Badkamertrend Shakers Craft

Eenvoud en luxe in een ambachtelijke jas

Ze stonden bekend om hun zeer sobere leefstijl: de zogeheten Shakers die eind 18e eeuw van Europa naar de VS emigreerden. Denk jij dat soberheid geen inspiratie voor de badkamer kan opleveren? Juist wel!


image

Ambacht en kwaliteit

De Shakers stonden namelijk óók bekend om hun ambachtswerk. De meubels die ze maakten waren minimalistisch en zonder franje, maar zeer functioneel en buitengewoon goed gemaakt. Kwaliteit en luxe in een eenvoudige jas. Vertaal je dat naar je nieuwe, luxe badkamer, dan ontstaat er iets heel bijzonders!

Natuurlijke materialen

Een belangrijke feature van de badkamertrend Shakers Craft is de inzet van strakke vormen. Verder zijn het materiaalgebruik en daarmee ook direct het kleurgebruik opvallend. Samen levert het een sobere badkamer op, met een unieke, ambachtelijke uitstraling. Baksteen is een veel voorkomend materiaal. Het heeft, mits op de juiste manier gebruikt, een heel mooie artisanale look.

image
image
image
image

Ontdek welke stijlpersoonlijkheid jij bent en doe de StijlAnalyse

Doe StijlAnalyse

Baksteen badkamer met hout

Een baksteen badkamer klinkt misschien vreemd, maar wist je dat je bakstenen in patronen kunt aanbrengen? Je kunt er reliëf en ritme mee maken en accenten mee metselen: over ambacht gesproken! Vind je rode bakstenen wat heftig, dan kun je ook gaan voor een lichtere steensoort of zandsteen tegels. Of je gaat voor één wand helemaal met baksteen en laat dat een eye catcher zijn. Ook luxe houtsoorten, bewerkt en onbewerkt, en terra cotta doen graag mee in een Shakers Craft badkamer. Zolang het maar pure, eenvoudige en solide materialen zijn.

image
image

Puur en toch bijzonder kleurgebruik

Het kleurgebruik dat onlosmakelijk met baksteen en hout is verbonden is natuurlijk net zo puur als het materiaal zelf. Een beetje aards. Denk aan terra cotta, zacht steenrood, beige, zandsteentinten en verschillende bruinen geïnspireerd op diverse houtsoorten. Als je dit doortrekt in je accessoires, dan maak je het helemaal in stijl af. Met houten badkameraccessoires of stenen badkameraccessoires bijvoorbeeld, of zelfs met een stijlvol groepje stenen op zichzelf. En denk ook aan handgemaakte producten, droogbloemen en riet, bijvoorbeeld in mooie manden.

image
image

Contrast en synergie

Met al die vriendelijke natuurtinten kun je alle kanten op. Heel mooi is het om het soms ruwe materiaal te combineren met bijvoorbeeld heel strak wit sanitair. Je krijgt dan aan de ene kant een contrast (ruw versus glad) en aan de andere kant een synergie tussen het frisse wit en de aardetinten. Met een houten badkamermeubel trek je alles naar elkaar toe. Wil je meer contrast, dan kun je gaan voor stoer zwart in bijvoorbeeld de meubels en kranen. Heel geraffineerd maak je het met mat goud of geborsteld koper.

image
image
image
image

Ben je er nog niet uit of deze trend bij je past? Onze badkamermeesters inspireren je graag! Vraag een adviesgesprek aan.

Maak een afspraak