Seniorenbadkamer: optimaal comfort

Uw badkamer van Baderie heeft een lange levensduur. Ook worden we steeds ouder en blijven we langer zelfstandig thuis wonen. Vanwege deze combinatie is het verstandig alvast rekening te houden met de toekomst. Met een aantal eenvoudige aanpassingen blijft uw badkamer comfortabel, ook als u een dagje ouder wordt. Deze aanpassingen hoeven overigens geen invloed te hebben op het design. Tegenwoordig zijn er mooie, slimme aanpassingen die aansluiten op uw badkamer.

Een aangepaste badkamer: nu en in de toekomst

De ‘toekomst’ is een belangrijk aandachtspunt bij het vernieuwen van de badkamer. Zo is het creëren van een ruime douche een slim idee. Op dit moment geniet van u de vrijheid in de doucheruimte. En in de toekomst heeft u ruimte voor het aanbrengen van een wegklapbaar douchestoel. Bovendien heeft u dan ook voldoende ruimte als iemand u helpt tijdens het douchen.

Een aantal tips op een rij:

  • Een hoge instap bij de doucheruimte kan als obstakel ervaren worden. Voornamelijk als u wat slechter ter been bent. Een doucheruimte zonder geen hoogteverschil tussen de badkamer-en de douchevloer biedt meer comfort. En is daarbij ook nog eens veiliger. Dit wordt gerealiseerd door de tegelvloer door te laten lopen in de douche met een afvoergoot.
  • Volledig wegklapbare douchedeuren zorgen voor een ruime instap.
  • Past u nu een wastafel met een inbouwsifon toe? Kies dan voor een weggewerkte sifon. Dit is fijn voor in de toekomst, omdat u dan ook zittend de wastafel kunt gebruiken. Een normale wastafelsifon zou dan in de weg zitten.
  • Hulp bij opstaan en zitten: een opklapbare toiletbeugel biedt steun bij het zitten of opstaan van het toilet. Zowel in de horizontale als opgeklapte positie.
  • Een douchevloer kan nogal glad worden. Kiest u daarom voor anti-slip tegels om uitglijden te voorkomen. • Wandbeugels zijn geschikt voor vele toepassingen in de badkamer en het toilet. Hiermee creëert u extra grip.
  • Zorg ervoor dat lichtschakelaars en stopcontacten op de juiste hoogte zitten.
  • Verstelbare douchekop: kan eenvoudig verplaats worden en u stelt de hoogte in die u fijn vindt. Dit is vooral een handige oplossing als u zittend wilt douchend.