De voordelen van een schuifdeur in de douche

SEALSKIN

Wat zijn de voordelen van een schuifdeur in de badkamer? Vooral dat er geen ruimteverlies is! Met een schuifdeur in de doucheruimte maak je namelijk optimaal gebruik van de ruimte en houd je meer plek over voor de inrichting van de rest van je badkamer. 

Alle voordelen van een schuifdeur in de douche:

  • Een deur of pendeldeur zwaait open en met meerdere gezinsleden kan dit soms lastig zijn

  • Bij een draaideur loopt het douchewater van de deur op je badkamervloer

  • Het voordeel van een schuifdeur ten opzichte van een inloopdouche is dat een schuifdeur de ruimte afsluit en het zo warmer is onder de douche.

Schuifdeur uit de SOHO®-serie

De schuifdeur uit de SOHO®-serie is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een industriële stijllook-and-feel voor zijn of haar douchecabine met maar een beperkte ruimte in de badkamer. Bij de Sealskin SOHO® schuifdeur verlies je geen ruimte, omdat je geen rekening hoeft te houden met de draaicirkel van de deur. De cabine heeft een hoogte van 210 cm en is op allerlei manieren te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in een nis of als hoekopstelling gecombineerd met een zijwand.

Soho

Zijwanden

De zijwand uit de SOHO®-lijn kun je combineren met andere deuren van Sealskin. Zo kun je zelf bepalen hoe jouw douche eruit zal zien.

Schuifdeur

Wil je meer inspiratie opdoen voor in jouw badkamer?

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Functioneel design

De scharnieren van de SOHO® deuren zijn geïntegreerd in de metalen profielen. Als de deur dicht is, zie je geen scharnieren. Het zorgt voor een strak en minimalistisch uiterlijk. Voor de rauwe, industriële look vind je details als bouten aan de buitenkant van de douchewand met zichtbare verbindingen zoals lasnaden. Door deze elementen aan de buitenzijde van de wand te plaatsen, voorkom je overmatig poetswerk.

De SOHO®-lijn valt op door zijn aandacht voor details. Vooral de verborgen scharnieren zijn handig. Wanneer de deur dicht is, zijn ze niet meer zichtbaar. De elementen zorgen voor een lange levensduur. De drie assen zorgen ervoor dat de deur afhankelijk van de omgeving  helemaal open te draaien is wat de toegang tot de cabine maximaliseert.

Onderhoud

De douchewanden en schuifdeuren zijn eenvoudig schoon te houden. De matzwarte kaders zijn alleen aan de buitenzijde aangebracht. Door het 8 millimeter dikke veiligheidsglas blijft daardoor aan de binnenzijde vlak en is daardoor gemakkelijk schoon te maken en te drogen. Het glas heeft bovendien ‘Sealglas’ antikalk coating, waardoor het glas langer fris en helder blijft. De schuifdeuren zijn voorzien van een handig ‘easy-cleansysteem’. Hierdoor is het mogelijk om de schuifdeur aan de onderzijde los te koppelen, waardoor alle onderdelen gemakkelijk te bereiken zijn tijdens het schoonmaken. Hoe fijn is dat?

Wil je dagelijks badkamer inspiratie? Volg ons op Instagram en/of Pinterest. 

Droombadkamer

Wanneer je hulp nodig hebt bij het vormgeven van jouw nieuwe -of vernieuwde- droombadkamer, dan kan de adviseur in jouw Baderie-vestiging je helpen met het juiste advies voor een passend ontwerp en een vakkundige installatie.

Maak een afspraak

Gerelateerde artikelen