Peter Voss: “Elke dag ben ik de eerste op de zaak”

Peter Voss is trotse eigenaar van Baderie Voss Nijnsel. Het is niet zomaar een showroom; Voss Nijnsel heeft van alle Baderisten de grootste Baderie showroom. Met maar liefst een 2250m2 aan badkamer inspiratie heeft de consument niets te klagen. Tijd voor een uitgebreid interview met Peter Voss.

Door Jasper Boot

Het stokje overnemen

Sinds 1997 is Peter Voss eigenaar van Baderie Voss Nijnsel. Sindsdien staat er ook algemeen directeur op zijn Curriculum Vitae. De Brabander runt al jaren Baderie Voss, nadat zijn vader het stokje aan hem overdroeg. Samen met vijfentwintig medewerkers proberen de consument zo goed mogelijk te adviseren en te ontzorgen. 

Baderie Voss Nijnsel heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een begrip in de regio. “Mensen roemen ons om onze hoogwaardige service, exclusieve merken, klantgerichte en persoonlijke advisering. Al sinds 1961 zijn wij een toonaangevend bedrijf in de sanitairmarkt”, begint de ondernemer te vertellen.

“Drieëntwintig jaar geleden nam ik de zaak van mijn vader over. De liefde voor het vak werd er thuis eigenlijk met de paplepel ingegoten. Ieder vakantie-uurtje die ik beschikbaar had, ging ik aan het werk bij mijn vader.” In tegenstelling tot de coronacrisis, hakte de financiële crisis er wel stevig in voor het bedrijf uit Sint-Oedenrode. “In die tijd moesten wij flink reorganiseren, want we gingen terug van 40 naar 25 medewerkers. Het opmerkelijke is dat wij nu juist wel goede omzetten hebben. Al is het nog maar de vraag wat de effecten op lange termijn worden van de coronacrisis.”

Het bedrijf bestaat inmiddels al 58 jaar. Op de vraag of de 57-jarige ondernemer het bedrijf anders leidt dan zijn vader, geeft hij het antwoord: “Op sommige gebieden wel. Ik ben meer een luisterend oor dan mijn vader. Van nature kijk ik wat meer de kat uit de boom dan hij.”

 

Baderie Voss Nijnsel

Ondernemen is topsport

Het is een bekend gezegde: ondernemen is topsport. “Mensen vergissen zich wel eens hoeveel uur een ondernemer werkt. Elke dag ben ik de eerste op de zaak, namelijk rond kwart voor 7. Vroeger maakte in de avonduren ook nog de planning voor de volgende dag, maar daar begin ik tegenwoordig ‘s ochtends mee. Best cru gezegd; maar ik werk al ruim 40 jaar. Je kan eigenlijk zeggen dat ik al 80 jaar werk, als je het baseert op het aantal gewerkte uren.”

Personeel staat voor de hardwerkende Brabander hoog in het vaandel. “Niet voor niets blijven mensen hier jaren hangen. Ik heb werknemers die hier 45 jaar werken. Dat geeft wel aan dat wij goed voor ons personeel zorgen.”

Zijn zonen, Ricardo en Jerry, werken tegenwoordig ook voor Baderie Voss Nijnsel. “Ik weet nog niet of zij de zaak gaan overnemen”, vraagt Peter zich hardop af. “Ondernemen is ook heel hard werken en je houdt minder tijd over voor andere leuke dingen in het leven.”

45 badkameropstellingen

“In onze showroom staan 45 badkameropstellingen gepresenteerd. De consument heeft een ruime keuze aan complete badkamers. Dit wordt gewaardeerd door klanten, aangezien de showroom een winkeloppervlakte heeft van maar liefst 2250m2. In de loop van de jaren hebben wij een vaste klantenkring opgebouwd. Naast complete badkamers bieden wij ook nog service -en onderhoudsabonnementen voor cv-ketels aan. Vorig jaar heb ik in de regio nog twee bedrijven overgenomen die gespecialiseerd zijn in deze tak.”

“Wij maken duidelijke afspraken met de klant. De dag voor onze komst bellen wij standaard tussen 17:00 en 18:00 uur  omde consument te informeren wie er komt en hoe laat wij arriveren. Klanten waarderen dit heel erg, omdat dit bij andere bedrijven niet altijd gebruikelijk is. Een dag van tevoren schept een hoop duidelijkheid bij de klant.”

Sportieve ondernemer

Naast zijn zesdaagse werkweek onderneemt Peter graag andere activiteiten. “Ik heb tot mijn 36ste gevoetbald bij de lokale voetbalclub (VV Nijnsel, red.). Bij diezelfde club geef ik ook training aan de jeugd en sta ik af en toe achter de bar.” Al twintig jaar is hij lid van de business club van PSV Eindhoven. “Recentelijk hebben wij bij een voetballer van PSV nog een badkamer geïnstalleerd. Die jongens (de installateurs, red.) vonden dat prachtig, want het is toch een bekende voetballer.”

Sinds een paar jaar heeft hij er nog een activiteit bijgevonden, namelijk golfen. “Drie keer in de week golf ik en als het uitkomt doe ik op zondag een wedstrijd. Oja, en ik tennis en mountainbike ook nog!”, lacht de sportieve Brabander.

 

Kom eens langs

Onze showroom is er om je te inspireren en te helpen om keuzes te maken. Daarna verloopt alles net zo comfortabel en persoonlijk. Duidelijke afspraken, installatie door onze eigen ervaren vakmensen en service tot ver na de oplevering. Wij zijn ervan overtuigd dat ‘het geluk in elk detail zit’, dus zorgen we ervoor dat elk detail klopt.

Maak een afspraak