Badkamertrend Japandi

Licht, minimalistisch en rustgevend

Ben jij ook zo weg van Scandinavische vormgeving en kleurgebruik? Die rust, die eenvoud, dat design… ideaal voor een ruimte waarin je wil ontspannen: de badkamer dus. Ook in Japan vind je zeer stijlvolle, haast minimalistisch vormgegeven ruimtes. Met net zoveel eenvoud en klasse, maar dan nét even anders. Als je die twee stijlen combineert, dan krijg je eenvoudige schoonheid in het kwadraat. Trefwoorden: lichtheid, soberheid en een warm gevoel.

Roca Ona

Japans en Scandinavisch design in één

Japandi is een combinatie van een enerzijds op Japans en anderzijds op Scandinavisch design geïnspireerde stijl. De naam geeft dat eigenlijk al aan. Als antwoord op de koele, donkere en vaak grijze trends van de afgelopen jaren, is het bij deze badkamertrend een en al licht en vriendelijkheid. Wil je je minimalistische badkamer een wellness look geven, dan zit je met Japandi zeker goed.

Het ontwerp van Roca Ona is een perfecte combinatie van minimalisme en klassieke vormen. Ona is gemaakt met het oog op de toekomst en belichaamt eenvoud, waarbij toch rekening is gehouden met belangrijke details. Roca Ona is exclusief verkrijgbaar bij Baderie.

Roca Ona wastafel
Roca Ona toilet
Roca Ona wastafel
Roca Ona toilet

Past Roca Ona helemaal bij jouw stijl? Neem contact op met één van onze badkamermeesters en laat je adviseren.

Maak een afspraak

Lichte kleuren en natuurlijk materiaal

We zien veel lichte en neutrale kleuren, veel warme witten, maar ook warme betontinten (het bestaat!) naast hout, houtstructuren, houtkleuren en licht natuursteen. Ideaal voor wie een witte badkamer, een lichte badkamer, een beige badkamer of een natuurlijke badkamer wil. Zelfs greige is weer terug van weggeweest. Al het beste uit de natuur is in deze trend vertegenwoordigd, zowel qua kleur als qua materiaal.

Als je gebruik wil maken van mooie kleuren en materialen is de iCon serie van Geberit een echte aanrader. Deze serie is nu namelijk in het mat wit verkrijgbaar. De matwitte afwerking heeft een chique uitstraling en zorgt voor een rustige aanblik.

Geberit Icon
Geberit Icon mat wit
Geberit Icon wastafel

Hout en geometrie

Hout kan op meerdere manieren terugkomen. In een hoogwaardige afwerking van je badkamermeubel bijvoorbeeld. Of heel mooi grafisch door houten latjes tegen de wand te verwerken om zo meer diepte te creëren. Houten latjes kunnen ook prachtig worden verwerkt in diverse patronen of geraamtes, een knipoog naar het Japanse kamerscherm of naar de Scandinavische badkamer met sauna. Maar zeker ook iets wat een rustig, subtiel ritme aan je badkamer geeft.

Scandinavisch purisme wordt gecombineerd met emotionele elegantie en functionaliteit in de Duravit D-Neo serie. Meubels in een geraffineerde natuurlijke eiken-look nodigen uit om creatief aan de slag te gaan met accessoires gemaakt van natuurlijke materialen.

Dneo
Dneo
Duravit
Dneo

Ben je er nog niet uit of deze trend bij je past? Bekijk hier meer badkamertrends.

Meer badkamertrends

Subtiele vormen en vloeiende lijnen

De vormen van de Japandi badkamertrend zijn al net zo subtiel. Rustige vormen, vloeiende lijnen, dun materiaal: het is allemaal even elegant. Op het gebied van accessoires kun je dan weer gaan voor geometrische vormen om voor meer contrast te zorgen. Ook lampen hebben vaak iets van een structuur, een reliëf, ribbel of streep.

De kranenserie AXOR One wordt gekenmerkt door de essentie van eenvoud. Deze elementaire badkamercollectie is een combinatie van elegant lijnenspel met de laatste hoogwaardige technieken.

 

Axor One 2
Axor One 3
Axor One 4