Hotbath gekleurde designkranen van hoge kwaliteit

Hotbath

Een van de meest onmisbare elementen in je nieuwe, luxe badkamer: de kraan. Zonder kraan geen water, zonder water geen badkamer! Maar dan begint het: kies je voor inbouwkranen of ga je voor opbouw? Is in jouw situatie zo’n mooie staande badkraan een optie of past een kraan op de badrand beter? Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden, maar één ding staat vast: een kraan moet zowel mooi als van hoge kwaliteit zijn.

Design en kwaliteit

Het merk Hotbath is een van de favoriete kraanmerken van Baderie. Het merk combineert Italiaanse esthetiek met degelijke kwaliteit. Ontstaan vijftien jaar geleden uit een samenwerking tussen twee vrienden wordt dit merk inmiddels van Friesland tot Nieuw-Zeeland verkocht. Eigenlijk logisch, want Hotbath staat voor schoonheid en kwaliteit. Tel daar een snufje innovatie en een vleugje creativiteit bij op en je hebt een collectie boordevol volmaakte kranen. En… bijpassende accessoires.

Hotbath binnenkijkers

Kiezen uit 15 kleuren

Wist je dat de bekende serie Cobber verkrijgbaar is in maar liefst vijftien verschillende kleuren? Het is echt waar, sterker nog: Hotbath was het eerste merk die het überhaupt mogelijk maakte uit zoveel gekleurde kranen te kiezen. Je kunt je badkamerinrichting bovendien aanvullen met badkameraccessoires in dezelfde finishes als de kranen. Heel mooi zijn de matte witte en zwarte kranen. Ze zijn ‘varnished’, oftwel voorzien van een hoogwaardige matte lak. Ideaal om op een subtiele manier toch nét even een accent aan je badkamer te geven.

Gekleurde kranen

De meest bekende ‘kleuren’ op het gebied van kranen waren lange tijd chroom en geborsteld nikkel. Beide zijn tijdloos en makkelijk te onderhouden. Geborsteld nikkel lijkt een beetje op rvs, maar dan met een wat warmere tint. Hotbath heeft ook zogeheten ‘colour-plated’ kranen, kleur-veredeld noemen ze dat. Het gaat dan om prachtige tinten. Rosé goud is heel mooi, luxe en een tikkeltje sprookjesachtig. Verouderd ijzer ziet er nog stoerder en robuuster uit dan zwart. En er is zwart chroom, het beste van twee werelden: zwart en chroom ineen. 

Hotbath
Hotbath kraan

Unieke kranen met patina

Ook heel bijzonder zijn de Living Colours van gepolijst of geborsteld messing, verouderd messing, geborsteld koper of glanzend nikkel. Ze zijn afgewerkt zonder speciale oppervlaktebescherming. Door het gebruik en dagelijkse blootstelling aan lucht en vocht gaat het materiaal leven en verandert het oppervlak van kleur. Patina heet dat. Soms wordt de finish iets lichter of juist iets donkerder en er ontstaan kleine oneffenheden, die de kraan z’n unieke karakter geven. Het patina van de kraan is onvoorspelbaar en maakt elke kraan létterlijk uniek.

Hotbath

Ben je benieuwd of deze stijl bij je past?

Doe de StijlAnalyse

Industriële badkamer

Hotbath heeft naast de beroemde Cobber uiteraard nog veel meer mooie series, die elk hun eigen bijzondere karakteristieken hebben. We noemen er een paar op. Zo is er de Archie, met een slanke uitloop en van het beste rvs dat er is. Er zijn twee broertjes van Cobber. De Cobber X heeft een unieke, ruwe gravure in de hendel die deze kraan een stoer uiterlijk geeft. En de Cobber @work heeft tandwielen als hendel, fantastisch in een badkamer met een industriële look. Mooi toch?

Cobber
Baderie - Wabi Sabi
Cobber

Nog sterker en krasbestendiger

Alle kranen van Hotbath zijn ontzettend sterk en van zeer hoge kwaliteit. Kan het nog sterker? Alleen met een speciale coating die PVD, Physical Vapour Deposition heet. Het is beschikbaar voor de materialen gepolijst messing, geborsteld messing en geborsteld koper en zorgt ervoor dat het materiaal heel lang zijn prachtige eigenschappen blijft behouden. Niet voor niets krijg je tien jaar garantie op deze hoogwaardige finish. Trouwens, ook op het binnenwerk van Flühs Drehtechnik krijg je tien jaar garantie. 

Onderhoud kranen

Het mag duidelijk zijn: bij Hotbath hebben ze een diepe passie voor kranen. Daarom geven ze graag advies over het onderhoud en ze leveren een fantastische sanitairreiniger. Voor vrijwel alle kranen geldt: na gebruik even met een (zachte) handdoek afdrogen voorkomt een hoop poetswerk. Pas verder op met scherpe voorwerpen en laat eventueel toch ontstane kalkaanslag niet te lang zitten. Bij de matte witte en zwarte kranen heeft Hotbath nog een tip: zet ze in een dun laagje autowas, dan hecht vuil en kalk zich minder goed. De kranen met Living Colours finish kan een jaarlijkse lichte behandeling met zilver- of koperpoets de glans beter doen behouden. 

Meer weten?

Wil je weten welke Hotbath kraan of kranenserie het beste bij jou past? Neem dan gerust contact op met onze badkamermeesters.
Maak een afspraak
Hoge kraan

Gerelateerde artikelen