Over Baderie

Historie

Veel Baderie showrooms zijn van origine familiebedrijven, met hun oorsprong in de installatietechniek. Sinds de oprichting van Baderie eind jaren ‘70 hebben we tienduizenden badkamers ontworpen en gerealiseerd. Alle kennis en ervaring die we daarbij de afgelopen 38 jaar hebben opgedaan, komen samen in úw nieuwe badkamer. Altijd voorzien van de helderheidsgaranties van Baderie.

De rijke historie van Baderie

Baderie vindt haar oorsprong in 1979, wanneer een vijftal installatiebedrijven in de regio Utrecht een samenwerkingsverband begint. Inmiddels is Baderie met 49 showrooms één van de succesvolste formules in badkamers, sanitair en wellness van Nederland. De wortels in installatietechniek zijn nog altijd duidelijk merkbaar. Elke Baderie showroom heeft eigen vakmensen in huis, die alles van A tot Z realiseren.

Advertentie

Vakmanschap en innovatie

De geschiedenis van Baderie is eigenlijk de geschiedenis van alle afzonderlijke showrooms die samen Baderie vormen. Zoals Baderie Smit in Utrecht. Mevrouw Smit stond 38 jaar geleden mede aan het begin van Baderie. Mevrouw Smit: “Samen met mijn man heb ik in 1970 Smit Installatietechniek overgenomen van zijn vader. Het bedrijf stamt al uit 1946. Inmiddels heeft mijn zoon het roer overgenomen; sinds 2000 runt hij onze zaak. Zo gaat kennis over van generatie op generatie en komt ambachtelijk vakmanschap samen met de nieuwste badkamertrends.”

Veel meer keuze, focus op sfeer

De afgelopen jaren is er heel wat veranderd in de manier waarop we in Nederland tegen badkamers aankijken. 38 jaar geleden lag de focus heel sterk op het sanitair, daar ging alle aandacht naar uit. Er was hooguit keuze uit vier soorten tegels, dus dergelijke sfeerbepalende elementen werden er in vijf minuten bijgezocht. Tegenwoordig is het precies andersom: onze klanten hebben een bepaalde sfeer voor ogen, ze zoeken een bepaald badkamergevoel. Het is aan Baderie om die emotie te vertalen naar een comfortabele badkamer die er fantastisch uitziet en heel praktisch is in gebruik. De producten die we samen uitzoeken moeten daar eenvoudigweg aan bijdragen.

Baderie Historie Plattegrond Baden in tevredenheid

Alles in eigen huis

De grote kracht van Baderie is dat we de volledige badkamer kunnen realiseren en zowel de uitstraling als de functionaliteit centraal stellen. Daar zijn wel zes of zeven disciplines voor nodig en wij hebben ze allemaal in eigen huis. We doen niet alleen het installatiewerk, ook het metselwerk, muren verplaatsen, elektra, het stucwerk, etc. Als klant hoeft u niet te schakelen met allemaal verschillende bedrijfjes, één contactpersoon bij Baderie regelt alles. Daarin is Baderie echt vrij uniek. De manier waarop wij een badkamer tot stand brengen, is gewoon comfortabel.