Veelgestelde vragen

Een badkamer kopen is geen dagelijkse bezigheid. Daarover stellen onze klanten ons veel vragen. Om u bij uw oriëntatie goed van dienst te zijn, vindt u hieronder de meest gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze alsnog stellen bij onze klantenservice.

Algemene vragen

Vocht is niet alleen onaangenaam, het is ook overal een sluimerend gevaar. Zo ook in de badkamer. Want hoewel badkamermaterialen bij uitstek geschikt zijn voor het gebruik in vochtige ruimtes, is het toch van groot belang te zorgen voor goede ventilatie. Ventilatie zorgt er voor dat het vocht uit de badkamer wordt verwijderd. Dit levert direct een bijdrage aan het comfort en aan een gezond leefklimaat. Het ontstaan van vochtplekken en schimmels op muur en plafond wordt hiermee voorkomen. Ventileren kunt u doen door een raam open te zetten maar meestal is dat onvoldoende. Ook een kier onder de deur en ventilatieroosters in het raam zijn prima voorzieningen om uw badkamer te luchten. Maar ook dan heeft u vaak aanvullende ventilatie nodig.

Speciale ventilatoren
U kunt kiezen voor een mechanisch of automatisch ventilatiesysteem. De automatische systemen zijn voorzien van een timer die naar wens in te stellen is of een hygrostaat die reageert op de luchtvochtigheid. Denkt u het vocht in de badkamer te kunnen verdrijven door extra te stoken, dan heeft u het mis. Warme lucht houdt immers meer vocht vast dan koude lucht. Kortom: ventileren is de enige manier om vocht de baas te blijven.

Allereerst moet de badkamer goed verwarmd kunnen worden. Een behaaglijke temperatuur is een vereiste. Dit kunt u bereiken door het plaatsen van een radiator of een decorradiator. Ook kunt u denken aan vloerverwarming. Baderie voert het topmerk Magnum voor vloerverwarming. Vloerverwarming kan toegepast worden als hoofdverwarming of bijverwarming. Vloerverwarming heeft een aantal voordelen die vooral in de badkamer tot zijn recht komen. Zo neemt het geen ruimte in beslag, wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd en, zeker niet onbelangrijk, u heeft altijd warme voeten.

In de badkamer wordt gebruik gemaakt van elektrische vloerverwarming. De reden hiervoor is de zeer korte opwarmtijd en de geringe opbouwhoogte in de vloer.Vaak wordt de badkamer gebruikt op een moment dat het in de rest van het huis koud is. Juist doordat elektrische vloerverwarming onafhankelijk van de centrale verwarming functioneert, kunt u ervoor zorgen dat de badkamer altijd op het goede moment behaaglijk is. Daarnaast kunt u door middel van vloerverwarming de badkamer net iets warmer maken dan de rest van het huis. De Magnum klokthermostaat beschikt over meerdere keuzeprogramma's, zodat u de vloerverwarming precies op uw wensen kunt afstemmen.

De badkamer is allang niet meer alleen de plaats waar je dagelijks doucht. Het wordt steeds meer een plek om te ontspannen, een heuse relaxruimte. Op douchegebied zijn er de laatste tijd veel ontwikkelingen. Zo zijn de zogenaamde regendouches erg in op het moment. De kracht van de waterstraal hangt af van de waterdruk en de hoeveelheid gaatjes in de douchekop. Hoe kleiner en minder gaatjes, des te feller de waterstraal. De waterdruk wordt mede bepaald door de warmwater capaciteit van de CV ketel. Wilt u weten of u ketel geschikt is voor een regendouche, vraag dan advies aan uw badkameradviseur.

Het ontwerpprogramma werkt alleen met Internet Explorer 6.0 en hoger en Shockwave 10 en hoger. Mocht u deze programma's geïnstalleerd hebben en het werkt nog steeds niet, kijk dan eerst of de pop-up blocker nog aanstaat. Voor meer informatie over hoe dit uit te zetten, klik hier. Mocht u verder problemen ondervinden, stuurt u dan een mailtje naar info@baderie.nl met uw gegevens. De helpdesk zal dan contact met u opnemen om het probleem op te lossen.

