Een kleine badkamer indelen

Kleine badkamer indelen

Bij het indelen van een kleine badkamer is een goed ontwerp een belangrijk startpunt. Waar komt de wastafel met badmeubel? De douche? Heb je misschien nog ruimte voor een extra kolomkast? Wanneer je samen met jouw Badkamermeester een uitgekiend ontwerp en bouwplan voor jouw nieuwe badkamer maakt, weet je precies waar je aan toe bent. Wij helpen je om in de ruimte die je beschikbaar hebt een complete badkamer te realiseren die helemaal naar je zin is!

 

Wastafel met badmeubel

Meestal start je het ontwerp van jouw nieuwe badkamer met het bepalen van de plaats van je wastafel en badmeubel. Deze combinatie is, samen met keuze voor de tegels, beeldbepalend voor de uitstraling van de badkamer. Kies je voor een meubelwastafel, een opzetkom, of toch voor een inbouwwastafel? En voor welk type wastafelkraan ga je? En welke kleur? Boven de wastafel wil je natuurlijk ook een spiegel. Kies je voor een praktische spiegelkast, dan win je meteen opbergruimte! Natuurlijk kies je bij een kleine badkamer voor een wastafelmeubel met lade voor opbergruimte. Zo creëer je voldoende ruimte voor al jouw badkamerbenodigdheden!

Tip: de meeste spiegelkasten zijn voorzien van een stopcontact voor jouw föhn, stijltang of scheerapparaat.

Duravit
Wastafel
Wastafel 2

Inloopdouche

Wanneer je een kleine badkamer hebt, dan is het installeren van een inloopdouche een visueel ruimtewinnende oplossing. Door een grote glazen wand lijkt de ruimte optisch groter, maar is er toch een duidelijke scheiding tussen het natte en droge deel van de badkamer. Wil je een douchedeur? Kies dan voor een schuifdeur of een vouwdeur. Een andere optie is vouwpendeldeuren, die je volledig weg kunt klappen, daarmee maak je de ruimte optisch groter als je de douche niet gebruikt.

Tip: douchewanden zijn verkrijgbaar met en zonder profiel. Match het profiel met de kranen in de badkamer: kies je voor matzwarte kranen, kies dan ook voor een mooi bijpassend zwart douchewandprofiel!

 

Inloopdouche

Wil je meer weten over inloopdouches?

Ontdek meer over inloopdouches

Wel of geen toilet?

Samen met jouw Badkamermeester bepaal je de indeling van de nieuwe badkamer. In de meeste gevallen is het mogelijk om een toilet in een kleine badkamer in te bouwen. Als er de ruimte is, dan ga je voor een normaal toilet. Als je niet genoeg ruimte hebt in je badkamer, kun je kiezen voor een compact toilet.

Toilet 2
Baderie - toiletruimte met marmer
Baderie - Grohe toilet

Badkamerverwarming

Een verwarmde badkamer is een ‘must’. Niets zo vervelend als in een koude badkamer te starten en vanuit de warme omgeving van de douche weer een koude ruimte in te stappen. In een kleine badkamer is ruimte kostbaar, vloerverwarming biedt dan uitkomst. Dit is een eenvoudige manier om zonder ruimteverlies de badkamer lekker op temperatuur te brengen! 

Baderie - Magnum vloerverwarming

Wil je meer weten over badkamerverwarmingen?

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Badkamer laten ontwerpen

Samen met jouw Badkamermeester ga je aan de slag om de ideale opstelling voor jouw kleine badkamer te maken. Met hun technische kennis en jarenlange ervaring kunnen ze de losse elementen samenbrengen om jouw droombadkamer te realiseren. Zo creëren we een vakkundig ontwerp met een creatieve invulling. Daarna volgt een 3D-ontwerp. Met deze virtuele beleving ervaar je je nieuwe badkamer voordat deze is geïnstalleerd. Vertrouwend op 40 jaar vakmanschap gaat jouw Badkamermeester iedere uitdaging aan!

 

Familie Zegers met VR
Werkwijze 1
VR bril
Ron - Badkamermeester Baderie Woerden

Ieder badkamer idee is ooit begonnen met een goed ontwerp. Mogen wij jouw ontwerp maken?

Persoonlijk ontwerp

Maatwerk

Met ons eigen Baderie-merk kunnen we sanitair en badkamermeubels op maat maken. Lastige hoekjes of maten zijn dan toch mooi in te vullen. We leveren precies dat maatwerk waar jouw nieuwe badkamer om vraagt.

Wil je dagelijks badkamerinspiratie? Volg ons op Instagram en/of Pinterest. 

 

Vind een Baderie-vestiging bij jou in de buurt

Vind showroom

Gerelateerde artikelen