Badkamertrend: Modern Industrial

Grijs, wit en zwart

In de badkamertrend Modern Industrial worden veel grijstinten gebruikt, dit wordt ook wel ton-sur-ton genoemd. Door verschillende grijzen te combineren, ontstaan subtiele kleurscharkeringen. Grijs komt terug in materialen, maar ook op de vloer en de muur. Door grijs te combineren met wit ontstaat een mooie combinatie tussen modern en industrieel. Naast grijs en wit, mag ook zwart niet ontbreken in deze badkamertrend.

Door zwart als accentkleur toe te passen in een kraan, douchewand of radiator geeft u de badkamer pit. Modern Industrial is ook goed te combineren met kleur. Gebruik textiel, accessoires en planten voor een subtiele kleurinjectie.

Modern Industrial headerbeeld
Industrieel bad
Badkamermeubel zwart en wit
Zwarte stucmuur
Zwarte wastafel met zwarte kranen en witte muur

Benieuwd of deze badkamertrend bij jou past? Ontdek welke stijlpersoonlijkheid jij bent en doe de StijlAnalyse.

Start StijlAnalyse

Strakke lijnen en vormen

Strakke lijnen en vormen hebben de hoofdrol in de badkamertrend Modern Industrial. Dat zien we terug in moderne badkamermeubels, strakke spiegels en kranen met een helder lijnenspel. Het minimalisme van een moderne woonstijl is goed te combineren met een industriële badkamer, maar komt ook in andere stijlen tot z'n recht. Zijn al die strakke lijnen toch iets te rechttoe, rechtaan? Andere vormen zoals een hexagon-tegel, een ovaal bad of een ronde douchegoot zijn een mooie aanvulling. Door verschillende vormen te mixen, ontstaat contrast en krijgt de badkamer een unieke uitstraling.

Strakke hanglampen in zwart, rvs en wit
Strakke hanglampen in zwart, rvs en wit
Rond rvs douchedrain
Rond rvs douchedrain

Beton, staal en hout

Materialen stelen de show in deze badkamertrend. Denk aan een douchewand die eruit ziet als een stalen raampartij, een wastafelmeubel van hout of een stoere muur van betonstuc. Het zijn robuuste en sobere elementen die jouw badkamer een bijzonder uitstraling geven en daarnaast ook heel comfortabel en praktisch zijn. Je kunt deze materialen combineren of kiezen voor één blikvanger, als je de badkamer liever iets rustiger wilt houden. Wat opvalt is dat er vaak tegels worden gebruikt van formaat, zowel op de vloer als tegen de muur. Tegels met een hout- of betonlook geven deze badkamer een karakteristieke uitstraling.

Terrazzo tegel
Industriële douchedeur zwart
Betontegels en zwarte industriële douchewand
Handdoekradiator

Ben je er nog niet uit of deze trend bij je past? Onze badkamermeesters inspireren je graag! Vraag een adviesgesprek aan.

Afspraak maken
Modern Industrial headerbeeld

Wil je meer inspiratie? Vraag het inspiratiemagazine aan.

Formulier aan het laden...