De Nederlandse badkamer staat erom bekend niet al te groot te zijn. Maar we worden met z'n allen wel steeds langer. Er zijn fabrikanten die niet uitgaan van langere baden, maar van diepere baden. Lange mensen liggen dan, zelf in een bad van 170x70 cm, volledig onder water. Dus geen koude schouders en knieën meer en nooit meer opgevouwen in bad.

In gezinnen met verschillen in lengte wordt vaak gekozen voor een groter bad. De grootste persoon kan dan languit liggen, maar de kleinste zwemt omdat hij of zij zich niet meer kan afzetten tegen de overzijde van het bad. Ook hiermee wordt rekening gehouden door de baden te voorzien van een oplopende bodem. Door deze speciale bodem blijf je in je zit gedrukt en glijd je niet onderuit. Voor iedere lengte kan er dus comfortabel en ontspannen worden gebadderd. Met of zonder bubbels, alleen of met z'n tweeën. Baderie heeft een breed assortiment whirlpoolbaden, voor iedereen is dan ook een passende oplossing te vinden.

Betaling

Betaling webshop

Gratis thuisbezorging
Wanneer u kiest voor gratis thuis bezorgen, dan kunt u betalen via iDEAL, Creditcard, overboeking of achteraf betalen.

Afhalen in de showroom
Wanneer u kiest om uw producten af te halen in de showroom, dan kunt u ook afrekenen in de showroom. Let op: u kunt niet pinnen in de showroom.


Bezorging

Baderie werkt met bijna alle bekende A-merken. Daarnaast hebben we ons eigen merk Baderie. Voor zowel onze topmerken als voor ons eigen merk Baderie kunt u dezelfde kwaliteit en garantie verwachten.

Indien gewenst kan er thuis afgeleverd worden. In de meeste gevallen wordt hier wel een kleine vergoeding voor gevraagd. Dit gaat uiteraard in overleg met de lokale Baderie showroom.

Dat verschilt. De meeste artikelen zijn over het algemeen direct leverbaar binnen 1 of 2 dagen. Er zijn echter ook artikelen die levertijden hebben van 6-8 weken, zoals bijvoorbeeld badkamermeubelen en maatwerk douchewanden. De verkoopadviseur kan dit voor u nakijken.

Garantie

Alle Baderie vestigingen werken met vakkundige installateurs. Want stel dat u graag een bubbelbad of stoomcabine in uw nieuwe badkamer wilt, dan stelt u ook eisen aan de benodigde technische installatie. Met name zulk vakwerk laten de mensen graag doen door een vakman. Want een nieuwe badkamer is toch een uitgave voor jaren! Bovendien geeft uw lokale Baderie vijf jaar garantie op de verrichte installatiewerkzaamheden. U krijgt daardoor kwaliteit én zekerheid!

Installatie

Alle Baderie vestigingen werken met vakkundige installateurs. Over het algemeen zijn deze installateurs in dienst van de Baderie. In sommige gevallen wordt er ook met ingehuurde vakmensen gewerkt. Hoe dan ook, u kunt ervan uitgaan dat de installatie van uw badkamer op professionele wijze wordt gedaan.

Bij Baderie staat voorop dat u zelf bepaalt wie de badkamer bij u gaat aanleggen. Dat is een keuze die wij niet voor u kunnen maken. Maar wat ons betreft staan alle mogelijkheden open:

Samen doen
Als u een deel van de badkamer zelf wilt doen, dan kunt u bijvoorbeeld zelf het sloopwerk doen en ons de installatie laten verzorgen. Of u kunt de tegels zetten en wij plaatsen het sanitair.

