Zet de toon met een houtlook tegel

Tegenwoordig is de badkamer een verlengstuk van de rest van je interieur. Een ruimte waar extra aandacht aan wordt besteed. Én een ruimte die steeds vaker in dezelfde stijl als de rest van het huis wordt ingericht. Maar hoe doe je dit als je in een groot deel van je huis een houten vloer hebt liggen? Een echte houten vloer in je badkamer is niet aan te raden, maar de badkamertegel met houtlook is een heel mooi en niet van echt te onderscheiden alternatief. Met deze tegel creëer je eenvoudig dezelfde natuurlijke warme sfeer. Onze styliste vertelt je er meer over.

TGN Marazzi
Dekker New Classic
TGN Ragno Woodtale
TNP

Heb jij zin in nog meer badkamerinspiratie, of ben je op zoek naar handige tips om jouw badkamer aan te pakken? Vraag het inspiratiemagazine aan.

Inspiratiemagazine aanvragen

De keramische tegels met houtmotief zien er hetzelfde uit als echt hout. En door de structuur voelen ze ook hetzelfde. Met deze tegels kun je het huiselijke gevoel doortrekken naar je badkamer. Deze tegels zijn er in oneindig veel kleuren en formaten. Daarnaast kun je ze ook in verschillende patronen leggen. Afhankelijk van jouw woonstijl bepaal je de uitstraling en de hoeveelheid hout in een ruimte. Leuke combinaties met een ‘houten vloer’ zijn kleuren als olijfgroen met goudkleurige kranen. Houd je meer van roze? Dan kun je die kleur als wandtegel combineren met geborsteld RVS en accessoires in okergeel. Voor een stukje frisheid en luchtigheid adviseren we de houtlook te combineren met het frisse van wit.

Scandinavische badkamer
kermatisch
TGN Marazzi
TGN

Wil je meer inspiratie en tips? In ons badkamerhandboek lees je alles ter voorbereiding op jouw nieuwe badkamer.

Inspiratie aanvragen

In een modernere woonstijl verdwijnt de decoratie naar de achtergrond, en spelen vooral materialen een belangrijk rol. Combineer voor deze stijl de keramische houtlookvloer met een ruwe steen of een mozaïek tegel in kiezel. Je kunt de vloertegels met houtlook ook doortrekken op de wand. Als je dit in het verlengde doet van de ingang creëer je meer diepte in je badkamer. Dat laatste kan overigens wel met vloertegels, maar wandtegels op de vloer raden we af. Met een naturel kleurenpalet -grijze, witte en beige tinten– breng je je badkamer naar een landelijke sfeer.

Net als bij houten vloeren kun je badkamertegels met houtlook in verschillende patronen op de vloer leggen. Zo geeft een visgraatmotief een hele andere look dan wanneer je lange tegels recht naast elkaar legt. En heb je in huis al een houten vloer? Leg de tegels in de badkamer dan op dezelfde manier. Zo wordt de badkamer helemaal één met de rest van het huis. Dit zijn natuurlijk slechts een paar voorbeelden. Want de mogelijkheden met keramische tegels in houtlook zijn oneindig. Één ding is zeker, ze kunnen een mooie basis vormen voor je badkamer.

Bekijk ook onze andere vlog: Een vleugje goud

Bekijk ook onze andere vlog: Een vleugje goud

Met goud breng je luxe in je badkamer. Onze styliste laat zien hoe je goud op een stijlvolle wijze kunt combineren.