Wastafel

Er zijn maar weinig items in de badkamer die je zo vaak gebruikt als de wastafel. Tandenpoetsen, make-up op- en afdoen, scheren, handenwassen, en ga zo maar door. Dan wil je natuurlijk wel een wastafel die voldoet aan al jouw wensen qua breedte, kleur en persoonlijke stijl. Jouw Baderie-adviseur helpt je met de juiste keuze.

 

Witte wastafel

De wastafel is het focuspunt in de badkamer. De maatvoering van de wastafel is van groot belang. Een kleine wastafel past natuurlijk goed in een toilet, maar in een badkamer wil je wel wat meer ruimte. Of misschien wel een dubbele wastafel, om tijdens ‘spitsuur’ filevorming te voorkomen. 

 

Keuze

Voor de keuze van een wastafel heb je een groot aantal opties. Je kunt kiezen voor een wastafel met een enkele bak, maar wanneer een wastafel wat breder wordt, is een dubbele wasbak ook een goede optie. Daarbij heb je nog weer vele varianten. Wil je een meubelwastafel, opbouwwastafel of juist een onderbouwwastafel? Misschien is een klassieke staande wastafel wel helemaal wat voor jou! Jouw Badkamermeester helpt je in jouw zoektocht!

Over onze badkamermeesters

Lees verder
Badkamermeester Ron - Afspraken maken bij Baderie - Bespreek jouw Badkamerwensen met de Badkamer experts van Baderie

Waskom

In plaats van een wastafel kun je ook kiezen voor een opzetwastafel. Een zogenaamde waskom is een stijlvolle toevoeging aan jouw badkamer die meteen voor een unieke uitstraling zorgt. Is een normale wastafel al een blikvanger, een waskom springt er nog meer uit!

Baderie - zwarte wastafelkraan met kruisgrepen

Materialen

Ook de keuze voor materialen is erg uitgebreid. Kies je voor een traditionele keramische wastafel of wil je juist een wastafel uit een hoogwaardige natruursteen zoals marmer of graniet? De keramische uitvoeringen kunnen afgewerkt worden met een minder poreuze laag, waardoor het een hygiënischer uitvoering wordt. 

 • Klassiek keramiek
  Het klassieke keramiek is nog altijd het meest populaire materiaal voor een wastafel. Het gebakken aardewerk is strak en slijtvast en heeft dankzij de geglazuurde afwerking zorgt voor een lange levensduur en kunnen agressieve schoonmaakmiddelen de wastafel nauwelijks beschadigen.
 • Composiet
  Wanneer je voor een moderne look kiest is een composieten wasbak een goede keuze. De combinatie van een mineraalpoeder in combinatie met een kunsthars maakt het mogelijk om voor afwijkende vormen en diktes worden gekozen. Een composiet dient met niet-agressieve schoonmaakmiddelen gereinigd worden.
 • Natuursteen
  Een keuze voor natuursteen is de keuze voor een wastafel met een unieke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een granieten wastafel met zijn kenmerkende kristallen of voor het luxe ogend geaderde marmer. Natuursteen dient goed verzorgd te worden, zodat het fraaie uiterlijk gehandhaafd blijft.
 • Glas
  Een wastafel van glas. Dat klinkt misschien fragiel, maar is juist een opvallend sterk! Er kunnen de meest exclusief ogende wastafels gemaakt worden, die in verschillende kleuren geproduceerd kunnen worden. 

 

Met of zonder meubel

Een wastafel is natuurlijk niet compleet zonder een stijlvol bijpassende onderkast. Of een afdekblad waar je een vrijstaande waskom op kunt plaatsen. De keuze van de wastafel is leidend voor de keuze van het wastafelmeubel. Beide moeten immers naadloos op elkaar aansluiten, zo dat het één geheel wordt.

Riverdale

Alle bekende merken

Natuurlijk werken we bij Baderie alleen met gerenommeerde merken om jouw nieuwe badkamer of toiletruimte mee op te bouwen. Ons uitgebreide assortiment badkamerventilatie bestaat onder meer uit Itho, LoooX en natuurlijk ons eigen Baderie-merk. Samen met jouw Badkamermeester vind je altijd het meest geschikte wastafel!

Beeld 1 Wabi Sabi

Wil je meer weten over wastafels? Vraag het inspiratiemagazine aan.

Formulier aan het laden...