Zelf doen
Mocht u zelf alle deskundigheid in huis hebben en als het ware gouden handjes hebben, dan kunnen wij ook alleen de materialen leveren. U heeft keuze uit een ruim assortiment topmerken

Laten doen
Wilt u liever alles laten doen, dan verzorgt Baderie ook graag de totale aanleg van uw nieuwe badkamer. Het voordeel is dat alles in één hand gehouden wordt en u één aanspreekpunt heeft. Waar u ook voor kiest, goed om te weten dat alle Baderie showrooms met vakundige installateurs werken, die u garanderen dat het geleverde werk vakwerk is. Naast de fabrieksgarantie op de producten geeft uw lokale Baderie u twee jaar garantie op de uitgevoerde installatiewerkzaamheden.

Alle Baderie vestigingen werken met VNI-erkende installateurs. Over het algemeen zijn deze installateurs in dienst van de Baderie. In sommige gevallen wordt er ook met ingehuurde vakmensen gewerkt. Hoe dan ook, u kunt ervan uitgaan dat uw badkamer door echte vakmensen wordt geïnstalleerd.

Het verbouwen van uw badkamer is een hele klus. Of u nu zelf verbouwt, dit samen met Baderie doet of de complete verbouwing aan ons over laat. Denk hierbij aan het leggen van leidingen, het zetten van tegels, de plaatsing van wanden en natuurlijk het sanitair. Dankzij dit overzicht weet u meteen waar u aan toe bent.

Klacht

Bij Baderie houden we onze klanten graag tevreden. Mocht u onverhoopt toch een slechte ervaring hebben onze service dan horen wij dat graag. Wij doen er alles aan om uw klachten te verhelpen.

Wij streven ernaar om uw klacht binnen 3 werkdagen te behandelen. Stuur een email waarin u de klacht duidelijk beschrijft naar info@baderie.nl.

Onderhoud badkamer

Vraag dit na bij uw Baderie. Sommige showrooms bieden een eindschoonmaak service aan. U dient uiteraard zelf de badkamer een reguliere schoonmaakbeurt te geven.

Een nieuwe badkamer is een lust voor het oog. Om uw mooie, glimmende badkamer zo te houden, is het belangrijk deze regelmatig schoon en droog te maken. Gaat u aan de slag met reinigingsproducten, gebruik dan de juiste producten; dit scheelt een hoop werk en ergernis.

Speciaal voor Baderie is een compleet assortiment schoonmaakproducten ontwikkeld onder het eigen merk Baderie. 

Showroom

Het is verstandig om een aantal zaken goed op een rijtje te hebben voor uw afspraak. Graag geven we u hiervoor enkele tips, zodat u zich goed kunt laten adviseren.

Baderie telt ruim 50 aangesloten ondernemingen door het hele land. Elke winkel biedt u een bijzondere collectie sanitair. Van alle topmerken en van ons eigen merk Signatuur. En om u direct een idee te geven van de vele mogelijkheden, zijn in elke winkel veel complete badkamers opgesteld in diverse stijlen. Voor de dichtstbijzijnde vestiging kijk bij onze showrooms.

Wilt u gewoon even rondkijken dan kunt u elk moment langs komen. Wanneer u uitgebreider advies wilt, is het wel aan te raden vooraf een afspraak te maken, zodat de Baderie adviseur voldoende tijd voor u kan inplannen. De zaterdagen zijn vaak drukke dagen en dan is het zeker aan te raden vooraf een afspraak te maken bij een Baderie showroom bij u in de buurt.

Webshop

De levertijd staat vermeld op de product pagina, dit is wisselend per sanitair product. Wanneer deze niet vermeld staat dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Gratis thuisbezorging
Wanneer u kiest voor gratis thuis bezorgen, dan kunt u betalen via iDEAL, Creditcard, overboeking of achteraf betalen.

Afhalen in de showroom
Wanneer u kiest om uw producten af te halen in de showroom, dan kunt u ook afrekenen in de showroom. Let op: u kunt niet pinnen in de showroom.

Bij Baderie kunt u ervoor kiezen om uw bestelling gratis af te halen bij uw dichtstbijzijnde Baderie showroom of gratis te laten bezorgen bij u thuis.