Alle badkamertrends van 2022 - 2021

Laat je inspireren door de nieuwste trends

Wij hebben de nieuwste badkamertrends van nu voor je op een rij gezet. Trends om je te inspireren en je nieuwe ideeën te geven. Alles om jouw eigen stijl nog dat beetje meer bijzonder te maken. Hoe we dat doen? We bezoeken beurzen, we hebben onze eigen 'trendwatcher' en we laten ons inspireren door fashion-trends.

Het resultaat van alle badkamertrends van 2022 - 2021? Vijf hele uiteenlopende trends, vertaald naar verrassende badkamermeubels, bijzondere tegels en sfeerbepalende accessoires. Nieuwsgierig? Kijk mee! 

headerbeeld generiek bkt 2020

Badkamertrend #1: Hotel Chic

Als je houdt van weldadige luxe in je badkamer. Warme, donkere kleuren alsof je je waant een ultraluxe hotelkamer met badkamer, die van alle gemakken is voorzien. Denk aan gouden kranen met donkere tegels of marmer, leder (ook in de badkamer!) of wandbekleding met reliëf. Het is een trend voor iemand met een uitgesproken stijl en voorkeur voor luxe materialen. 

Hotel Chic beeld 1
Hotel Chic 2
Hotel Chic beeld 3
Hotel Chic 2

Badkamertrend #2: Playful Energy

Durf je te kiezen voor een bijzondere badkamer? Geen grijs en witte, basic badkamer? Kijk dan zeker even mee met deze trend. Soms net dat uitgesproken accentkleurtje, maar ook een volledige wand met felle kleur. Het mag! Misschien niet voor iedereen, maar het geeft mooie inspiratie voor badkamers die net even anders zijn. 

Beeld Playful Energy 2
beeld playful energy
detremmerie Compo roze
Baderie - badkamer met kleur
Baderie - Badkamertrend Playful Energy

Wil je meer inspiratie? Vraag het inspiratiemagazine aan.

Formulier aan het laden...

Badkamertrend #3: Wabi Sabi

Wabi sabi is een eeuwenoude Japanse kunstvorm, die als uitgangspunt heeft dat streven naar perfectie alleen maar stress oplevert. Volgens wabi sabi, vrij vertaald ‘eenvoud en het verstrijken van tijd’, zit schoonheid in natuurlijke dingen, in veroudering, in vergankelijkheid en vooral… in imperfectie. Ooit een boom gezien die precies recht en perfect symmetrisch was? Precies! Vertaal het wabi sabi-gevoel naar jouw badkamer en creëer zo een (im)perfecte plek om op natuurlijke wijze tot rust te komen. 

beeld wabi sabi
Wabi Sabi beeld 3
Hotel Chic 2
wabi sabi beeld 4

Badkamertrend #4: Silent Dream

Je badkamer is de ruimte bij uitstek om heerlijk in te ontspannen en volledig tot rust te komen. De ingetogen, stille sfeer van de badkamertrend Silent Dream is daarvoor ideaal. Alles in deze badkamers, van kleur tot vorm en van materiaal tot lichtplan, draagt op zijn eigen subtiele wijze bij aan een fluisterstille uitstraling. Zo ontstaat een prachtige ruimte waarin je optimaal kunt relaxen: wellness in je eigen huis! Wie wil dat nou niet?

beeld
Silent dream beeld 2
Silent dream beeld 3
Beeld Natural wellness beeld 4

Badkamertrend #5: Soft Geometry

Veel gezien op de grote, toonaangevende meubelbeurzen in Milaan en Keulen: de woontrend Soft Geometry. Dat klinkt misschien in eerste instantie wat vreemd, want bij geometrische vormen denk je toch in eerste instantie aan harde of in ieder geval strakke lijnen. Maar geometrische, strakke vormen kunnen wel degelijk een zachte uitstraling hebben! Met een badkamer in Soft Geometry-stijl heb je dus eigenlijk het beste van twee werelden.

Soft Geometry beeld 1
Soft Geometry beeld 2
Beeld 2 Silent Dream
Villeroy & Boch - high-tech in je wandcloset

Ontdek welke stijlpersoonlijkheid jij bent

Start StijlAnalyse