Badkamertrend Post Modern

Sprekende kleuren en geometrie

Een badkamertrend om heel erg vrolijk van te worden: de kleurrijke Post Modern. Het postmodernisme was als cultuurstroming in de jaren vijftig een reactie op het bijna zakelijke modernisme. De badkamertrend Post Modern is weer een reactie daarop! De geometrie en het kleurgebruik is geïnspireerd op Mondriaan, Bauhaus en de jaren vijftig en zestig. 


intro

Speels en vrolijk

Speels, energiek en vrolijk, dat zijn zo’n beetje de kernwoorden van deze badkamertrend. Laat je inspireren door primaire kleuren, afgewisseld met zachtere kleuren als pastel- en aardetinten. Dompel jezelf onder in een heerlijke geometrie van vierkanten, rechthoeken en strakke lijnen, gecombineerd met hier en daar een afgeronde hoek of een cirkel. En laat jezelf lekker gaan als het gaat om het uitkiezen van accessoires. Bij Post Modern mag het allemaal, in welke combinatie dan ook.

im
image

Kleuraccenten

Bij Post Modern kun je het zo bont maken als je maar wilt - letterlijk! In deze trend kun je al je creativiteit kwijt. Je kunt alles strak wit houden, met eenvoudige (maar altijd stijlvolle!) witte tegels. Op dat gebied kun je bijvoorbeeld gaan voor vierkante tegels of rechthoekige. En daar voeg je dan fantastische badkamerkleuren aan toe in de vorm van badkamermeubels, gekleurd sanitair of stijlvolle accessoires. Je kunt kiezen voor een kleur of kleurfamilie, maar heel mooi is het ook als je speelt met verschillende kleuren. Ook gekleurde kranen zijn een must.

im
im
i
im

Ontdek welke stijlpersoonlijkheid jij bent en doe de StijlAnalyse.

Doe StijlAnalyse

Statement tegels

Of ga juist voor gekleurde tegels! Natuurlijk hoef je niet je hele badkamer in een en dezelfde trendkleur of kleurfamilie te stylen. Je kunt juist een statement maken een groot deel van je badkamer rustig te houden en dan bepaalde delen een krachtige tint te geven. Bijvoorbeeld de wand achter je wastafel(s), de wand bij het bad of zelfs je hele douchehoek. Heel interessant zijn ook de tegels met 3D-effect. Hiermee creëer je heel mooie optische illusies. Iets eenvoudiger, maar ook met zeer groots effect: de onderste helft van je badkamer in een andere kleur tegelen dan de bovenste. Je krijgt dan tegellambrisering, een speelse variant op ouderwetse houten lambrisering.

im
im

Hout als decoratie

Je zou het niet verwachten misschien in al het kleurgeweld, maar aan de andere kant is het een welkome rustfactor: houten elementen. Populair zijn lichte, zogeheten ‘blonde’ houtsoorten. Heel geraffineerd is underlayment, waarin je de natuurlijke vlam van het hout goed ziet: instant decoratie! Wil je in je badkamer hout? Er zijn prachtige wastafelonderkasten van hout, maar denk er ook eens aan de badkamerdeur te voorzien van hout(print). Het geeft direct een natuurlijk en daarmee rustgevend gevoel. Heel mooi met wit en het geeft je tegelijk weer extra mogelijkheden om elders te spelen met kleur.

im
im