Een badkamer met een mystieke uitstraling

Binnenkijken bij Arianne en Johan
  • Strak design
  • Modern chic
Baderie - Een badkamer met een mystieke uitstraling
Ontwerp en installatie door
Baderie Heerenveen Heerenveen
Complete badkamer
Oppervlakte:
22m2
Merken in dit project:

De bijzondere ruimte van Arianne en Johan waarmee wij te maken kregen vroeg om een creatieve oplossing voor een groot oppervlak. De badkamer van Arianne en Johan bevindt zich in hun prachtige woonboerderij en mag op zijn minst zeer ruim genoemd worden.

Deze ruimte gaf ons de mogelijkheid om een ontwerp te bedenken met een mystieke uitstraling. De connectie die zij hebben met de natuur als inspiratiebron is vertaald naar een badkamer met aandacht voor elk detail.

Een badkamer met een geborgen gevoel

De enorme ruimte zou als een standaard badkamer totaal geen beleving hebben uitgestraald. Dankzij de bijzondere combinaties van licht, contrast en donkere kleuren is een badkamer ontstaan met een geborgen en warm gevoel. Onze adviseurs hebben voor Arianne en Johan een prachtig geheel gemaakt op basis van hun uitzonderlijke wensen en inspiratiebronnen. Met oog voor materialen, kleuren en licht is de droombadkamer voor hun een realiteit geworden. Zo gebruikten we prachtige wandtegels met een bruine tint voor een warm effect gecombineerd met het robuuste donkere stuc.

Het wellness gevoel met die mystieke uitstraling is ontstaan dankzij de accentverlichting in de nissen, de wandverlichting en het theatrale licht vanuit de lichtkoepel. Functionele aspecten, zoals een radiator, vallen nauwelijks op doordat deze in dezelfde kleur als de wand gekozen zijn. Tenslotte bepaalt de ruimtelijke indeling van de badkamer ook voor een groot deel het geborgen gevoel. Er is namelijk gekozen voor een ligbad gescheiden van de rest van de badkamer. Hierdoor kan je rustig ontspannen terwijl de badkamer door anderen wordt gebruikt.

Plattegrond case Arianne & Johan
(1) Creëer een luxe uitstraling in een badkamer met verlichting in de nissen.(2) Kies voor een radiator in dezelfde kleur als de wand zodat deze minder opvalt en de aandacht gaat naar andere elementen in de badkamer. (3) Creëer een rustige hoek in de badkamer door het ligbad af te scheiden van de rest.
Baderie wastafelblad
Baderie handdoekradiator
Baderie badkamer opbergkast
Baderie inloopdouche

Ontdek welke stijlpersoonlijkheid jij bent.

Start StijlAnalyse

Creëer een luxe badkamer met de juiste materialen

De materialen in de badkamer van Arianne en Johan zijn excentriek te noemen. De prachtige neutrale wandtegels in een warme kleur zorgen voor een stabiele basis van de natuurlijke badkamer. Gecombineerd met de ruwe donkere stuc wanden en plafond ontstaat er die mysterieuze stijl die we ook vaak terugzien in een spa. Dit palet van kleuren en materialen krijgt een lichtgrijze vloer waardoor het geheel ook weer niet te donker wordt. De natuurlijke sfeer waar Arianne en Johan zo van houden, hebben we versterkt door middel van de houten badkamermeubels. De bruine panelen met houtstructuur geven de ruimte meer textuur, warmte en een natuurlijke look.

Baderie wastafelkraan
Baderie badkamer opbergkast

Een sfeervol en natuurlijk palet

https://res.cloudinary.com/baderie/image/upload/v1559305471/2019-05/_Uitsnede-uit-kast-voor-houtstaal_120625_Testemonial-Rutten-%289%29.jpg
https://res.cloudinary.com/baderie/image/upload/v1559305542/2019-05/Omkleuren-naar-zwart_MyCrete_Fotoboeken_Smooth_0.jpg
https://res.cloudinary.com/baderie/image/upload/v1559305609/2019-05/wandtegel_vloertegel_TGN_1252796.jpg
https://res.cloudinary.com/baderie/image/upload/v1559305572/2019-05/wandtegel_TGN_1030682.jpg

Spreekt dit palet je wel aan? We helpen je graag jouw kleurstelling van jouw badkamer te bepalen.

Afspraak maken
Meester tip

Kies voor een bijzondere tegel of donkere stuc om een mysterieuze look te creëren

Wil je graag zo’n natuurlijke en mysterieuze look met meer contrast in de badkamer? Ga dan voor een bijzondere tegel in een donkere tint óf kies net zoals Arianne en Johan een donkere stuc.

De natuurlijke look in een sfeervolle badkamer

Een houtsoort met veel rechte lijnen en weinig noesten geeft een rustgevende uitstraling aan een badkamer. Uiteraard zijn er ook andere houtsoorten toepasbaar.

Baderie badkamermeubel
Baderie houtstaal antraciet eiken
Antraciet eiken
Baderie houtstaal authentiek eiken bruin
Authentiek bruin eiken
Baderie houtstaal mali wenge
Mali wengé
Heerenveen Badkamermeester
Jouw badkamermeester

De wens van de klant om een ‘grot’ als inspiratiebron te gebruiken maakte ons direct enthousiast. We wisten meteen dat deze badkamer een badkamer uniek in zijn soort zou worden

Wij helpen je graag bij het ontwerpen van jouw droombadkamer bij een Baderie bij jou in de buurt.

Vind jouw showroom
Een ander voorbeeld van een badkamer die we ontwierpen

De warmte en robuustheid van een natuurlijke stijl

  • Modern chic
Badkamer in natuurlijke stijl