Richt jouw nieuwe doucheruimte in

Badkamer Trends 2022 | Industrie Stijl | Vintage Badkamer | Industrieel | Baderie

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe inrichting van jouw badkamer is de doucheruimte waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Met behulp van dit blog willen we je informeren over de verschillende opties waar je uit kunt kiezen.

 

Een badkamer is een combinatie tussen stijl en functie. De stijl van elke nieuwe badkamer is een persoonlijke en wordt gevormd door het samenspel van de losse onderdelen samen met de tegels. We geven je alvast een aantal functionele mogelijkheden, zodat je jouw persoonlijke voorkeur kunt maken. Samen met de Badkamermeester, jouw Baderie-adviseur, kun je vervolgens jouw nieuwe badkamer ontwerpen.

 

Verschillende type douchedeuren

Een van de belangrijkste onderdelen van een badkamer is de afsluiting van de doucheruimte. Het is de scheiding tussen de natte en de droge zone in jouw badkamer. Je kunt natuurlijk kiezen tussen een deurloze inloopdouche, maar de meest praktische oplossing voor het voorkomen van wateroverlast is het monteren van een douchedeur. 

Er zijn verschillende typen douchedeuren te onderscheiden:

 • Draaideur
  Een draaideur bestaat uit één beweegbare deur en wordt gemonteerd aan een glazen zijwand of een betegelde wand.
 • Pendeldeur
  De pendeldeur -ofwel een dubbele draaideur- beschikt over twee beweegbare deuren en wordt net als een draaideur aan een glazen zijwand of betegelde wand gemonteerd.
 • Schuifdeur
  De schuifdeur bestaat uit meerdere delen en schuift naar één kant. Dit is een ruimtebesparende uitvoering en past ook in een kleinere badkamer. De instapruimte kan wel beperkt worden, maar er zijn ook schuifdeuren die compleet achter de wand kan schuiven.
 • Vouwdeur
  Een vouwdeur kan zowel uit één als uit twee delen bestaan en is eveneens een ruimtebesparende douchedeur. Het voordeel is dat een vouwdeur wegklapt, waardoor de je een ruimere instap hebt.
Schuifdeur
Hoekinstap
Draaideur

Douchedeuren zijn in verschillende afmetingen beschikbaar en kunnen zelfs op maat gemaakt worden. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende soorten glas met of zonder anti-kalkbehandeling en verschillende kleuren profielen. Daardoor is er altijd wel een douchedeur te vinden die in jouw badkamer past. Samen met jouw Badkamermeester kun je de meest praktische uitvoering vinden die in jouw badkamer geplaatst kan worden.

 

 

Sfeerfoto

Verschillende type varianten

Bij de keuze voor de vloer van jouw doucheruimte heb je een aantal keuzes. Je kunt kiezen om de tegelvloer in jouw badkamer door te leggen tot in de douche, of je kiest voor een lage vlakke douchevloer of een verhoogde douchebak. Elke variant heeft voordelen:

 • Tegelvloer
  Wanneer je de stijlvolle uitstraling van jouw badkamer wilt doortrekken in de doucheruimte, dan kun je ervoor kiezen om de vloer met dezelfde tegels –op afschot gelegd- te betegelen. 
 • Douchevloer
  Wil je onderscheidt tussen de doucheruimte en de rest van de badkamer, dan is een vlakke douchevloer uit-één-stuk misschien een goede optie. Dankzij het grote oppervlakte van de vloer zijn er geen voegnaden waar vuil in kan achterblijven. 
 • Douchebak
  Een meer traditionele vorm van een doucheruimte aankleden is het gebruik van een douchebak. Deze zijn in verschillende vormen verkrijgbaar, waardoor er altijd een geschikte douchebak voor jou te vinden is. 

 

Douchevloeren

Jouw Baderie-adviseur kan je optimaal informeren over alle mogelijkheden voor de vloer in jouw doucheruimte. Samen komen jullie tot de beste oplossing voor de situatie in jouw badkamer.

Maak een afspraak

Verschillende type douchegoten

Wanneer je onder de douche staat, wil je natuurlijk geen waterballet creëren. Dan is een moderne douchegoot een ware must! In een douchebak of een douchevloer is standaard een douchewaterafvoer verwerkt. Deze dient door middel van een passend sifon te worden aangesloten op de afvoer, waarna de waterafvoer geen probleem is.

Bij een tegelvloer die is doorgetrokken in de doucheruimte, moet je een losse douchegoot installeren. Dankzij de uitgebreide keuze in douchegoten kun je kiezen voor een minimalistische uitvoering met een betegelbaar douchegootrooster, of voor een mooi contrasterende gekleurde variant passend bij de doucheset. Het bijkomend voordeel is dat de strakke vormgeving van jouw doucheruimte behouden blijft! 

 

Douchegoot

Ben jij benieuwd welke stijl bij jou past? Doe dan de Baderie StijlAnalyse.

Doe de StijlAnalyse

Verschillende types douchesets

Een belangrijke blikvanger in jouw doucheruimte is de doucheset, bestaande uit een douchekraan, hoofddouche, handdouche en eventueel een glijstang. Dankzij de verschillende kleuren, maten en vormen, kun je altijd wel een doucheset vinden die in jouw badkamer een plekje kan vinden. Daarbij kun je kiezen voor een traditionele opgebouwde variant. Of misschien is een achter de tegels weggewerkte uitvoering wel de meest geschikte versie voor jouw droombadkamer. Bij een inbouwcombinatie is het zelfs mogelijk om de thermostaatkraan op een andere plek te monteren, zodat je niet onder de douche hoeft te staan om de kraan te bedienen. Mocht je uit het uitgebreide assortiment douchesets tóch geen keuze kunnen maken, dan kun je samen met de Badkamermeester uit alle losse componenten zelfs je eigen variant samenstellen!

Tip: Bij een inbouwdoucheset kun je de thermostaat op een andere plek monteren. Dan sta je dus niet onder de eerste koude straal als de de kraan open draait!

 

Sealskin

Feel Good Shower

Wil je jouw doucheruimte omtoveren tot een luxueuze relaxruimte, dan kun je overwegen om een Feel Good Shower te installeren. Deze ‘zonnedouche’ levert weldadige infraroodwarmte terwijl je onder de douche staat. Dit kan veel fysieke klachten verhelpen. De luxe uitvoering van de Feel Good Shower heeft een UV-lamp, waarmee je onder de douche kunt zonnen!

 

Feel Good Shower

Wil je dagelijks badkamer inspiratie? Volg ons op Instagram en/of Pinterest. 

Droombadkamer

Wanneer je hulp nodig hebt bij het vormgeven van jouw nieuwe -of vernieuwde- droombadkamer, dan kan de adviseur in jouw Baderie-vestiging je helpen met het juiste advies voor een passend ontwerp en een vakkundige installatie.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen