Bas Brouwer: “Kwaliteit gaat bij ons voor kwantiteit”

Bas Brouwer komt uit een ondernemersfamilie. Zijn opa, vader en broer waren allemaal ondernemers. Wat begon met wat klusjes in de weekenden, is inmiddels een serieuze business geworden. Wij stellen hem graag aan je voor.

 

Van de MTS naar het ondernemerschap

Op 27-jarige leeftijd besloot Bas Brouwer het roer om te gooien. "In 1998 ben ik mede-eigenaar geworden van Henk Bosma loodgieters. Vervolgens kreeg ik in 2004 de kans om volledig eigenaar te worden. Henk Bosma Loodgieters is in de loop van de jaren veranderd naar Bosma Installatietechniek B.V. In 2010 hebben wij ons sanitair deel ondergebracht bij de Baderie franchiseformule, genaamd Baderie Heerenveen. Het ondernemen is er met de paplepel ingegoten. Mijn opa, vader en broer waren allemaal ondernemers. Ik wist eigenlijk niet beter”, begint de inmiddels 50-jarige Baderie-ondernemer enthousiast te vertellen.

“Ik heb in totaal twintig mensen op de loonlijst staan. Mijn vrouw (Geertje Brouwer, red.) doet de administratie, maar werkt ook in de showroom. Zij ontvangt en bespreekt de offertes met de klanten in de showroom. Ze maakt foto's van opgeleverde badkamers en plaatst ze vervolgens op Facebook. Mijn drie zonen werken niet in de showroom, maar werken in andere branches. Zij hebben niet de intentie om Baderie over te nemen.”

“Het is een bewuste keuze geweest om niet naast de zaak te gaan wonen, dat nabij het Abe Lenstra Stadion (de thuisbasis van SC Heerenveen, red.) is gevestigd. Ik vind het prettig om de deur na een lange werkdag ook achter mij dicht te kunnen trekken. Ik woon circa 30 kilometer van onze vestiging vandaan. Het is ook fijn om naast het dagelijkse werk ook maatschappelijk actief te zijn.”

 

Baderie Heerenveen - showroom

Kwaliteit gaat voor kwantiteit

“Wij willen niet meer opschalen qua grootte. Mijn ambitie is om nog meer kwaliteit te leveren dan wij nu al doen. Klanten verwachten dat ook van ons. Wij willen gedreven zijn in wat wij doen, maar daardoor kunnen wij ook kwaliteit leveren.”

“Wij hebben een relatief kleine showroom. In de bouwcrisis (2010, red.) hebben wij onze showroom volledig gerenoveerd. Tegenwoordig staan er circa 14 complete badkamers opgesteld. Regelmatig krijgen wij van binnenwandelde klanten te horen dat zij onze showroom zo mooi vinden. Een mooier compliment kunnen wij niet krijgen.”

Maatschappelijk betrokken

In zijn vrije tijd is de 50-jarige Fries een bezige bij. “Ik loop graag hard, zit geregeld op de mountainbike, doe aan badminton en speel ook nog een beetje gitaar.” Door blessures loopt hij tegenwoordig geen wedstrijden meer.

Door zijn affiniteit met sporten investeert hij met Baderie Heerenveen ook in het verenigingsleven. “Mijn zoon volleybalt in ons dorp. Zijn team was op zoek naar een sponsor. Zodoende kwam hij bij mij uit. Bij de lokale voetbalvereniging hebben wij al jaren een sponsorbord staan. Het effect van sponsoring is niet altijd gemakkelijk te meten, maar wat ik wel merk dat het onze naamsbekendheid in de regio goed heeft gedaan.”

 

Maak een afspraak

In onze vernieuwde showroom kun je rustig rond kijken om ideeën op te doen voor jouw droombadkamer. En helpen wij je graag die droombadkamer te realiseren.
Maak een afspraak
Baderie Heerenveen