Een nieuwe badkamer zonder tegels, het kan!

HSK douchecabine

Voor jouw nieuwe, luxe badkamer heb je waarschijnlijk al een globaal beeld van de uiteindelijke uitstraling. Maar waar begin je? Bij badkamerontwerp geldt, net als bij bijna alles: een goed begin is het halve werk. Dus zorg eerst voor een goede basis en ga van daaruit verder denken. Wat die basis dan is? Wand- en vloerbekleding! En daarin heb je veel meer keuze dan alleen tegels. Lees hier ideeën voor een complete badkamer zonder tegels! Trendy, prachtig én praktisch.

Wandafwerking zonder voegen: strak en hygiënisch

Toegegeven, er zijn natuurlijk prachtige badkamertegels en zowel voor wandtegels als vloertegels is de keuze hierin bijna oneindig. Maar wil jij echt iets bijzonders, met een uitgesproken, moderne uitstraling? Ga dan voor een strakke wand. Op het gebied van strakke wandafwerking is buitengewoon veel keuze. Van plafondhoge panelen tot speciale stucsoorten, het is er allemaal. Het grote voordeel ervan is het ontbreken van voegen. En badkamerwanden zonder voegen hebben niet alleen een uitermate strakke look. Het betekent ook meer hygiëne en scheelt erg veel in het badkamer schoonmaken. Een strakke wand is bovendien ideaal voor de kleine badkamer, omdat het ontbreken van voegen een ruimtelijk effect geeft. 

Strakke wand afwerking badkamer

Wandpanelen: krasvast en onderhoudsarm

Een ruime keuze dus, als je een badkamer wil renoveren zonder tegels. Op het gebied van wandpanelen is Baderie erg enthousiast over het Duitse merk HSK. Dit merk heeft erg mooie wandpanelen van krasvast aluminium, met onder meer een afwerking in marmerlook of betonlook. Dat betekent de ambiance van luxueus marmer of het stoere, industriële karakter van beton. Ook mooi: schuine stroken met steenlook. Nóg mooier: in de lijn RenoDeco van HSK heb je de mogelijkheid een wand te laten maken van je eigen foto! Persoonlijker wordt het niet. En dat alles van onderhoudsarm materiaal: het beste van twee werelden! De platen zijn te verkrijgen met een licht structuuroppervlak, in een zijdemat lak of in een prachtige hoogglanslak. Wat je ook kiest: het resultaat mag er zijn.

HSK douchecabine
HSK
Renodeco
HSK wandafwerking strak

Wil je meer weten over het renoveren van een badkamer zonder tegels?

Magazine aanvragen

Decors en prints voor wandafwerking badkamer

Ook Multipanel is een favoriet merk van Baderie. Hun wand- en vloerpanelen zijn gemaakt van watervast multiplex en voorzien van een hoogwaardige, gladde laminaatlaag. Ook hier heb je door een speciaal lock-systeem geen voegen en afhankelijk van de afmetingen hooguit een paar minimale naden. De panelen zijn verkrijgbaar in prachtige dessins. Zo zijn er decors met diepte, natuurprints, tegelpatronen, houtlook of betonlook. En deze kun je natuurlijk met elkaar combineren. Kies bijvoorbeeld een rustig dessin en ga op een centrale plek - bijvoorbeeld in de douchehoek - voor een bijzonder contrast. 

HSK

Betonlook of betonstuc

We noemden het al even: betonlook. De robuuste, organische uitstraling van beton heeft een sterke, duurzame en eigentijdse uitstraling. Naast betonlook op panelen kun je in je badkamer zonder tegels ook gaan voor het zogeheten betonstuc. Dit lijkt nog meer op echt beton, maar dan geschikt voor natte ruimtes als de badkamer. Betonstuc is, net als de eerder genoemde wandpanelen naadloos, makkelijk te reinigen en hygiënisch. Het is er in verschillende soorten, met elk een eigen uitstraling. Denk aan een fraaie ‘rauwe’ look van gestort beton, kies een mediterraan ogende verfijnde stuc of ga voor luxe en sprankelend metallic. 

Advies op maat

Wil je advies over geschikte wandbekleding voor jouw situatie? Vraag dan hier een adviesgesprek aan.
Maak een afspraak
HSK badkamer

Gerelateerde artikelen