegreerde geurzuivering, om het toilet of de badkamer fris en fruitig te houden.

Verwarmde toitletbril
Verwarmde toiletbril
Ladydouche
Ladydouche
Whirlspray
Whirlspray

Gerelateerde artikelen