Onmisbare tips voor een kleine badkamer

Heb je een kleine badkamer? Dan kun je natuurlijk niet enkel kijken naar wat je mooi vindt, maar is het goed ook te kijken wat past bij de ruimte. Het indelen van een kleine badkamer vergt onderzoek, denkwerk en… er moeten keuzes worden gemaakt. Een kleine badkamer met bad, kan dat? Of past dat alleen als je een enkele wastafel kiest? Ga je voor grote of kleine tegels en moeten die licht of juist donker zijn?

Iedere situatie, ieder mens en iedere badkamerruimte is anders, maar voor het ontwerpen van een kleine badkamer zijn er wel een paar algemene spelregels. Bij Baderie hebben we ruime ervaring in het ontwerpen van kleine (-re) badkamers, we delen graag wat slimme tips. 

 

Kleur doet veel

Men denkt vaak dat donkere kleuren de ruimte kleiner doen lijken. Maar als je kiest voor een combinatie van een donkere vloer met een lichte wand, krijg je juist een ruimtelijk effect doordat de wanden lijken te wijken. Houd je van kleur? Ga dan voor details in je lievelingskleur en houd de rest neutraal. Ben je dol op rood, kies dan bijvoorbeeld een rode wastafelkom of maak één wand mooi rood. Houd de rest in een lichte kleur en stijl het geheel af met rode accessoires. Zo breng je heel eenvoudig eenheid aan. En eenheid zorgt voor rust én voor een ruimtelijker gevoel.

 

Kleine badkamer_tip
Donkere vloer, lichte wand

Tegelen maar!

Superleuk, die mozaïektegeltjes, maar wist je dat veel voegen je badkamer kleiner laten lijken? Beter is het daarom te kiezen voor grote en liefst langwerpige tegels. Kun je het idee van mozaïek toch niet loslaten? Kies dan voor één onderdeel van de badkamer en pas ze daar toe als accent. Welke tegel je uiteindelijk kiest hangt ook af van de legrichting of het -patroon van de tegels. Als er veel van de tegels moet worden afgesneden is dat namelijk niet alleen zonde, het verkleint de ruimte optisch ook. Een gedetailleerd tegelplan voorkomt snijverlies en zorgt ervoor dat alles er strak bij komt te liggen.

Kleine badkamer_groen_vooraanzicht
Kleine badkamer_groen_bovenaanzicht
Baderie - Badkamertrend Wabi Sabi
Baderie - Hotbath wastafelkraan zwart

5 ideeën voor de kleine badkamer

  • Spullen op de vloer geven een rommelig aanzicht en laten zo de ruimte kleiner lijken. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte.
  • Ga voor zwevende meubels: ook hierdoor blijft de vloer vrij en lijkt deze groter. Houd het bescheiden en vermijd grote meubels.
  • Met een spiegelkast sla je geen twee, maar drie vliegen in een klap: een spiegel, extra opbergruimte én natuurlijk het ruimtelijke gevoel dat spiegels geven.
  • Een dubbele lade in een wastafelmeubel is handig: je kunt er superveel in kwijt. 5. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van ruimtebesparen
  • Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van ruimtebesparende douches, closetpotten en ondiepe wastafels en wastafelmeubels.

Badkamermeesters

Bij het ontwerpen van een kleine badkamer gaat het om het optimaal benutten van de beperkte ruimte. De Badkamermeesters van Baderie hebben veel ervaring, kennis en niet te vergeten passie voor badkamers. Ze denken op creatieve wijze met je mee en inspireren je met slimme oplossingen, waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. Omdat iedere situatie anders is, zijn het de details die jouw persoonlijke ontwerp helemaal áf maken. Het geluk zit in… een kleine ruimte, met mooie, slimme details en optimaal comfort.

Kleine badkamer ( Basic line)