Wat kost een badkamer?

Een eerlijke kijk op badkamerbudget en zicht op kwaliteit
Baderie - Wabi Sabi

Je bent je aan het oriënteren op een nieuwe badkamer, maar je hebt geen idee wat de kosten gaan zijn.

In deze blog geven we je een indicatie van de kosten voor een complete badkamer inclusief de volledige installatie. Dankzij het eigen ontwerp- en installatieteam van jouw Baderie-vestiging ontzorgen we de badkamertransformatie van ontwerp tot oplevering.

Ongeacht de situatie en beschikbare ruimte is er altijd een badkameroplossing die bij jouw ruimte past. Bij Baderie zijn we als badkamerspecialist creatief en praktisch tegelijk. We houden in de gaten wat haalbaar is en realiseren binnen jouw budget de slimste en mooiste badkamer!

Drie budgetten, drie verschillende badkamers

Om je een idee van de kosten te geven, hebben we een drietal badkamers beschreven: de basisbadkamer Basix Line, de Essential Line met échte must haves en de luxe Studio Line. De kosten voor de badkamer worden bepaald op basis van een tweetal punten: 

  • De materialen zoals sanitair, kranen en tegels
    Een badkamer kopen kan een grote investering zijn, waar je natuurlijk ook lang van wil kunnen genieten. Daarom werken we bij Baderie alleen met A-merken en ons eigen ‘Baderie’ huismerk.
  • De installatiekosten
    De installatiekosten worden beïnvloed door de situatie in de badkamer. Wil je bijvoorbeeld jouw nieuwe douche op de plek houden waar deze nu al staat, dan is dat goedkoper, aangezien er geen leidingen verlegd hoeven te worden.

Hoogste installatie kwaliteit

Gemiddeld neemt de sloop en installatie van een nieuwe badkamer 15 werkdagen in beslag. We rekenen drie dagen voor het strippen van de oude badkamer, daarna wordt al het voorbereidende werk (leidingen leggen, stuccen, egaliseren, enz) gedaan en wordt de nieuwe badkamer opgebouwd. Natuurlijk neemt de Baderie-installateur de benodigde droogtijden in acht, om zo de hoogste installatiekwaliteit te garanderen. De Badkamermeester, jouw persoonlijke Baderie-adviseur, heeft voorafgaand met je besproken binnen welke termijn de nieuwe badkamer wordt gerealiseerd.

1. Basix Line: onze functionele badkamer

De Basix Line is onze comfort badkamer voorzien van alle moderne functionaliteiten. Voor de afwerking van deze mooie badkamer maken onze Baderie-installateurs gebruik van chroomkleurige opbouwkranen, basissanitair en ongerectificeerde tegels in een standaard legpatroon. We zorgen ervoor dat je een moderne badkamer krijgt, maar dan binnen jouw badkamerbudget. Nadat je in de vestiging samen met onze Badkamermeester jouw nieuwe badkamer hebt ontworpen, gaat onze installateur met de montage aan de slag. In elke Baderie-vestiging hebben we deze Basix Line uitgewerkt. Deze badkamer meet 2,1 x 2,6 meter en kost inclusief installatie € 11.995,-. 

Tip: maak het plaatje compleet en stijl de badkamer met leuke accessoires. 

Basix Line
Basix Line
Basix Line 2
Basix Line
Basix Line 3
Basix Line
Studio Line

Meer weten wat dit betekent voor jouw situatie of ruimte?

Krijg vrijblijvend advies

2. Essential Line: de badkamer met uitstraling

Wil je een net iets luxere badkamer met meer uitstraling, kies dan voor onze Essential Line badkamer. Deze badkamer heeft iets extra’s. Dat voel je! De badkamer beschikt over alle essentiële onderdelen voor een comfortabele badkamerbeleving. Het ontwerp is functioneel, het design eigentijds. Maar de producten zijn échte musthaves: de essentials van ons huismerk ‘Baderie’. Ook in deze uitvoering monteert de installateur opbouwkranen, maar kun je -in plaats van de standaard chromen- voor een stijlvolle kleur kiezen. Bovendien krijg je in deze badkamer met een moderne uitstraling de keuze voor breder sanitair, inclusief een luxer badmeubel en kun je kiezen uit verschillende soorten tegels. De uitvoering van deze badkamer in moderne stijl meet 2,1 x 2,7 meter en kost in onze Baderie-vestiging € 16.995.

Tip: creëer meer opbergruimte in de douche door een nis in te bouwen.

 

Essential Line 1
Essential Line
Essential Line 2
Essential Line
Essential Line 3
Essential Line

3. Studio Line: baden in luxe

In onze Studio Line-badkamer wordt er naar meer dan alleen functionaliteit gekeken. Bij deze badkamer draait het om perfectie en maatwerk. Samen met de Badkamermeester ontwerp je jouw droombadkamer, met een doordachte indeling en uitgevoerd met luxe producten. Wanneer deze luxe badkamer klaar is, heb je  niets meer te wensen: elk detail klopt! De complete badkamer is zoals je het voor ogen had. Studio Line-badkamer is een verlengstuk van het interieur en aan te passen op elke woonstijl. In deze badkamer worden inbouwkranen gemonteerd, is er sanitair op maat en kunnen luxe tegels in elk tegelpatroon worden gelegd. De badkamer zoals deze in onze Baderie-vestiging is opgebouwd meet 2,4 x 2,7 meter en kost € 21.995. 

Tip: een goed uitgedacht lichtplan zorgt voor een extra sfeervolle badkamer.

Studio Line 1
Studio Line
Studio Line 2
Studio Line
Studio Line 3
Studio Line

Aanpassingen mogelijk

Met deze badkamervoorbeelden geven we je een idee van de kosten voor een badkamer. Afhankelijk van jouw woonstijl, ontwerpt onze Badkamermeester de badkamer die bij jou past. Jouw wensen zijn daarbij het uitgangspunt. Wil je andere kranen, sanitair of tegels, dan is dat vanzelfsprekend geen probleem. Onze installateurs hebben ook ervaring met luxeproducten, zoals een douchewc of een whirlpool. Maak snel een afspraak met een Baderie-vestiging bij jou in de buurt om te kijken wat er in jouw badkamer-droom mogelijk is.

 

Wil je dagelijks badkamer inspiratie? Volg ons op Instagram en/of Pinterest. 

Kun je wel advies gebruiken van één van onze Badkamermeesters?

Maak een afspraak
Badkamermeester Ron

Gerelateerde artikelen