Badkamertrend Japandi

Licht, minimalistisch en rustgevend

Ben jij ook zo weg van Scandinavische vormgeving en kleurgebruik? Die rust, die eenvoud, dat design… ideaal voor een ruimte waarin je wil ontspannen: de badkamer dus. Ook in Japan vind je zeer stijlvolle, haast minimalistisch vormgegeven ruimtes. Met net zoveel eenvoud en klasse, maar dan nét even anders. Als je die twee stijlen combineert, dan krijg je eenvoudige schoonheid in het kwadraat. Trefwoorden: lichtheid, soberheid en een warm gevoel.

Japandi badkamer

Japans en Scandinavisch design in één

Japandi is een combinatie van een enerzijds op Japans en anderzijds op Scandinavisch design geïnspireerde stijl. De naam geeft dat eigenlijk al aan. Als antwoord op de koele, donkere en vaak grijze trends van de afgelopen jaren, is het bij deze badkamertrend een en al licht en vriendelijkheid. Wil je je minimalistische badkamer een wellness look geven, dan zit je met Japandi zeker goed.

 

Bryce Mono
Vasco
Verona
Detremmerie

Ontdek welke stijlpersoonlijkheid jij bent en doe de StijlAnalyse.

Doe StijlAnalyse

Lichte kleuren en natuurlijk materiaal

We zien veel lichte en neutrale kleuren, veel warme witten, maar ook warme betontinten (het bestaat!) naast hout, houtstructuren, houtkleuren en licht natuursteen. Ideaal voor wie een witte badkamer, een lichte badkamer, een beige badkamer of een natuurlijke badkamer wil. Zelfs greige is weer terug van weggeweest. Al het beste uit de natuur is in deze trend vertegenwoordigd, zowel qua kleur als qua materiaal.

 

Baeten
Hotbath
Hotbath

Hout en geometrie

Hout kan op meerdere manieren terugkomen. In een hoogwaardige afwerking van je badkamermeubel bijvoorbeeld. Of heel mooi grafisch door houten latjes tegen de wand te verwerken om zo meer diepte te creëren. Houten latjes kunnen ook prachtig worden verwerkt in diverse patronen of geraamtes, een knipoog naar het Japanse kamerscherm of naar de Scandinavische badkamer met sauna. Maar zeker ook iets wat een rustig, subtiel ritme aan je badkamer geeft.

 

Dneo
Dneo
Duravit
Dneo

Ben je er nog niet uit of deze trend bij je past? Onze badkamermeesters inspireren je graag! Vraag een adviesgesprek aan.

Maak een afspraak

Subtiele vormen en vloeiende lijnen

De vormen van de Japandi badkamertrend zijn al net zo subtiel. Rustige vormen, vloeiende lijnen, dun materiaal: het is allemaal even elegant. Op het gebied van accessoires kun je dan weer gaan voor geometrische vormen om voor meer contrast te zorgen. Ook lampen hebben vaak iets van een structuur, een reliëf, ribbel of streep.

 

Made NL Primabad
Made NL

Accenten in donker of juist mint

En als we het hebben over accenten leggen: in zo’n serene badkamer komen strategisch geplaatste zwarte of ‘gun metal black’ accenten optimaal tot hun recht. Voor wie toch wat meer kleur wil, hebben we mint als accentkleur gespot. Het past bij het natuurlijke gevoel en is tegelijkertijd in harmonie met alle lichte, warme tinten. Combineer je dit met een luchtzuiverende, groene plant, dan is jouw eigen wellnessruimte helemaal af!

 

Radiatoren Instamat
Wastafel
Hotbath