Badkamertrend: Retro Revival

Kleuren van toen en nu

Diepgroen, terracotta en donkerblauw; het zijn enkele kleuren die passen bij badkamertrend Retro Revival. Deze uitgesproken tinten zien we onder meer terug in muren, tegels en verlichting en zorgen voor een retro uitstraling. Mooi in een lichte basis! Wie durft mixt de zachte kleuren met accessoires in trendy diepgroen of terracotta. Maar ook met een lichter kleurpalet kunt u accenten aanbrengen in uw badkamer. Of laat deze badkamertrend terugkomen in vormen of materialen. Het zijn tenslotte de details die het 'm doen!

StijlAnalyse preview
Baderie - badkamermeubel blauw Detremmerie
Baderie - Retro  badkamerverlichting
Baderie - Retro badkamerradiator
Baderie - Grafische badkamertegels

Benieuwd of deze badkamertrend bij jou past? Ontdek welke stijlpersoonlijkheid jij bent en doe de StijlAnalyse.

Start StijlAnalyse

Terrazzo, metrotegels en grafische patronen

Terrazzo kennen we uit de jaren '20 en '60 en maakt anno 2018 een echte comeback. Een terrazzo vloer is helemaal van nu, maar heeft het uiterlijk en de charme van vroeger. Een mooie tegel op de vloer of wand past ook bij Retro Revival. Kies een tegel met grafische patronen, een bijzondere metrotegel of een tegel met de uitstraling van een bakstenen muur. Tegels met een visgraatpatroon passen ook bij deze trend. In de 16e eeuw al gebruikt in kastelen en paleizen en vandaag de dag weer razend populair. Een smalle voeg geeft een moderne sfeer aan de muur, met een klassieke brede voeg geeft je een tegelwand meer een retro uitstraling.

Baderie - Villeroy & Boch douchevloer
Van douchevloer tot designobject.
Baderie - vintage line mixed floor retro badkamer

Vintage look

In de trend Retro Revival zien we het beste van vroeger terug in een hedendaags jasje. Het gaat van ronde lichtschakelaars uit de jaren '20 tot geometrische vormen uit de jaren '60. Het zijn stijliconen uit verschillende tijden met als gemeenschappelijke deler: een tijdloos design. Daarom zijn ze zo goed met elkaar te combineren. In een retro badkamer hoeft niet alles recht en strak te zijn. Zo zien we wastafelmeubels met afgeronde hoeken, ovale waskommen en ronde spiegels. Vormen die zorgen voor een zachte uitstraling en een nostalgisch tintje.

Baderie groene tegels
Baderie - retro zwarte tegels
Baderie grafische badkamertegels
Baderie terrazzo badkamertegels

Ben je er nog niet uit of deze trend bij je past? Onze badkamermeesters inspireren je graag! Vraag een adviesgesprek aan.

Afspraak maken
Baderie - retro zwarte tegels

Wil je meer inspiratie? Vraag het inspiratiemagazine aan.

Formulier aan het laden...